ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

To Businessweek προειτοιμάζει τους καταναλωτές για τα Χριστούγεννα του πληθωριστικού τρόμου

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Οκτ 2021 - 6:20

Οι ίδιες οι εταιρίες από τον γίγαντα τροφίμων Unilever μέχρι τον κατασκευαστή λιπαντικών WD-40 αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού

To Businessweek προειτοιμάζει τους καταναλωτές για το επερχόμενο τρενάκι του πληθωριστικού τρόμου καθώς οι τιμές των προιόντων θα συνεχίσουν να εκτοξεύονται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του οι ίδιες οι εταιρίες από τον γίγαντα τροφίμων Unilever μέχρι τον κατασκευαστή λιπαντικών WD-40 αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού.

Ο κατασκευαστής σαπουνιών Dove αλλά και των παγωτών Magnum ανέβασαν τις τιμές κατά μέσο όρο 4% το προηγούμενο τρίμηνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2012 η οποία όπως εκτιμούν θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος-2022. Ένα παρόμοιο ρεφρέν αυξήσεων συνοδεύει και τα προιόντα των εταιριών Nestle, Procter & Gamble, Danone τα οποία κυριαρχούν στους διαδρόμους των super market.

-Θα βρισκόμαστε μέσα στη δίνη πληθωριστικών πιέσεων για τουλάχιστο άλλους 12 μήνες δήλωσε ο CEO της Unilever Αlan Jope σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. Bρισκόμαστε σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον μετά από δύο δεκαετίες…”

Οι εταιρίες αντιμετωπίζουν ένα φοβερό μείγμα προκλήσεων εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς εκτινάσσεται το κόστος για ενέργεια, πρώτες ύλες, συσκευασία και αποστολή. Ο πόνος περνάει στους καταναλωτές αυξάνοντας το στύψιμο στις τσέπες καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει εκτιναχθεί ραγδαία φέτος γνωρίζοντας την υψηλότερη άνοδο από το 2008. Σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης μετά την πανδημία έχουν ωθήσει το ποσοστό πάνω από 4% για δεύτερη φορά τις τελευταίες δεκαετίες.

Είναι αυτό που λέμε Προσδεθείτε. Περισσότερος τρόμος, προσεχώς…

kourdistoportocali.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr