ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Putin: Η Ρωσία αμύνεται έναντι της διεθνούς τρομοκρατίας – Οι δυτικές ελίτ προκαλούν τις συγκρούσεις – Μας κάνουν πραγματικό πόλεμο

ΔΙΕΘΝΗ. - 9 Μάι 2023 - 11:12
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Συγχαρητήρια Putin στους Ρώσους διοικητές του στρατού για την επιχείρηση στην Ουκρανία

Η Ρωσία αμύνεται έναντι της διεθνούς τρομοκρατίας υποστήριξε στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin ενόψει της καθιερωμένης, μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης, την ημέρα δηλαδή επικράτησης επί της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
«Η Ημέρα της Νίκης είναι μια γιορτή για να τιμήσουμε τους παππούδες των πατεράδων μας που πολέμησαν για την μητέρα – πατρίδα.
Είναι αυτοί που έσωσαν τον κόσμο από το Ναζισμό.
Και σήμερα ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τον ίδιο κίνδυνο» υποστήριξε ο Putin, αναφέροντας πως «ένας πραγματικός πόλεμος» διεξάγεται κατά της Ρωσίας, η οποία αμύνεται έναντι της διεθνούς τρομοκρατίας.

Πραγματικός πόλεμος

«Ένας πραγματικός πόλεμος εξαπολύθηκε κατά της Ρωσίας μας, αλλά απωθήσαμε τη διεθνή τρομοκρατία.
Θα υπερασπιστούμε τους κατοίκους του Donbass και θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια τους.
Για τη Ρωσία δεν υπάρχουν εχθρικοί λαοί είτε είναι στη Δύση είτε στην Ανατολή.
Η Ρωσία, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη, θέλει ένα ειρηνικό, ελεύθερο και σταθερό μέλλον» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε ιδεολογία «ανωτερότητας» δεν είναι αποδεκτή από τη Μόσχα».

Ξεχάσατε ποιος σας απελευθέρωσε

O Putin κατηγόρησε πως οι δυτικές ελίτ και οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης είναι αυτοί που προκαλούν τις συγκρούσεις.
«Καταστρέφουν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος τόνισε ότι «τα δυτικά έθνη ξέχασαν ποιος κατέστρεψε αυτό το κακό, ποιος υπεράσπισε την πατρίδα τους, ποιος απελευθέρωσε τους λαούς της Ευρώπης».
«Κάποιες χώρες προσπαθούν να διαγράψουν τη μνήμη των πραγματικών ηρώων, καταστρέφοντας μνημεία που είναι αφιερωμένα στους Σοβιετικούς στρατιώτες και στρατιωτικούς» είπε ο Putin, αναφέροντας ότι δημιουργούν «μια πραγματική λατρεία του Ναζισμού».

Όμηρος της Δύσης η Ουκρανία

«Προσπαθούν να ακυρώσουν τα αποτελέσματα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και να αποσταθεροποιήσουν το διεθνές σύστημα ασφάλειας και διεθνούς δικαίου.
Προσπαθούν να καταστείλουν» ανέφερε ο Putin, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία έχει γίνει όμηρος των φιλοδοξιών της Δύσης.
Μάλιστα ο Putin συνεχάρη τους Ρώσους στρατιωτικούς διοικητές για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αναφέροντας πως κτίζουν τη νίκη.
43_1.JPG
Ακολουθούμε τα βήματα των προγόνων μας

«Ακολουθούμε τα βήματα των προγόνων μας.
Είμαστε υπερήφανοι για όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, για εκείνους που πολεμούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου και για εκείνους που σώζουν τους τραυματίες.
Το μέλλον του κράτους μας και του λαού μας εξαρτάται από εσάς που πολεμάτε για τη Ρωσία» υποστήριξε ο Putin, αναφέροντας πως οι φίλοι και οι συγγενείς των Ρώσων στρατιωτών είναι στο πλευρό τους.
«Όλη η χώρα είναι ενωμένη και στηρίζει τους ήρωες μας, όλοι θέλουν να βοηθήσουν, όλοι προσεύχονται για εσάς» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος επαίνεσε όσους πήγαν στο στρατό μέσω της κινητοποίησης.
Σας καλωσορίζουμε όλους σας, καλωσορίζουμε τον καθένα που μάχεται για τη Ρωσία, για τον καθένα που κάνει το στρατιωτικό του καθήκον.
Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου οι πρόγονοι μας απέδειξαν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από την αγάπη μας για τη μητέρα πατρίδα, για τη Ρωσία, για το στρατό μας, για τη νίκη» κατέληξε ο Putin.

Η παρέλαση

Παρά την πρόσφατη επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου, η Ρωσία αποφάσισε να πραγματοποιήσει κανονικά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της νίκης κατά των ναζί.
Παρόντες στις εκδηλώσεις θα είναι οι αρχηγοί κρατών πολλών πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών, ενώ απόντες θα είναι οι επικεφαλής των ουκρανικών εδαφών που προσαρτήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Ρωσία καθώς και ηγετικές μορφές που μετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, όπως ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin.
Παρόντες θα είναι οι πρόεδροι της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ουζμπεκιστάν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.
44_2.JPG
466.JPG

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, οι ρωσικές αρχές διατείνονται ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεδομένης και της παρουσίας πολλών ξένων ηγετών.
Στις κερκίδες που έχουν στηθεί μπροστά από το Κρεμλίνο, εκτιμάται πως θα παραβρεθούν περίπου 7.000 θεατές.
Εκτιμάται ότι στις στρατιωτικές παρελάσεις θα συμμετάσχουν πάνω από 10.000 άτομα με στρατιωτικό εξοπλισμό από 125 όπλα.

Η Ημέρα της Νίκης

Η 9η Μαΐου έχει οριστεί στη Ρωσία αλλά και σε πολλά κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ως η Ημέρα της Νίκης, ως η ημέρα δηλαδή που κηρύχθηκε και επίσημα η νίκη του σοβιετικού στρατού – και των συμμαχικών δυνάμεων – κατά της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, τον οποίο οι Ρώσοι αποκαλούν ως το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορίστηκε καθώς ήταν ξημερώματα 9ης Μαΐου του 1945 (ώρα Μόσχας) όταν αντιπροσωπεία της γερμανικής στρατιωτικής διοίκησης παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων κρατών των συμμαχικών δυνάμεων (ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, Μ. Βρετανία, Γαλλία) υπέγραψε το γερμανικό σύμφωνο παράδοσης στις συμμαχικές δυνάμεις (στην Ευρώπη η νίκη κατά των Ναζί εορτάζεται για αυτό το λόγο στις 8 Μαΐου).
Μετά την τελετή υπογραφή της γερμανικής παράδοσης στο Βερολίνο, η σοβιετική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νίκη της επί των ναζιστικών δυνάμεων.
Η 9η Μαΐου θεωρείται ιερή ημέρα τόσο για τη Ρωσία όσο και για τις περισσότερες από τις πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, οι Σοβιετικοί εκτιμάται ότι έχασαν στο πεδίο της μάχης πάνω από 27 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων περίπου τα δύο τρίτα ήταν άμαχος πληθυσμός.
Ωστόσο, πρώην Σοβιετικά κράτη, όπως η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έχουν πάψει να εορτάζουν την 9η Μαΐου ως Ημέρα της Νίκης, ενώ και η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες πως ο εορτασμός της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας θα γίνεται πλέον στις 8 Μαΐου, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr