ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πανθρησκεία. Ἕνα ἐργαλεῖο ἐλέγχου τῶν λαῶν.Ναός γιά τρεῖς θρησκεῖες στό Βερολῖνο

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 31 Δεκ 2012 - 7:16
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ὁ πιό εὔκολος τρόπος νά ἐπιβληθῇς στίς «μᾶζες» εἶναι ἡ τρομοκράτησις τῶν πολιτῶν μέσω τῆς θρησκείας. Αὐτό τό ξέρουν καλά οἱ παγκοσμιοποιητές.
Κάποτε ἐπεβλήθησαν μέσω τοῦ χριστιανισμοῦ. Σήμερα ἑτοιμάζουν – γιά πᾶν ἐνδεχόμενο – καί τόν
μωαμεθανισμό. Ἀργότερα θά ἔχουμε «τρία σέ ἕνα», ἐκτός τῶν ἄλλων ἐργαλείων….Τῆς διαλύσεως, δηλαδή, τῶν ἐθνῶν μέσω τῆς λαθρομεταναστεύσεως, τῆς διαλύσεως τῶν ἐθνικῶν κρατῶν μέσω τοῦ οἰκονομικοῦ πολέμου, τῆς ἐξαθλιώσεως τῶν πολιτῶν, τοῦ σκοταδισμοῦ μέσω τῆς ἀπαιδείας κλπ.
Τό πείραμα, βεβαίως, ξεκινᾶ ἀπό τήν Γερμανία. Οἱ Γερμανοί. Ὁ πιό ἠλίθιος λαός τῆς οἰκουμένης. Αὐτόν χρησιμοποιοῦν πάντοτε, οἱ παγκόσμιοι ἐξουσιαστές ὡς αἰχμήν τοῦ δόρατος.
«Ὁ προθυμότερος λαὸς τῆς ὑφηλίου εἰς τὸ ὑπακούειν τυφλῶς τὴν κάθε ἐξουσίαν», ὅπως θά ἐλεγε καί ὁ Νικόλαος!
Μινώταυρος

Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. Οι ελπίδες είναι μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους αν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι» αναφέρει το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του ναού. Καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα διασχίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο που περνά μπροστά από την Petriplatz στην κεντρική συνοικία Mitte του Βερολίνου. Είναι ένας έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.
Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Έχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικοί χώροι προσευχής – ένας για χριστιανούς, ένας για μουσουλμάνους και ένας για εβραίους, οι οποίοι θα ενώνονται με διάδρομο, όπου θα μπορούν να διοργανώνονται κοινές τελετές και εκδηλώσεις.
Ο ναός δεν θα έχει θρησκευτικά σύμβολα στο εσωτερικό του, ενώ σε μία από τις αίθουσες θα μπορούν να προσεύχονται μαζί πιστοί από διαφορετικές θρησκείες.
Το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kuehn Malvezzi είναι εμπνευσμένο από την παλιά εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
Ο ναός θα χτιστεί στα θεμέλια του νεογοτθικού ναού του Αγίου Πέτρου, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κατεδαφίστηκε το 1964.
Με έναν πύργο ύψους 44 μέτρων ο οίκος προσευχής θα θυμίζει φρούριο. Στο εσωτερικό θα υπάρχει θολωτός διάδρομος δύο επιπέδων, ο οποίος θα χρησιμεύει ως χώρος μαθητείας.
Οι εμπνευστές του εγχειρήματος ελπίζουν ότι ο χώρος, ως σημείο συνάντησης διαφορετικών θρησκειών, θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους, βοηθώντας τους πιστούς να ανακαλύψουν τις ομοιότητές τους.
πηγή

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr