ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

To απόλυτο reality …

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 10 Σεπ 2022 - 8:36
Χαίρεται
Τὰ σκεύη τοῦ ἰσχυροῦ.
Όταν οι φαρισαίοι κατηγόρησαν τον Χριστό ότι με την δύναμη του Βεελζεβούλ  ,ἐν τῷ ἄρχοντι τῶν δαιμονίων ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια.  είπε, όπως περιγράφεται στο κατά Μάρκον
Μαρκ. 3,27         οὐδεὶς δύναται τὰ σκεύη τοῦ ἰσχυροῦ εἰσελθὼν εἰς τὴν οἰκίαν αὐτοῦ διαρπάσαι, ἐὰν μὴ πρῶτον τὸν ἰσχυρὸν δήσῃ, καὶ τότε τὴν οἰκίαν αὐτοῦ διαρπάσει.
 
Ενώ στο κατά Λουκά  περιγράφεται  έτσι .
 
Λουκ. 11,22        ἐπὰν δὲ ὁ ἰσχυρότερος αὐτοῦ ἐπελθὼν νικήσῃ αὐτόν, τὴν πανοπλίαν αὐτοῦ αἴρει, ἐφ᾿ ᾗ ἐπεποίθει, καὶ τὰ σκῦλα αὐτοῦ διαδίδωσιν.
 
Τα σκύλα ,τα σκευή, η πανοπλία ἐφ᾿ ᾗ ἐπεποίθει,  του σατανά .
Ποια είναι  τα   σκεύη ;  ποια είναι η  πανοπλία του , τα σκύλα  και τα λάφυρα  του ,ἐφ᾿ ᾗ ἐπεποίθει ;
Εμείς .
Είμαστε τα σκεύη ,η πανοπλία του ,τα σκύλα , τα λάφυρα του σατανά, οι ψυχές μας 
Αυτή είναι η τροφή του ,ο δικός μας πόνος ,η δυστυχία μας ο φόβος μας τον τρέφει , ἐφ᾿ ᾗ ἐπεποίθει.
Εμείς και οι συνάνθρωποί μας , που πλανήθηκαν   ,τον πίστεψαν ,γοητευθήκαν ,πονάει η ψυχή τους  και η ψυχή μας, με απερίγραπτο τρόπο  από την ενέργεια του ,που μας  δηλητηριάζει αόρατα.
Μακριά και χωρίς  την χάρη  του Θεού  και  αποτελούμε  τα τρόπαια του ,την τροφή του Μινώταυρου .
όσους του αντιστέκονται θέλει ,τους χλωρούς..
 
Για τον σατανά τρόπαιο ,έπαθλο ,δεν είναι  ο κακοπροαίρετος άνυδρος, ξερός  άνθρωπος, που δεν πρόκειται να αλλάξει  με τίποτα. ,αυτόν τι να τον κάνει ;  τον έχει.
Αλλά αυτός  που του αντιστέκεται ,αυτός που δεν τον θέλει ,τον απορρίπτει ,αυτόν που εχει χαρη ακόμα ,που έχει ζωή ,είναι χλωρός..
Έπαθλο του είναι  ο  καλοπροαίρετος  , αυτός είναι που βασανίζεται  όταν είναι υπό την κατοχή του σατανά ,δεν τον υπακούει ποτέ ,δεν θα κάνει ποτέ το κακό ,δεν το έχει και δεν τον βάζει στην “καρδιά “ του  ως επιλογή .
 
Η ενέργεια του εξ΄αποδώ …
 
Αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμη η “καρδιά “ του να δεχθεί τον  Χριστό και πρέπει να παιδαγωγηθεί ,να βιώσει το κακό ..
Θα  γνωρίσει τον σατανά ,την κόλαση ,θα  την απαρνηθεί ,και θα αγαπήσει τον Χριστό ως συνέπεια .
Θα καθαριστεί από την αυτοπεποίθηση ,για να έλθει ο Χριστός ,να φέρει το Άγιο Πνεύμα ,τον Πατέρα .
Να κάνει τον άνθρωπο από κατοικητήριο δαιμόνων ,ναό του Αγίου Πνεύματος .
 
Ιω. 14,23          · ἐάν τις ἀγαπᾷ με, τὸν λόγον μου τηρήσει, καὶ ὁ πατήρ μου ἀγαπήσει αὐτόν, καὶ πρὸς αὐτὸν ἐλευσόμεθα καὶ μονὴν παρ᾿ αὐτῷ ποιήσομεν.
 
Ον γαρ αγαπά Κύριος παιδεύει.
 
Ο Χριστός επιτρέπει ,παραχωρεί  να γίνω τρόπαιο ,λάφυρο του σατανά ,να βιώσω την κοινωνία  μαζί  του,  την ενέργεια του και να ζητήσω μόνος μου  την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  να ανήκω στον Χριστό .
 
Μέσα από το βίωμα ,την εμπειρία   που αποκτάω πίνοντας δηλητήριο ή θα φερθώ εγωιστικά αρνούμενος ότι είναι δηλητήριο  και θα υποκρίνομαι ευχαρίστηση .
ή θα το φτύσω  και  θα ψάξω τον Χριστό ,το σώμα του και το αίμα του να με γιατρέψει ,
Με περιμένει ταλαιπωρημένο ,πληγωμένο ,αλλά έμπειρο  αγωνιστή πλέον .
 
Ιω. 13,5             εἶτα βάλλει ὕδωρ εἰς τὸν νιπτῆρα, καὶ ἤρξατο νίπτειν τοὺς πόδας τῶν μαθητῶν καὶ ἐκμάσσειν τῷ λεντίῳ ᾧ ἦν διεζωσμένος.
Επειτα ρίπτει νερό εις την λεκάνην, όπου έπλυναν τα πόδια οι άνθρωποι του σπιτιού και ήρχισε να πλύνη τα πόδια των μαθητών και να τα σπογγίζη με την πετσέτα, με την οποία ήτο ζωσμένος.
Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται στην ψυχή μου ,είναι βαθιά επιλογή ,εγώ καλώ και δέχομαι τον Χριστό  αοράτως  και εκείνος ξεκινά την σταδιακή διαδικασία  να με απελευθερώσει ,να με πλύνει μέχρι τα πόδια…
 
Ματθ. 16,26       τί γὰρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος ἐὰν τὸν κόσμον ὅλον κερδήσῃ, τὴν δὲ ψυχὴν αὐτοῦ ζημιωθῇ; ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;
Διότι τι έχει να ωφεληθή ο άνθρωπος, εάν κερδήση όλον τον κόσμον, χάση δε την αθάνατον ψυχήν του; Η τι θα δώση ο άνθρωπος αντάλλαγμα, δια να εξαγοράση την ψυχήν του;
 
Το τρόπαιο του reality.
 
Η ψυχή  μου είναι  το ζητούμενο  , το τρόπαιο  ,το έπαθλο , το λάφυρο  ,τα σκύλα  και όχι το σώμα μου .
Εγώ  αυτοβούλως την δίνω στον σατανά ή τον Χριστό ,κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει.
Ποιος την έχει ,μπορώ να το καταλάβω από τους καρπούς που παράγει η ψυχή μου , η συμπεριφορά μου σε στιγμές έντασης ,πίεσης ,πόσο μπορώ να συγχωρήσω ,να μετανιώσω ,να πω συγνώμη  .
Αν με διέστρεψε ο σατανᾶς και δεν το κατανοώ ,με έβαλε στην δική του διαστροφή , πατώντας στην κρυφή ρίζα της υπερηφάνειας μου .
Δεν υπάρχει επιστροφή ,αν δεν ξεριζωθεί αυτό το δέντρο από την ρίζα .
Μπορεί το σώμα και το μυαλό να υποκρίνονται ότι   πιστεύουν και προσκυνούν τον Χριστό  ,αλλά η ψυχή να μην τον προσκυνά ,πως θα το καταλάβω ;
Όταν  κάνω  πάντα αυτό που  εγώ θέλω ,αδιαφορώντας ψυχρά και βαθύτατα  για το τι θέλουν οι άλλοι, αυτό κάνει και ο σατανάς .
 
To απόλυτο reality …
 
Αόρατα  ,στο χώρο του πνεύματος, εκεί που ανήκω και  θα βρεθώ μόλις φύγω από τον  χωροχρόνο    ,παίζεται ένα reality  με έπαθλο την ψυχή μου ,εγώ αποφασίζω…..
 
 
 
 
Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιάς 
 
Γ.Μ 
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr