ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

PSI Σαμαρά: Νέα χασούρα 20% και… κλάμα οι τραπεζίτες.‏

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 27 Νοέ 2012 - 18:11

Όχι στα ταμεία, στα επιμελητήρια, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία, ακόμα δεν κατάλαβαν τι σημαίνει η νέα επαναγορά ομολόγων. Σημαίνει νέο «κούρεμα» 20% στα ομόλογα τους!

Γράφει: Νίκος Μανεσιώτης
Δηλαδή, νέο… βρωμόχερο στην περιουσία τους! Οι τραπεζίτες, όπως και το ταμπλό, αυτό το γνωρίζουν, ήδη. Άλλωστε αυτό προσπαθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να αποφύγουν. Επιδίωκαν, εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η αποτίμηση των ομολόγων τους να γίνει στην ονομαστική αξία τους, την κουρεμένη αξία (53%) από το «PSI Βενιζέλου», και η ανταλλαγή των τίτλων να γίνει με ομόλογα του EFSF. Δεν τους πέρασε, όμως. Αυτό, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, προβλέπει μέσω της επαναγοράς νέο «κούρεμα» στα χαρτοφυλάκια ομολόγων κατά 20%. Δηλαδή, η αποτίμηση των σημερινών ομολόγων θα γίνει στο 33% εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης.
PSI Σαμαρά και νέα χασούρα για τα ελληνικά συμφέροντα 20%.
Ευχαριστούμε τον Γ.Δ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr