ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

O εξάδελφος σου ο πίθηκος ή ο εξάδελφος σου ο άγγελος;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. - 19 Μαρ 2020 - 21:19
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Για να μπω κατευθείαν στο νόημα. Τι υπονοείς δηλαδή μοντέρνε μου Έλληνα, με όλα αυτά τα τόσο “politically correct” που ισχυρίζεσαι τελευταία περί Θείας Κοινωνίας; Γιατί για το θέμα συνωστισμού όλοι συμφωνούμε. Oτι δηλαδή η Ορθοδοξία και οι πρακτικές της εν δυνάμει, μπορεί να είναι και δολοφονικές;

Πιστεύεις δηλαδή ότι η Ορθοδοξία είναι άλλου είδους Τζιχάντ ή άλλου είδους φανατισμός, τύπου πάλι Ισλάμ; Ή έχει σχέση η Ορθοδοξία με τις πρακτικές του Ινδουισμού π.χ. που έχουν αγιοποιήσει τις αγελάδες και τα ποντίκια και προσεύχονται δίπλα στα περιττώματά τους, επειδή θεωρούνται ιερά;

Και αν ναι; Που είναι οι διαφωνίες σου τώρα π.χ. για τις πρακτικές αυτές στην Ινδία, που είναι πηγή κάθε λογής μεταδοτικής ασθένειας παγκοσμίως; Επειδή δεν είναι κοντά ή μέσα στην Ελλάδα ή επειδή έκανες ασκήσεις ευεξίας Γιόγκα; Ο Κορωνοιός ήταν;

Ξεχνάς πόσους καρκίνους και αρρώστιες έχουν θεραπεύσει οι Άγιοι σε τόσες Ελληνικές οικογένειες; Είναι τρελοί δηλαδή όλοι αυτοί που τα βίωσαν αυτά στα παιδιά τους ή νομίζεις ότι δεν έγιναν; Ή οι όντως καταπληκτικοί γιατροί μας τονίζω, οι οποίοι είχαν σηκώσει τα χέρια πάνω μετά από ένα σημείο, μπορούν ακόμα να εξηγήσουν τι έγινε στην πορεία και θεραπεύτηκαν οι ασθενείς;

Έχεις διαβάσει καθόλου ιστορία άνθρωπε; Την ιστορία της Ελλάδας η οποία είναι σε άμεση συνάρτηση με την Ορθοδοξία δύο χιλιετίες τώρα; Αλλά ακόμα και πιο πίσω και στα αρχαία χρόνια; Σε ενημερώνω λοιπόν ότι οι Έλληνες ειδικά και από τα χρόνια του Ομήρου, πάντοτε πίστευαν. Κι αν έχει κατορθώσει το οτιδήποτε ο Ελληνισμός γενικότερα έως τώρα, είναι επειδή πάντοτε πίστευε και όχι το αντίθετο. Εκτός από εσένα όμως τελευταία, το νέο είδος Έλληνα, του νεοέλληνα της μπουζουκλερί και της σεξουαλικής απελευθέρωσης, που έπιασε χρήματα και νόμισε ότι είναι θεούλης. Ποιος αυτός ο οποίος με τις επιλογές του και τις πεποιθήσεις του 70 χρόνια τώρα, μας έφερε εν τέλει έως εδώ και κανένας άλλος.

Αλλά τι λέω, εσύ δεν ήσουν πριν λίγο καιρό κατάφορα εναντίων της Εκκλησίας, όταν έλεγε ότι θεωρεί την έκτρωση δολοφονία; Εσύ δεν ήσουν υπέρ της ευθανασίας, ενώ η Ορθοδοξία ήταν αντίθετη; Για τους καρναβαλισμούς εσύ δεν ήσουν υπέρ αυτών όταν έβγαιναν έξω και μειδίαζες όταν αψηφούσαν τις υποδείξεις τους κράτους; Τώρα ισχυρίζεσαι όμως ότι είναι εν δυνάμει δολοφόνος η Θεία Κοινωνία και όχι εσύ ο ίδιος! Δεν μου λες, προφυλακτικό φορούσες όταν ξενοπηδούσες ή ξενοπηδιόσουν δεκαετίες τώρα νεοέλληνα μου;

Και ποιός σου είπε ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να μολύνεται; Από πού το έβγαλες αυτό; Από ποιά επιστημονική μελέτη και από ποια στατιστικά δεδομένα το συμπέρανες αυτό; Με επιστημονικά στοιχεία όμως απάντηση και όχι με δικιές σου θεωρίες, της μερικής, μερικότατης και τετράκις εκατομμύρια απειρο-ελάχιστότατης αντίληψης σου περί του ¨Όλον. Και της ταυτόχρονα άκρως χειραγωγημένης αντίληψής σου από τα ΜΜΕ, την ώρα που φοβάσαι και τρέμεις και τρέχεις στα σουπερμάρκετ για κωλόχαρτα και κονσέρβες.

Και πες μου επίσης μετά, ποιός παν-επιστήμονας έως τώρα μπόρεσε επίσης να εξηγήσει τη νεκρική ακαμψία και την κυτταρική μη αποσύνθεση ενός νεκρού; Και μετά πήγαινε και δες ένα από τα εκατοντάδες σκηνώματα Αγίων διάσπαρτα ανά την Ελλάδα με τα ματάκια σου, και δες πως είναι αναλλοίωτα ακόμα μετά από 500, 800 και 1600 χρόνια ακόμα. Και ζήτα ύστερα από όλους τους επιστήμονες του κόσμου, με τουλάχιστον όμως ΙQ 200 και άνω σε παρακαλώ, να στο εξηγήσουν επιστημονικά, έτσι ώστε να αποδείξουν οι ίδιοι τελικά, ότι δεν υπάρχει καμία φορμόλη ή μέλι ή άλλου τύπου μαντζούνια ή άλλες λοιπές Αιγυπτιακές και Ίνκας τρίχες, τύπου μούμιας.

Και αν θέλεις επίσης, κάνε και μια βόλτα και στο Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας π.χ. δες τον παπά εκεί που δεκαετίες τώρα κοινωνεί καθημερινά όλους τους ασθενείς με επιθετικά, επιθετικότατα και λοιμώδη νοσήματα όλου του κόσμου, όπως και άλλα νοσοκομεία, ο οποίος στο τέλος καταλύει κάθε φορά την περισσευούμενη Θεία Κοινωνία και ρώτα μετά τους γιατρούς εκεί, αν ποτέ στον παπά αυτόν μεταδόθηκε ποτέ ένας ιός μέσω της Θείας Μετάληψης.

Και αν δεν σου φτάνει ούτε αυτό, πήγαινε και ψάξε σε όλες τις ιεραποστολές της Εκκλησίας, στην Αφρική, στην Ασία και απανταχού της Οικουμένης, συνοδευόμενες πάντοτε από εθελοντές γιατρούς, αν ένας παπας που κοινωνεί καθημερινά χιλιάδες “τριτοκοσμικούς”, πιθανών φορέων κάθε είδους ασθένειας, αν τους ζητήθηκε ποτέ πιστοποιητικό υγείας ή αν κόλλησε ποτέ ο ίδιος μέσω της Θείας Μετάληψης.

Αν δεν είναι αυτά και πολλά άλλα, απτά, ρητά, σαφή, καθημερινά και επιστημονικά βάσει της Στατιστικής δεδομένα ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Πολλά και μεγάλα ΝΑΙ λέμε στην επιστήμη, ΝΑΙ στην λογική και στον ορθολογισμό και ας μάθεις επιτέλους ότι η Ορθοδοξία δεν ποτέ εναντίων της, ούτε εναντίων της αρχαιοελληνικής γραμματείας παρεμπιπτόντως, πάψε να μπερδεύεσαι με τον ο Καθολικισμό και μάθε επιτέλους ότι σε αυτή τη ζωή τελικά, δεν είναι τα πάντα επιστήμη ανόητε!

Που μιλάς με τόση παρρησία και θρασύτητα μέσα από την αυταπόδεικτη πνευματική σου κατάπτωση, ισχυριζόμενος ότι εσύ ξέρεις καλύτερα τον τρόπο να προφυλάξεις τους ανθρώπους, συμβουλεύοντας τους να απέχουν από την Θ. Κοινωνία. Και ότι εσύ είσαι ο θεός τώρα στην θέση του Θεού και εσύ ξέρεις καλύτερα να σώσεις αυτόν που θα τολμήσει να κοινωνήσει Θεό. Λες να γίνεσαι θεός δηλαδή ακόμα και όταν απέχεις και αποτραβιέσαι από Αυτόν;

Άφρονα! Τι αναπηρία είναι αυτή, να μην μπορεί κάποιος να πιστέψει; Τι αχαριστία; Πόσο αθεόφοβος μπορεί να είναι; Τι ύβρης; Ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα θα του είχαν αφαιρεθεί όλα τα δικαιώματα και θα σε είχαν πετάξει από την χώρα στην καλύτερη!

Αλλά όπως και σε θέματα Φιλοσοφίας άλλωστε τα ίδια, περί Σωκράτη π.χ., άνθρωποι μέσα από την εγωιστική προσωπική τους αγνωσία, που δεν έχουν διαβάσει δύο σελίδες

από Σωκράτη, να εκφράζουν απόψεις και να ισχυρίζονται ότι αυτοί ξέρουν καλυτέρα περί φιλοσοφίας από τον ίδιο. Αν είναι δυνατόν!

Και επιμένεις κιόλας από πάνω. Ποιός; Εσύ που ούτε να κάνεις σωστά τον σταυρό σου δεν ξέρεις, που δεν γνωρίζεις καν τι εστί η Θεία Λειτουργία, που δεν έχεις διαβάσει ποτέ δυό σελίδες από την Αγία Γραφή γιατί τα θεωρούσες βαρετά πράγματα και παπαγαλίστικα επαναλαμβάνεις αυτό που είπε κάποτε κάποιος, ο οποίος είχε διαβάσει αποσπασματικά κάτι και το διατυμπάνιζε σαν εξυπνάκιας ή τάχατες διανοούμενος, για να κάνει εντύπωση στην συζήτηση.

Αλλά μπορεί από την άλλη να είσαι και από εκείνους, που πιστεύουν σε έναν δικό τους Θεό και σε μια αόριστη ανώτερη δύναμη γενικά όπως λένε, και δεν αποδέχονται ουσιαστικά ότι, η Παναγία έμεινε έγκυος από την Θεία Χάρη , ότι ο Χριστός ήρθε, ότι αποκαλύφθηκε η Αλήθεια, ότι ήταν όντως ο Υιός του Θεού, ότι Αναστήθηκε και γι’ αυτό επί της ουσίας τώρα αμφισβητείς τα λεγόμενα Του, γιατί αυτό κάνεις. Και που παρεμπιπτόντως λες, όλα εκείνα που ακριβώς και οι Εβραίοι λένε, ως ανίδεος που είσαι. Και έτσι αποκτάς όλως τυχαίως τώρα, ένα πνεύμα άκρως αιρετικό και εντελώς Αντιχριστιανικό, χαρακτηρίζοντας όσους πιστεύουν χριστιανοταλιμπάν, ζηλωτές, παραπλανημένους, επιπόλαιους και λοιπά. Όπως ακριβώς έκαναν και οι πολιτικάντηδες τόσα χρόνια, χαρακτηρίζοντας τον οιοδήποτε αντιφρονούντα ακροδεξιό, ομοφοβικό, ρατσιστή, Χρυσαυγίτη και πόσες άλλες ταμπέλες. Αλλά δεν κάνει και εντύπωση όμως κιόλας, γιατί αυτό ακριβώς άλλωστε επιτάσσει και η εποχή!

Κι αν θεωρείς εν τέλει ότι, όσοι από εμάς που κοινωνούν είμαστε επικίνδυνοι, να μας βάλετε όλους μας σε καραντίνα παρακαλώ, με την Θεία Κοινωνία όμως δίπλα και να μη μας κάνετε παρέα, έτσι για να ξεχωρίσουμε εν τέλει. Διότι ολίγον έγκυος δεν έχει, ούτε ολίγον ΝΔ και Πασόκ και Σύριζα και κτλ ή όπως γενικότερα βολεύει ή δεν βολεύει, στην εκάστοτε τρέχουσα περίσταση τελοσπάντων. Ολίγον με τον Θεό και ολίγον με τον Μαμμωνά δεν έχει.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός μας και ο Χριστός ο αληθινός Θεός, ας μας φωτίζει όλους!

Αμην

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…