• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

National Interest: Οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 στην Συρία θα γίνουν εφιάλτης για τους Αμερικανούς

11 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
National Interest: Οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 στην Συρία θα γίνουν εφιάλτης για τους Αμερικανούς
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε επιβεβαίωση του προ τεσσάρων ημερών άρθρου μας στο pentapostagma.gr, με τίτλο: Η Ρωσία έχει δημιουργήσει στην Συρία μια αντιαεροπορική ‘‘ασπίδα‘’ ανάλογη με το ισραηλινό «Iron Dome», αναφέραμε ότι oι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μία αντιαεροπορική ‘’ασπίδα ‘’ αεράμυνας, η οποία έχει ως αποστολή να  εξασφαλίσει την προστασία όλων των στρατιωτικών και μη  στρατηγικών υποδομών ,  συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρόμιου της Λατάκειας,» ανέφερε ρωσική στρατιωτικο-διπλωματική  πηγή μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».

Ως μέρος της αεράμυνας αυτής έχουν μεταφερθεί επίσης και τοποθετηθεί και  συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας  S-125 «Pechora-2M», πύραυλοι S-300 αλλά και άλλα συστήματα.

Σύμφωνα λοιπόν   με μια σειρά  έγκυρων δημοσιευμάτων πολλών μέσων ενημέρωσης  η Ρωσία έχει αναπτύξει στην Συρία  αντιπυραυλικά συστήματα S-300, κάτι το οποίο έχει  προκαλέσει  έντονη ανησυχία στο Πεντάγωνο. Παρά το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν ακόμη ούτε επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και διαψευσθεί   επίσημα, είναι  πάρα πολύ  καιρός που η  Ουάσιγκτον ευρίσκεται σε ‘’κόκκινο συναγερμό‘‘ .

Η πραγματικότητα της ύπαρξης των ισχυρών αντι-πυραυλικών συστημάτων S-300 εντός του συριακού εδάφους συγκλονίζει τις ΗΠΑ , γράφει ο Dave Majumdar σε ένα άρθρο του για το περιοδικό National Interest . Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός δεν διευκρινίζει επίτηδες  την τοποθέτησης των πυραύλων στην Συρία, η πιθανότητα αποστολής από την  Μόσχα πυραύλων  S-300 , ανησυχεί  ήδη σοβαρά την  Δύση. Γεγονός που πιστοποιεί και την  ύπαρξη τους.

Στην ουσία σύμφωνα με ττον  ιστότοπο IHS Janes,  η Ρωσία κάνοντας χρήση του βέτο το 2014 στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει την επιβολή εμπάργκο του ΟΗΕ στις αμυντικές εξαγωγές προς τη Δαμασκό, ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ  την παράδοση κάποιων συστημάτων S-300 στους Σύρους. Ωστόσο, η συμφωνία τέθηκε σε αναμονή αφού μεσολάβησε η συμφωνία βάσει της οποίας η Δαμασκός παρέδωσε τα χημικά όπλα της.

Δηλαδή σύμφωνα με την πάγια ρωσική τακτική η Ρωσία ενεργοποιεί παλαιότερη συμφωνία  της με την Συρία, έχοντας  ήδη αποστείλει επιπλέον πυραυλικά συστήματα από τα ενδεχομένως ένα με δύο που προϋπήρχαν στην χώρα.  

«Έχουμε υπολογίσει όλες τις πιθανές απειλές. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αναχαιτίζουμε όλους τους τύπους των μαχητικών αεροσκαφών , βομβαρδιστικών, ελικοπτέρων  αλλά και άλλων  πυραυλικών συστημάτων , επειδή μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά είδη απειλών  »,  αναφέρει σε πρόφατη δήλωση του ο επικεφαλής της ρωσικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Viktor Bondarev. Αυτό θα έπρετα κάθε σώφρων επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας κάθε ΣΟΒΑΡΗΣ  χώρας, ειδικά εαν πρόκειται για υπερδυνάμεις όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Στην περίπτωση της Συρίας πραγματικά εμφανίστηκαν ή θα εμφανιστούν στο εγγύς μέλλον συστήματα  αντιαεροπορικής άμυνας S-300, τα οποία θα περιπλέξουν  σοβαρά την ασφάλεια των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό. Σύμφωνα με τον κατάλογο του κατασκευαστή, η ρωσική εταιρεία «Almaz-Antey»,  διαθέτει  τώρα δύο εκδόσεις  αυτών των συστημάτων πυραύλων : την έκδοση S-300PMU-2 (επίσης γνωστή ως «Favorit «), και  την  έκδοση  S-300VM (ή «Antey-2500») , που διαθέτει βεληνεκές περισσότερο από 190 χιλιόμετρα. Ωστόσο, και οι δύο εκδόσεις  μπορούν να χτυπήσουν  αρκετούς στόχους ταυτόχρονα σε ύψος 30 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το άρθρο.

42996321-500x351

Με την παρουσία των  S-300 στην Συρία ή στο μέλλον πυραύλων S-400,  έχουμε στην πραγματικότητα σε ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της Συρίας  την δημιουργία μιας   ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για την ΠΑ των  Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της .

Ένας  ανώτερος αξιωματικός της αεροπορίας του Σώματος των Πεζοναυτών, μιλώντας για τα αντιαεροπορικά συστήματα  S-300, τόνισε ότι αποτελούν  μια θανάσιμη απειλή για τυχόν μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά αεροσκάφη, αλλά και για πιο σύγχρονα αεροσκάφη που  χρησιμοποιούν  την τεχνολογία stealth ». Σύμφωνα με αυτόν, αλλά και  ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, τα ρωσικά όπλα είναι καλύτερα να ‘‘αποφεύγονται», από οποιαδήποτε Αμερικανικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-15, F-16 και F / A-18.

Σε περιοχές που προστατεύονται από S-300 το μόνα  αεροσκάφη των ΗΠΑ που δύνανται να πετάξουν είναι τα F-22 Raptor (παραγωγή της Lockheed Martin) και το Β-2 Spirit (που παράγει η Northrop Grumman)

Σύμφωνα με Αμερικανούς  ειδικούς, πολλά εξαρτώνται από τον αριθμό των συστοιχιών των πυραύλων αυτών με την κατάσταση να περιπλέκεται από την ‘‘κινητικότητα‘’ που διαθέτουν οι  S-300, αλλά και την δυνατότητα τους  να αναδιατάσσονται  γρήγορα. «Αν έχουν τοποθετηθεί  S-300 σε μια περιοχή   για κάθε τετραγωνική ίντσα  στα αεροσκάφη μας θα εξακολουθούν να ανακύπτουν προβλήματα», αναφέρει  Ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο  οποίος «έχει μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις με αεροσκάφη stealth.»

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τα νέα αεροσκάφη F-35 Joint Strike Fighter, που αναπτύχθηκαν από την Lockheed Martin,  θεωρητικά θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν έναντι στα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα .

Όπως και να έχει ο πόλεμος στην Συρία ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμει μόλις έχει αρχίσει.

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
7 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
9 ώρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
15 ώρες ago
Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο
Slider

Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο

by admin
17 ώρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

«ZeroHedge: Η Tulsi Gabbard θα “χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα” εναντίον του deep state – Αποκαλύψεις για COVID, Χαβάνα και εκλογές 2020 πριν την αποχώρησή της»

«ZeroHedge: Η Tulsi Gabbard θα “χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα” εναντίον του deep state – Αποκαλύψεις για COVID, Χαβάνα και εκλογές 2020 πριν την αποχώρησή της»

6 ημέρες ago
Φωτιά στο διαδίκτυο με το θάνατο του Προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Γιώργο Δριτσάκο, οι καταγγελίες Καρυστιανού και ο «δάκτυλος»… Καμμένου

Φωτιά στο διαδίκτυο με το θάνατο του Προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Γιώργο Δριτσάκο, οι καταγγελίες Καρυστιανού και ο «δάκτυλος»… Καμμένου

6 ημέρες ago
Σκωτσέζος πρόσκοπος αρνήθηκε να γονατίσει σε τζαμί – Στάθηκε όρθιος ενώ όλοι προσκύνησαν τον Αλλάχ: Το βίντεο που έγινε viral και η δύναμη της πίστης

Σκωτσέζος πρόσκοπος αρνήθηκε να γονατίσει σε τζαμί – Στάθηκε όρθιος ενώ όλοι προσκύνησαν τον Αλλάχ: Το βίντεο που έγινε viral και η δύναμη της πίστης

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: ήρθε ο θερισμός – αν τόσοι επώνυμοι φεύγουν, τότε πόσοι ανώνυμοι αναχωρούν;

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr