ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

To Ναυτικό του NATO στην Trident Juncture 2018 πολέμησε μόνο του και έχασε…

ΔΙΕΘΝΗ. - 9 Νοέ 2018 - 19:16
Loading...

Η Trident Juncture 2018 θα είναι μια άσκηση που το ΝΑΤΟ μάλλον δεν θα θυμάται και με τόση … περηφάνια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα πολεμικά ναυτικά των χωρών που συμμετείχαν είχαν μια σειρά «σοβαρών επεισοδίων», που αν μη τι άλλο επηρέασαν καταλυτικά την άσκηση. Αν νομίζει κανείς πως το περιστατικό με την νορβηγική φρεγάτα ήταν μεμονωμένο, κάνει λάθος.

Το USS Gunston Hall έπαθε ζημιές κατά την διάρκεια καταιγίδας (!), ανοιχτά της Ιρλανδίας, στις 22

Οκτωβρίου. Η καναδική φρεγάτα HMCS Halifax στις 26 Οκτωβρίου είχε φωτιά στο μηχανοστάσιο, ενώ η επίσης καναδική φρεγάτα HMCS Toronto έχασε τελείως την ισχύ της στις 29 Οκτωβρίου από πυρκαγιά.

Όσον αφορά τα καναδικά πλοία, οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η επιχειρησιακή τους κατάσταση δεν επηρεάστηκε σημαντικά. Στη περίπτωση του USS Gunston Hall, σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί και το πλοίο «έδεσε» στο Ρέικιαβικ για αποτίμηση των ζημιών.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ αλλά γενικά όλων των πολεμικών ναυτικών. Θυμίζουμε την χαμηλή διαθεσιμότητα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού. Το περιστατικό με την φρεγάτα KNM Helge Ingstad ήταν το πολύ βαρύ κερασάκι στην τούρτα. Κι όλα αυτά συνέβησαν στο ΝΑΤΟ, χωρίς να βγει από τα λιμάνια του ο -επίσης σε πολύ κακή κατάσταση- ρωσικός στόλος…

ptisidiastima.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter