ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

To National Interest εξήγησε γιατί στρατός των ΗΠΑ έχει «σοβαρά προβλήματα»

ΔΙΕΘΝΗ. - 18 Νοέ 2018 - 15:15
Loading...

ΗΠΑ στρατιωτικό προσωπικό. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα , 18 Νοεμβρίου-RIA Novosti. Σοβαρά προβλήματα στον Αμερικανικό στρατό, λόγω των οποίων  οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να ηττηθούν στην περίπτωση του πολέμου με τη Ρωσία ή την Κίνα, συνδέονται με την έλλειψη δυνάμεων και πόρων, γράφει το Αμερικανικό περιοδικό National Interest (το Εθνικό Συμφέρον).[1]

Η δημοσίευση σημειώνει ότι η «σοβαρή κρίση» στην Αμερικανική εθνική άμυνα σχετίζεται κυρίως με το γεγονός ότι για την αντιμετώπιση των λεγόμενων «πέντε μεγάλων  απειλών»-Ρωσία, Κίνα, το Ιράν, τη ΛΔΚ και τη διεθνή τρομοκρατία- η Ουάσιγκτον χρειάζεται ένα μεγάλο  αριθμό στρατευμάτων που βρίσκεται  σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Το περιοδικό υπενθυμίζει ότι ένας αριθμός εμπειρογνωμόνων εντός και εκτός της κυβέρνησης έχει επανειλημμένα επισημάνει αυτό το πρόβλημα. Για παράδειγμα, το Αμερικανικό ναυτικό αναφέρει ότι χρειάζονται 355 πολεμικά πλοία για να πραγματοποιήσουν  την εθνική αμυντική στρατηγική τους, αυτή τη στιγμή  έχουν  286. Η Πολεμική Αεροπορία στη χώρα χρειάζεται 386 μοίρες, αλλά τώρα έχει μόνο 312. Ο στρατός, με τη σειρά του, πιστεύουν ότι χρειάζονται 500.000 στρατιώτες και έχουν  476.000.

Η δημοσίευση υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των στρατευμάτων, καθώς και η ετοιμότητά τους και ο εκσυγχρονισμός τους επηρεάστηκαν αρνητικά από  τη μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού για την άμυνα. Ο νόμος περί ελέγχου του προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε το 2011, μείωσε το κόστος των 539.000.000.000 δολαρίων του Πενταγώνου. Ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας James Mattes επεσήμανε το πρόβλημα και είπε ότι για να μετατρέψει τις ένοπλες δυνάμεις στο σωστό επίπεδο απαιτείται  ετήσια αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά τρία έως πέντε τοις εκατό. Ωστόσο, οι δαπάνες μειώθηκαν και πριν ακόμα ανακοινωθεί από τον  Donald Trump ότι ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου θα μειωθεί κατά 4,5% το οικονομικό έτος 2020.

Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη Αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την περιοχή του  Ινδο-Eιρηνικού , καθώς επίσης έλλειψη στρατηγικής για την εξουδετέρωση της Ρωσίας και της Κίνας.

Νωρίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάστηκε  μια έκθεση[2] της ειδικής επιτροπής για την εθνική αμυντική στρατηγική, που δημιουργήθηκε κατ ‘ εντολή του αμερικανικού Κογκρέσου. Το έγγραφο ανέφερε ότι η στρατιωτική υπεροχή των Ηνωμένων Πολιτειών θα μειώνεται  σε επικίνδυνο επίπεδο στο οποίο η χώρα ρισκάρει  να ηττηθεί με μεγάλες απώλειες σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία ή την Κίνα.

Βιβλιογραφικές Αναφορές

  1. https://nationalinterest.org/blog/buzz/why-us-military-serious-trouble-36317
  2. https://ria.ru/world/20181114/1532809705.html

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter