• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Michael Snyder : Κόκκινος συναγερμός! Σχεδόν όλες οι προσωπικές μας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, έχουν κλαπεί και δημοσιευτεί στο διαδίκτυο από χάκερ

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι σχεδόν όλες οι προσωπικές τους πληροφορίες έχουν κλαπεί και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο δωρεάν.

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Michael Snyder

Τα προσωπικά αρχεία 2,9 δισεκατομμυρίων ανθρώπων κλάπηκαν από έναν μεγάλο χρηματιστή δεδομένων, γνωστό ως Εθνικά Δημόσια Δεδομένα, νωρίτερα αυτό το έτος, και αυτόν τον μήνα σχεδόν από τις πληροφορίες που κλάπηκαν δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο για να τις λάβει ο καθένας ελεύθερα. Μιλάμε για ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, ιστορικά απασχόλησης, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή είναι μια από τις πιο κατάφωρες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής στην ιστορία του κόσμου, αλλά σχεδόν κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί. Γι’ αυτό, κοινοποιήστε αυτό το άρθρο όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Η USA Today  αναφέρει  ότι η αρχική κλοπή αυτών των δεδομένων συνέβη «τον Απρίλιο του 2024 ή περίπου…»

Ένας τεράστιος αριθμός κοινωνικής ασφάλισης και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών για εκατομμύρια ανθρώπους μπορεί να βρίσκεται στα χέρια μιας ομάδας χάκερ μετά από παραβίαση δεδομένων και μπορεί να έχει κυκλοφορήσει σε μια διαδικτυακή αγορά, ανέφεραν αυτή την εβδομάδα οι Los Angeles Times.

Η ομάδα χάκερ USDoD ισχυρίστηκε ότι φέρεται να έχει κλέψει τα προσωπικά αρχεία 2,9 δισεκατομμυρίων ανθρώπων από την National Public Data, σύμφωνα με αγωγή ομαδικής δράσης που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, όπως αναφέρει το Bloomberg Law. Η παραβίαση πιστεύεται ότι συνέβη τον Απρίλιο του 2024 ή γύρω από αυτόν, σύμφωνα με την αγωγή.

Η εταιρεία από την οποία εκλάπησαν αυτά τα δεδομένα είναι μια εταιρεία ελέγχου ιστορικού με έδρα τη Φλόριντα, γνωστή ως National Public Data. Ακολουθεί η Wikipedia για τη συγκεκριμένη εταιρεία…

Η Jerico Pictures, Inc., η οποία δραστηριοποιείται ως National Public Data[1][2] είναι μια εταιρεία διαμεσολάβησης δεδομένων που διενεργεί ελέγχους ιστορικού εργαζομένων. Η κύρια υπηρεσία τους είναι η συλλογή πληροφοριών από δημόσιες πηγές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ποινικών μητρώων, διευθύνσεων και ιστορικού απασχόλησης, και η προσφορά αυτών των πληροφοριών προς πώληση.

Φυσικά υπάρχουν ορδές από άλλους μεσίτες δεδομένων εκεί έξω αυτές τις μέρες.

Συλλέγουν τεράστιους όγκους πληροφοριών για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και στη συνέχεια αξιοποιούν τις πληροφορίες αυτές με διάφορους τρόπους.

Η Equifax, η Epsilon και η Acxiom είναι οι τρεις μεγαλύτεροι μεσίτες δεδομένων που υπάρχουν σήμερα. Καθένας από αυτούς αποφέρει έσοδα άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Όπως καταλαβαίνετε, η συλλογή και η πώληση των προσωπικών μας πληροφοριών είναι πολύ μεγάλη επιχείρηση.

Και όταν ένας από αυτούς τους μεσίτες δεδομένων παραβιάζεται, αυτό αποτελεί μεγάλη καταστροφή για όλους μας.

Ένα μέλος της ομάδας χάκερ που έκλεψε αυτά τα δεδομένα ισχυρίζεται ότι έχει «την πλήρη βάση δεδομένων του NPD»…

Την περασμένη εβδομάδα, ένα υποτιθέμενο μέλος της USDoD που αναγνωρίστηκε μόνο ως Felice είπε στο φόρουμ hacking ότι προσφέρουν «την πλήρη βάση δεδομένων του NPD», σύμφωνα με ένα στιγμιότυπο οθόνης που τράβηξε το BleepingComputer. Οι πληροφορίες αποτελούνται από περίπου 2,7 δισεκατομμύρια εγγραφές, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και τον αριθμό τηλεφώνου ενός ατόμου, μαζί με εναλλακτικά ονόματα και ημερομηνίες γέννησης, ισχυρίστηκε ο Felice.

Πόση ζημιά θα μπορούσαν να κάνουν οι εγκληματίες στη ζωή σας αν είχαν το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, το ιστορικό εργασίας, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης;

Ίσως να θέλετε να το σκεφτείτε αυτό.

Σύμφωνα με ένα δικηγορικό γραφείο που εμπλέκεται σε δικαστική διαμάχη σχετικά με το θέμα αυτό, εκλάπησαν συνολικά 277,1 gigabytes δεδομένων…

Η δικηγορική εταιρεία συλλογικής αγωγής Schubert, Jonckheer & Kolbe ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι το κλεμμένο αρχείο περιλαμβάνει 277,1 gigabytes δεδομένων και περιλαμβάνει ονόματα, ιστορικά διευθύνσεων, συγγενών και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης που χρονολογούνται τουλάχιστον τρεις δεκαετίες πίσω.

Σύμφωνα με ανάρτηση ενός ειδικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας στο X, πρώην Twitter, η USDoD ισχυρίζεται ότι πουλάει τα 2,9 δισεκατομμύρια αρχεία για πολίτες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά στο dark web έναντι 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπορεί να μην θέλετε να γνωρίζει κανείς πού ζούσατε πριν από 30 χρόνια.

Αλλά τώρα σχεδόν ο καθένας μπορεί εύκολα να το μάθει, επειδή η συντριπτική πλειονότητα των πληροφοριών που εκλάπησαν έχει αναρτηθεί δωρεάν στο διαδίκτυο…

Περίπου τέσσερις μήνες αφότου μια διαβόητη ομάδα χάκερ ισχυρίστηκε ότι έκλεψε έναν εξαιρετικό αριθμό ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών από έναν μεγάλο διαμεσολαβητή δεδομένων, ένα μέλος της ομάδας φέρεται να κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο μέρος τους δωρεάν σε μια διαδικτυακή αγορά κλεμμένων προσωπικών δεδομένων.

Η παραβίαση, η οποία περιλαμβάνει αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια σειρά από κλοπές ταυτότητας, απάτες και άλλα εγκλήματα, δήλωσε η Teresa Murray, διευθύντρια της ομάδας έρευνας δημόσιου ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για την παρακολούθηση των καταναλωτών.

«Εάν αυτό είναι στην πραγματικότητα λίγο πολύ όλος ο φάκελος για όλους μας, είναι σίγουρα πολύ πιο ανησυχητικό» από προηγούμενες παραβιάσεις, δήλωσε η Murray σε συνέντευξή της. «Και αν οι άνθρωποι δεν έπαιρναν προφυλάξεις στο παρελθόν, κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει, αυτό θα πρέπει να τους ξυπνήσει με πέντε συναγερμούς».

Διαβάστε ξανά την τελευταία παράγραφο.

Ένας ολόκληρος φάκελος για τη ζωή σας βρίσκεται εκεί έξω, και ουσιαστικά οποιοσδήποτε έχει βεντέτα εναντίον σας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτόν.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να προστατευτούμε;

Ορισμένοι ειδικοί ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι τα προγράμματα προστασίας από ιούς είναι ενημερωμένα. Νομίζω ότι αυτό είναι σίγουρα μια καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρω πώς αυτό θα προστατεύσει κάποιον από πληροφορίες που έχουν ήδη κλαπεί.

Προτείνεται επίσης στους ανθρώπους να ενημερώσουν τους κωδικούς πρόσβασής τους. Περιττό να πω ότι αυτό είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να κάνουν σε τακτική βάση ούτως ή άλλως.

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, θα είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά την πιστωτική σας αναφορά. Εάν η ταυτότητά σας χρησιμοποιείται από κάποιον, δεν θέλετε να μείνει αυτό ανεξέλεγκτο για πολύ καιρό, αλλιώς θα μπορούσε να καταστραφεί η πιστοληπτική σας ικανότητα.

Αλλά τελικά δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τα κακόβουλα άτομα από την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που αντιγράφονται και διακινούνται ελεύθερα στο Διαδίκτυο.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Προβλέπεται ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο θα κοστίσει στον κόσμο 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2025.

Όπως και παντού αλλού στην κοινωνία μας, υπάρχουν τεράστιες ορδές αρπακτικών στο Διαδίκτυο που αναζητούν αμείλικτα νέα θύματα, και αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η κοινωνία μας βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε επιτρέψει στους εαυτούς μας να εξαρτηθούμε τόσο πολύ από το Διαδίκτυο, αλλά πλέον δεν υπάρχει επιστροφή.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Slider

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

by admin
1 ώρα ago
Σχολιασμός του άρθρου «Οι τρεις νέοι παίκτες» του Παναγιώτη Αποστόλου από αναγνώστρια
Slider

Σχολιασμός του άρθρου «Οι τρεις νέοι παίκτες» του Παναγιώτη Αποστόλου από αναγνώστρια

by admin
1 ώρα ago
Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ο ψηφιακά αφηνιασμένος Κυρ. Μητσοτάκης
Slider

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ο ψηφιακά αφηνιασμένος Κυρ. Μητσοτάκης

by admin
2 ώρες ago
Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες
Slider

Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Ευλογιά πιθήκων όπως Covid 19

Ευλογιά πιθήκων όπως Covid 19

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΙΦΚΩΒΙΚΟΣ : ΠΥΡΚΑΪΕΣ, ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ : ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗΣ NΕΑΣ TΑΞΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΙΦΚΩΒΙΚΟΣ : ΠΥΡΚΑΪΕΣ, ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ : ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗΣ NΕΑΣ TΑΞΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr