ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

To ΓΕΕΘΑ εισηγείται αγορά 3 αμερικανικών UAV με κόστος 320 εκατομμύρια! Τι κάνουμε με το 1/3 αυτών των χρημάτων

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 30 Μάι 2022 - 9:28
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το ΓΕΕΘΑ εισηγείται την αγορά τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9. Το κόστος της αγοράς εκτιμάται στα 320 εκατομμύρια δολάρια!

Μερικά ερωτήματα που τίθενται και από στρατιωτικούς αλλά και από ανθρώπους που έχουν γνώση και άποψη για το τι μπορεί να κάνει ΜΟΝΗ της η Ελλάδα σε αυτό το πεδίο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ΔΙΚΟ της κίνδυνο κι όχι να εκτελεί μόνο αποστολές του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

Ερώτημα πρώτο: Στην «προτεραιοποίηση προγραμμάτων» που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο σε τι θέση βρισκόταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Σεβόμενοι το απόρρητο – το οποίο άλλα ΜΜΕ δε σέβονται υπό την ανοχή του ΓΕΕΘΑ- θέτουμε ερώτημα και δεν αναφέρουμε τη θέση του προγράμματος.

Ερώτημα δεύτερο: Τα MQ-9 που θέλει το ΓΕΕΘΑ θα φέρουν όπλα ή θα πληρώσουμε κοντά στα 350 εκατομμύρια για να έχουμε απλά εικόνα από το Αιγαίο, κάτι που το έχουμε σε μεγάλο βαθμό και μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να το τελειοποιήσουμε με ΔΙΚΑ μας μέσα.Ερώτημα τρίτο: Τα MQ-9 θα είναι απολύτως ελεγχόμενα από την Ελλάδα ή όχι;

Ερώτημα τέταρτο και πιο σημαντικό: Με τα 390 εκατομμύρια μπορούμε να αναπτύξουμε δικό μας πρόγραμμα μη επανδρωμένων; Από τις ερωτήσεις που κάναμε προκύπτει η απάντηση ότι «με το 1/3 αυτών των χρημάτων μπορούμε να φτιάξουμε ότι θέλουμε».

Επειδή όπως έχουμε ξαναγράψει από τα όσα έγιναν στη «μετά Ιμίων» εποχή κάτι θα έπρεπε να είχαμε μάθει -αλλά δεν το βλέπουμε- θα συνεχίσουμε αν γινόμαστε δυσάρεστοι σε όσους αντιμετωπίζουν τους εξοπλισμούς με μία όχι και τόσο…ολιστική προσέγγιση. Οι καλοί εξοπλισμοί -που πρέπει να γίνονται- δεν κρίνονται από την ποσότητα αλλά από το αν καλύπτουν τις πραγματικές επιχειρησιακές μας ανάγκες με κόστος που θα μας επιτρέπει να τους χρησιμοποιούμε απρόσκοπτα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα .

Κάτι τελευταίο: αντί να καθόμαστε και να …θαυμάζουμε τους Τούρκους για τα uav που φτιάχνουν -δεν είναι και κάποιο κατόρθωμα- ας χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα που εύκολα απ’ ότι φαίνεται δίνουμε σε οποιονδήποτε «σύμμαχο» για ανάπτυξη ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ προγραμμάτων που υπάρχουν. Και για UAV και αντίμετρα σε UAV…

militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr