ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

RIA Novosti : Μια απόφαση του Πούτιν κατέστρεψε τα σχέδια της Δύσης

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Ιαν 2023 - 7:54

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν – RIA Novosti, 1920, 05.01.2023

© RIA Novosti / Mikhail Klimentiev

Πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Ρίτερ: Η Ρωσία τόλμησε να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

ΜΟΣΧΑ, 5 Ιανουαρίου – RIA Novosti. Η Ρωσία ήταν μπροστά από τα σχέδια του Κιέβου για την κατάληψη του Ντονμπάς και τόλμησε να έρθει σε αντιπαράθεση με τη Δύση, επιτρέποντάς της να αναλάβει τη στρατηγική πρωτοβουλία, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter στην κινεζική έκδοση Global Times.

“Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να αποκαλούνται νταήδες που κανείς δεν τολμά να αντιμετωπίσει. Η Ρωσία τόλμησε και έδωσε σήμα στη Δύση ότι υπάρχουν όρια στην υπομονή της. Έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ως απάντηση στις ανεύθυνες ενέργειες των δυτικών χωρών”, δήλωσε.

Ο Ρίτερ δήλωσε ότι η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να διεξάγει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση σόκαρε τις δυτικές χώρες, επειδή καμία από αυτές “δεν πήρε τη Ρωσία στα σοβαρά”.

“Γνωρίζουμε τώρα ότι ούτε η Ουκρανία, ούτε η Γερμανία ούτε η Γαλλία πήραν ποτέ στα σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ. Χρησιμοποίησαν τα πρωτόκολλα ως κάλυψη για να δημιουργήσουν έναν στρατό του ΝΑΤΟ ικανό να λύσει στρατιωτικά το πρόβλημα του Ντονμπάς. Αλλά η Ρωσία ματαίωσε τα σχέδιά τους, ενώ στη Δύση δεν πίστευαν ότι η Ρωσία θα τολμούσε να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση”, τόνισε ο πρώην στρατιωτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμαχία υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον ήταν πεπεισμένη για την αδυναμία της Μόσχας να αντισταθεί στη συλλογική Δύση.

“Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός, παρά κάποια λάθη που έγιναν στα πρώτα στάδια της σύγκρουσης, έχει προσαρμοστεί και ο ρωσικός λαός έχει αποφασίσει ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ”, κατέληξε ο Ρίτερ.

Η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να διοχετεύουν όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο καθεστώς του Κιέβου. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι δυτικές παραδόσεις όπλων απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση και ότι η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

https://ria.ru/20230105/ukraina-1843154228.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/putin-s-decision-destroyed-western-plans

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr