ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

To project του “διαστημικού” MiG-41 (PAK DP) θα ολοκληρωθεί εντός του 2019 – Ή μήπως όχι;

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 16 Αυγ 2019 - 13:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Concept art of a possible appearance of MiG-41 (Picture source: MiG)

Η Ρωσία προετοιμάζεται να αναπτύξει ένα ακόμη αναχαιτιστικό αεροσκάφος, το PAK DP, επίσης γνωστό και ως MiG-41. Για το νέο αεροσκάφος μίλησε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της MiG, Ilya Tarasenko, σε συνέντευξη του στον Alexei Panshin, του RIA Novosti, δηλώνοντας ότι το project πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.

“Το μελλοντικό μας μαχητικό MiG-41 θα μπορέσει να πετάξει στο διάστημα”, δήλωσε ο Ιλία Τάρασενκο, διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κατασκευαστή αεροσκαφών Mikoyan-Gourevitch (MiG), συμπληρώνοντας ότι «το αεροσκάφος θα χρησιμοποιεί νέα είδη όπλων, θα δημιουργηθεί με νέες τεχνολογίες μυστικότητας, θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλο όγκο όπλων και θα λειτουργεί σε πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης».

Ωστόσο οι δηλώσεις του Ταρασένκο περί ολοκλήρωσης τους project εντός του έτους είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενες, καθότι δεν διευκρινίζει τι εννοεί ακριβώς. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να δούμε κάποια πτήση νέου αεροσκάφους. Οι φήμες για ένα νέο “διαστημικό” αναχαιτιστικό, κυκλοφορούν ήδη από το 2017.

Το αεροσκάφος υποτίθεται ότι θα μπορεί να πετάξει μεταξύ 9.000 και 17.000 μέτρων με ταχύτητα τουλάχιστον Mach 3 (3.675 χιλιομέτρων την ώρα).
Εκτός από την πτήση σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, το MiG-41 υποτίθεται ότι θα είναι σε θέση να καταρρίψει υπερηχητικά βλήματα, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή των Ρωσικών Αεροναυτικών Δυνάμεων, Βίκτορ Μποντάρεφ. Θα είναι το ταχύτερο αεροπλάνο στην κλάση του, λέει και θα σχεδιαστεί ώστε να πετάει και αυτόνομα ή με χειρισμό από απόσταση όπως ένα drone.
PAK DP will replace MiG-31 probably after 2030 (Russian Air Force)

Οι ισχυρισμοί για το νέο αεροσκάφος, και ειδικά αυτό περί πτήσεων στο διάστημα, αντιμετωπίζονται στη καλύτερη περίπτωση με σκεπτικισμό και στη χειρότερη με αρκετές δόσεις χιούμορ. Εκτός φυσικά εάν η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει αναπτύξει κάποιο νέο είδος “εξωτικού” κινητήρα, που μπορεί να λειτουργεί τόσο εντός, όσο και εκτός της ατμόσφαιρας. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο, πιθανότατα μιλάμε για μια ακόμη προσπάθεια επίδειξης ανύπαρκτης τεχνολογίας, σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί το στάτους της Ρωσίας, που έχει καταβαραθρωθεί το τελευταίο διάστημα μετά από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Με πληροφορίες από Air Recognition

ptisidiastima.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…