ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Θέατρο Σκιών Αθηνών – Λευκωσίας‏

ΕΘΝΙΚΑ. - 10 Φεβ 2014 - 9:10
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΠαρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές «δεσμεύεις» του Προέδρου, η οριστικοποίηση της συμφωνίας επί του «κοινού ανακοινωθέντος» Αναστασιάδη – Έρογλου, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας διαδικασίας επαναφοράς του σχεδίου Ανάν. Μετά από αυτή την εξέλιξη, αιτιολογείται πλήρως η
απαίτηση για παραίτηση του Προέδρου και προκήρυξης προεδρικών εκλογών, ακριβώς γιατί (όπως πολύ ορθά επισημαίνεται) έχει εκλεγεί πρόεδρος με υποσχέσεις που δεν τήρησε (και είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις πολύτιμες υποσχέσεις, για να υφαρπάσει την λαϊκή εντολή). Παρά τις «αμφιταλαντεύσεις» του Νίκου Αναστασιάδη, η αναμενόμενη επανέναρξη των συνομιλιών είναι γεγονός. Τις «απαιτούμενες ενέργειες» από τους ξένους, τις περιμέναμε, αφού άλλωστε το είχαν δηλώσει ότι θα μας ξαναέφερναν το σχέδιο Ανάν (ή το νέο σχέδιο με το ίδιο περίπου περιεχόμενο, αλλά διαφορετικό περιτύλιγμα), μέχρι να το δεχτούμε. Το περιμέναμε όμως κι από τους «δικούς» μας, τους αμετανόητους εραστές της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που… ο κόσμος να χαλάσει (χαλάει κόσμος στην Ανατολική Μεσόγειος με τα όσα συντελούνται, αλλά αυτοί τον… «χαβά» τους), μένουν αμετακίνητοι στην αυτοκτονική «πολιτική» περασμένων δεκαετιών (επιδίωξη για συνεταιρικό κράτος Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας).

Εμείς οι… «γραφικοί» προειδοποιούσαμε γιατί ξέραμε ποιος είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Οι πραγματικές προθέσεις φάνηκαν καθαρά και μετεκλογικά από την επιλογή των συνεργατών του (και ποιους κουβάλησε μαζί του στο Προεδρικό). Κάποιοι άλλοι επέμεναν ότι… «άλλαξεν ο άδρωπος σιόρ» και με τη βοήθεια αυτών των άλλων κατάφερε αυτό που το 2004, μετά από το δημοψήφισμα θεωρείτο αδιανόητο: Να αναρριχηθεί στην προεδρία του Κράτους. Αυτοί «οι άλλοι» που είτε ξεγελάστηκαν από τις «ψευδείς παραστάσεις» (ενώ όφειλαν να γνωρίζουν), είτε φορούσαν «κομματικές παρωπίδες» κι έδωσαν «μάχες» στην προεκλογική εκστρατεία να προωθήσουν την υποψηφιότητα του «ηγέτη της κρίσης», ας αναλογιστούν για το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Ισχύει γι’ αυτούς αυτό που πάντα λέγαμε: Μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Έχουν όμως ένα περιθώριο για μερική εξιλέωση. Όσοι λοιπόν αναγνώρισαν το λάθος τους (δεν αναφερόμαστε φυσικά στους αμετανόητους που δεν βγάζουν με τίποτε τις «κομματικές παρωπίδες»), οφείλουν να ξυπνήσουν, έστω και καθυστερημένα. Ο λόγος είναι απλός. Αυτή τη φορά ΤΙΠΟΤΕ δε θα αφεθεί στην τύχη! (κι αυτό το δήλωσαν οι εχθροί της Κύπρου). Κι αν περάσει η «πλειοψηφία» που συχνά επικαλείται ο Άντρος Κυπριανού, που ήδη έσπευσε να στηρίξει τους χειρισμούς του Προέδρου, (ΔΗ.ΣΥ. ΣΥΝ Α.Κ.Ε.Λ. = 70% – αυτά είναι τα… Μαθηματικά τους) η νέα μορφή του σχεδίου Ανάν περνά δια περιπάτου, η Κυπριακή Δημοκρατία καταλύεται κι η Κύπρος γίνεται και επίσημα, Τουρκικό προτεκτοράτο, με τον Κυπριακό Ελληνισμό να έχει ημερομηνία λήξης (με το σενάριο «Ιμβοποίησης» να ενεργοποιείται ευθύς με την υπογραφή της «λύσης»).

Όσοι συμπολίτες μας κατάλαβαν προς τα πού οδεύουμε, οφείλουν να ενεργοποιηθούν και να μην τα περιμένουν όλα από τους υπόλοιπους. Η ατμόσφαιρα «μυρίζει» έντονα σχέδιο Ανάν και μέρες του 2004. Ο κίνδυνος είναι θανάσιμος κι αυτό φαίνεται από το οργιώδες παρασκήνιο και τις ασφυκτικές πιέσεις των ξένων (και του Ομπάμα) Να ενημερωθούν οι ίδιοι, να ενημερώσουν κι άλλους. Ο καθένας πρέπει να κάνει την δική του υπέρβαση και τη δική του μικρή «επανάσταση», ξεφεύγοντας επιτέλους από τα γνωστά κομματικά στεγανά που μας έφεραν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα. Όπως το 2004 ο λαός αντιλήφθηκε την σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του, αντιστάθηκε και νίκησε με το 76% του ΟΧΙ, έτσι και αυτή τη φορά θα πρέπει να συσταθεί άμεσα ένα «Λαϊκό Μέτωπο Αντίστασης » για να σωθεί η Πατρίδα. Μόνον έτσι μπορούν να νικηθούν οι μεθοδεύσεις των εχθρών της Κύπρου κι η «πλειοψηφία» του Άντρου Κυπριανού, και μόνον με αυτό τον τρόπο θα διασωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία κι ο Κυπριακός Ελληνισμός. Ας μην υποτιμηθεί η κρισιμότητα των στιγμών για να μην αγνοηθεί αυτή η αναγκαιότητα. Να μην ξεχνούμε την Οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε ως Κύπρος, το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο Πρόεδρος είναι αναφανδόν υπέρ της «λύσης» και το ότι οι ξένοι λυσσομανούν για «λύση-πακέτο», προβάλλοντας το αστείο επιχείρημα (που προβάλλεται δυστυχώς και από ντόπιους «εκπροσώπους» τους, μελών του «επιχειρηματικού κόσμου» που έχει ηγετικό ρόλο στην πλύση εγκεφάλου που βρίσκεται σε εξέλιξη), ότι η «λύση» θα… λύσει όλα τα προβλήματα (και τα Οικονομικά, με ένα «Κυπριακό Οικονομικό θαύμα»).

Πανίκος Ελευθερίου

Άσσια-Κατεχόμενη Αμμόχωστος-Κύπρος

From: Omiros Alexandrou

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα για ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να εμπλακεί σε νέο γύρο συνομιλιών με τους τούρκους χωρίς τις προϋποθέσεις που ο ίδιος έθετε τόσο προεκλογικά όσο και μέχρι πριν από λίγες μέρες. Κάποιοι προεκλογικά μου είχαν ασκήσει έντονη κριτική γιατί αποκάλεσα τον Νίκο Χρυσάνθου Αναστασιάδη ψεύτη, αναξιόπιστο, διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο. Η μέχρι τώρα διακυβέρνηση του, δυστυχώς για αυτό τον ανώριμο πολιτικά λαό, με επαληθεύει.

Μετά το τέλος της συνάντησης τους οι δύο ηγέτες έβαλαν πάλι την κασέτα πάνω στο κασετόφωνο για να παίξει τις ίδιες κακόγουστες ατάκες που ακούμε εδώ και 40 περίπου χρόνια, περί δήθεν πλήρης ταύτισης απόψεων, περί συμπόρευσης, περί ‘’ η Κύπρος αποφασίζει και εμείς την στηρίζομαι’’ περί, περί, περί………..μ….κιας το ανάγνωσμα.

Η έλλειψη σχεδιασμού, στρατηγικής και αταλάντευτης επιμονής σε θέσεις και αρχές που διέπονται από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου μας διολισθαίνει αργά και σταθερά στους σταθερούς και αναλλοίωτους στρατηγικούς στόχους των τούρκων. Η ακολουθητέα άρπα κόλα πολιτική των ηγεσιών Αθήνας και Λευκωσίας έχει πλέον καταντήσει ένα κακόγουστο θέατρο σκιών. Με την ανοχή των δύο αποχαυνωμένων λαών, η ελεεινή κομματοκρατία σε Ελλάδα και Κύπρο αφού πρώτα οδήγησε τον ελληνισμό στην πτώχευση, ετοιμάζονται τώρα, χωρίς πλέον αντιστάσεις να τον παραδώσουν στους Τούρκους και στη ευρωπαϊκή ολιγαρχία. Αγαπημένε μου Λαέ, καλέ και αγαπημένε… πάντοτε ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε….όπως έλεγε και ο εθνικός ποιητής.

Η πιο κάτω ανάλυση του Νίκου Χειλαδάκη αναδεικνύει με τον πιο εύστοχο τρόπο την χρεοκοπία μας σε όλα τα επίπεδα.

Όμηρος Αλεξάνδρου
http://omirosalexandrou.blogspot.com

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ;

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

Το είχαμε γράψει από την αρχή ότι η επιβολή των μνημονίων και της οικονομικής και ψυχολογικής εξόντωσης του ελληνισμού σε Ελλάδα στην αρχή και στην συνέχεια στην Κύπρο, είχε σαν ένα βασικό στόχο το γενικό ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων. Δυστυχώς τώρα επαληθευόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο. Η Κυπριακή Δημοκρατία παύει πλέον να είναι Κυπριακή Δημοκρατία, παύει να είναι ανεξάρτητο κράτος ισότιμο μέλος της Ευρώπης και γίνεται ελληνοκυπριακή κοινότητα που έχει τα ίδια δικαιώματα με το κατοχικό ψευδοκράτος και κατά συνέπεια μοιράζεται, (και με αμερικανική εντολή), και τα ίδια οφέλη από τα ενεργειακά κοίτασμα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτός που με περισσό στόμφο διαβεβαίωνε τους Κύπριους πριν από τις προεδρικές εκλογές ότι δεν θα υπέγραφε το μνημόνιο της οικονομικής καταστροφής της μεγαλονήσου, αυτός που έπαιζε θέατρο με εκείνο τον ανεκδιήγητο υπουργό του των οικονομικών όταν τον έστελνε στη Μόσχα δήθεν για να διαπραγματευτεί βοήθεια που θα τον γλίτωνε από την Ευρωπαϊκή εξόντωση, αυτός, ο Ανα(ν)αστασιάδης, θα είναι αυτός που θα θάψει την Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τους ελληνόφωνους προδότες των Αθηνών, με αυτούς που εξόντωσαν την Ελλάδα, με αυτούς που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Αλήθεια θα αφήσουμε έτσι να περάσει αυτή η τρομερή προδοσία ; Θα αφήσουμε έτσι να θαφτεί με αυτό τον πιο κυνικό τρόπο το κυπριακό, για το οποίο έδωσαν την ψυχή τους οι Σολομός και Ισαάκ όταν έπεφταν δολοφονημένοι εν ψυχρώ από τις κατοχικές τουρκικές σφαίρες ;

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες σε αυτή την χώρα ; Που είναι οι αξιωματικοί που ορκίστηκαν να υπερασπίζονται την πατρίδα ; Που είναι οι διανοούμενοι αυτού του τόπου ; Οι ακαδημαϊκοί, οι δικαστές, η εκκλησία που έχει πιει το αμίλητο νερό ; Αυτή είναι η ελληνική εκκλησία που ήταν πάντα στην πρώτη έπαλξη για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων ; Που είναι οι δημόσιοι άντρες που ορίστηκαν να υπερασπίζονται την εθνική μας ταυτότητα ; Παραδόθηκαν όλα σε δυο διοπτροφόρους προδότες που ξεπουλούν το κυπριακό για να κρατηθούν στις καρέκλες τους ;

Αυτή είναι Ελλάδα του 2014 ; Αυτή είναι η Ελλάδα που σε λίγα χρόνια θα έχει τη επέτειο των διακοσίων χρόνων από την εγερτήριο επανάσταση του 1821 ; Άραγε θα υπάρχει μέχρι τότε η Ελλάδα ; Διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση, διακόσια χρόνια μετά το αίμα που χύθηκε από τους ήρωες του 21, ο τόπος αυτός θα είναι μια θλιβερή ανάμνηση, θα είναι γεμάτος μουσουλμανικούς μιναρέδες και μια ελληνογενή μειονότητα που θα πασχίζει να διασωθεί από τις αλλεπάλληλες συμφορές και προδοσίες. Εκεί μας οδηγούν! Εκατομμύρια φανατικοί μουσουλμάνοι θα κάνουν το τελικό γιουρούσι και τότε δεν θα μπορεί τίποτα να μας σώσει! Η προδοσία του Κυπριακού είναι η αρχή. Θα ακολουθήσει το μακεδονικό, το Αιγαίο και στο τέλος ότι θα απομείνει θα γίνει παρανάλωμα της γερμανικής βουλιμίας. Τότε θα λέμε πως κάποτε υπήρξε μια ιστορική Ελλάδα και οι Έλληνες θα είναι αντικείμενο ιστορικής μελέτης. Όσοι Έλληνες θα έχουν απομείνει εδώ, γιατί οι άλλοι θα έχουν ήδη φύγει από το καράβι που το βούλιαξαν

Αυτό είναι το μέλλον μας ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter