ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

S-400: Δοκιμάζονται ενάντια σε εναέριους στόχους τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 18 Αυγ 2019 - 14:15
Loading...

Τα πληρώματα μάχης των πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-400 θα διεξάγουν ασκήσεις εκτόξευσης στην περιοχή κατάρτισης Ashuluk, στο Αστραχάν της Ρωσίας, για να τεστάρουν τις πρακτικές απωθήσεως μιας εικονικής αεροπειρατικής επίθεσης, ανέφερε το Γραφείο Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας την Παρασκευή.

Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400, ίδια με αυτά που παρέλαβε η Τουρκία, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πυροδότησης Ashuluk από την περιφέρεια του Λένινγκραντ στη βορειοδυτική Ρωσία. Τα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον πολέμου με την χρήση των πυραυλικών συστημάτων να βρίσκεται στο επίκεντρο της άσκησης.

«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, τα πληρώματα μάχης θα ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες εντός καθορισμένων προθεσμιών για την επιτυχημένη εκτόξευση των πυραύλων, αλλά και το καμουφλάρισμα των θέσεων εκτόξευσης και των σημείων διοίκησης. Σκοπός της άσκησης είναι η απώθηση εχθρικών εναέριων στόχων» αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος.

Τα S-400 είναι ευέλικτα και πιο οικονομικά

Τα S-400 είναι ένα σύστημα αεράμυνας μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι πρόκειται για τα πιο εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας με τη μεγαλύτερη απόδοση. Εντάσσονται σε μια σειρά αντιαεροπορικών μαχητικών συστημάτων που άρχισαν να κατασκευάζονται μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση και αργότερα εκσυγχρονίστηκαν από τη σημερινή Ρωσία. Ο αριθμός 400 σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν συνολικό βεληνεκές 400 χλμ. Τα S-400 αποτελούνται από ένα σύστημα πυραύλων, με κέντρο ελέγχου, κινητές μονάδες ραντάρ και εκτοξευτές. Κατασκευάζονται από την κρατική οπλοβιομηχανία Almaz-Antey, η οποία λόγω των κινήσεων της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας, βρίσκεται στις λίστες κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ. Tα S-400 είναι έτσι κατασκευασμένα για να καταρρίπτουν βαλλιστικά αεροσκάφη, πυραύλους και drone σε ύψος έως και 27 χλμ. Στα ρωσικά ΜΜΕ λέγεται ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι αντίστοιχα αμερικανικά και γαλλικά συστήματα.

“Αν και η Δύση κατασκευάζει καλύτερα αεροσκάφη, η Ρωσία παραμένει πρωτοπόρος στην πυραυλική τεχνολογία”, αναφέρει ο Ρίτσαρντ Κόνολι από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ. Όπως εκτιμά ο βρετανός ειδικός τα S-400 είναι πιο ευέλικτα ως συστήματα ενώ ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν είναι η καλή τιμή τους. “Τα S-400 είναι σε κάθε περίπτωση κατά το ήμισυ φθηνότερα από τα αμερικανικά συστήματα Patriot”, σημειώνει.

Το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμού της Ρωσίας προβλέπει την ύπαρξη συνολικά 56 πυραυλικών συστημάτων  S-400 έως το 2020. Μέχρι τώρα, ο Ρωσικός Στρατός διαθέτει 53, μοιρασμένους σε 23 στρατιωτικές βάσεις και δύο κέντρα κατάρτισης.

Πηγή: TASS

onalert.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter