ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Σάλλας (Τρ. Πειραιώς) πούλησε την ΑΤΕ Ασφαλιστική με 90.1 εκ ….όσα αγόρασε όλη την Αγροτική τράπεζα !!!!‏

ΕΛΛΑΔΑ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 16 Αυγ 2014 - 11:50

http://gkatzios.blogspot.com/2014/08/901.html

Αν θυμάστε,το “τίμημα” του ξεπουλήματος ήταν 90 εκ.ευρώ.
Τώρα, η Τράπεζα Πειραιώς ξεπουλάει την ΑΤΕ Ασφαλιστική στην γερμανική ergo με “τίμημα”…90 εκ.ευρώ!
Δηλαδή, με την πώληση μιας θυγατρικής ο Σάλλας πήρε πίσω τα λεφτά που,υποτίθεται, έδωσε κι ενώ είχε εκμεταλλευτεί επί 1,5 χρόνο το ενεργητικό της(άρα είχε βγάλει κι από εκεί κέρδος)!
Λεπτομέρεια:Το ελληνικό κράτος θα πάρει τα λεφτά για την πώληση της ΑΤΕ Bank σε βάθος 10ετίας, ενώ η Τρ.Πειραιώς πήρε τα λεφτά για την ΑΤΕ Ασφαλιστική…μετρητοίς!Στουρναροπαπαδημοσαμαροβενιζέλοι να…χαίρεστε τα deals σας(μωρέ εσείς τα χαίρεστε γιατί γλιτώνετε τα δάνεια των κομμάτων σας, τα οποία τα πληρώνει ο κοσμάκης…)!!!!


Διαβάζουμε στο newmoney.gr

Τρ. Πειραιώς: 
Στην Ergo (θυγατρική της Munich Re) πωλείται η ΑΤΕ Ασφαλιστική αντί 90,1 εκατ. ευρώ

Τη συμφωνία για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO Insurance Group, θυγατρική της Munich Re, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε €90,1 εκατ. σε μετρητά, το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές για τη μεταβολή της καθαρής θέσης μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014.

Η ATE Ασφαλιστική αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από την Τράπεζα Πειραιώς ως μέρος της εξαγοράς της «υγιούς» ΑΤΕbank. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά στους κλάδους κατά Ζημιών, παρέχοντας παράλληλα και ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής και Υγείας στους πελάτες της. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εταιρείας διαμορφώθηκε στα €170 εκατ. το 2013, εκ των οποίων €130 εκατ. αντιστοιχούσαν στις ασφάλειες των κλάδων κατά Ζημιών.

Η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής αποτελεί μέρος του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποεπένδυση από συγκεκριμένες μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες.

Ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, CEO της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της στρατηγικής της για σταδιακή αποχώρηση από μη τραπεζικές δραστηριότητες, ανακατανέμοντας πόρους και εστιάζοντας στον πυρήνα των τραπεζικών εργασιών της. Η ισχυρή φήμη και παρουσία της ERGO, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων στον τομέα του bancassurance διασφαλίζει τις καλύτερες προοπτικές για την ΑΤΕ Ασφαλιστική, τους εργαζομένους και τους πελάτες της.»

Ο Dr. Jochen Messemer, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της ERGO Insurance Group δήλωσε: «Η συναλλαγή πρόκειται να αποτελέσει τη βάση για τη συνέχιση της μακροχρόνιας σχέσης μας με την Τράπεζα Πειραιώς. Ο τομέας bancassurance είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά κανάλια πωλήσεων της ERGO Hellas – συνεισφέροντας πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων της.»

[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr