• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Tο ύπουλο σχέδιο των ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση – Πώς επιδιώκουν να αποδυναμώσουν Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Δεν πρόκειται απλώς για μια σύγκρουση μόνο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αλλά για έναν πόλεμο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας δι’ αντιπροσώπων (proxy war)…

Οι ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι «θέλουν να δουν τη Ρωσία αποδυναμωμένη», αποκάλυψαν τις πραγματικές προθέσεις τους…

Δεν πρόκειται απλώς για μια σύγκρουση μόνο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αλλά για έναν πόλεμο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας δι’ αντιπροσώπων (proxy war).
Τώρα οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πάνε τον πόλεμο στο επόμενο επίπεδο.
Το Σάββατο, το Bloomberg ανέφερε ότι «ο Βiden επιδιώκει να… κλέψει τους κορυφαίους επιστήμονες του Putin με δέλεαρ την παροχή βίζας».
Θα λειτουργήσει όμως;
Σύμφωνα με σχετικό προς υποβολή νομοσχέδιο, καταργείται η νομική πρόβλεψη πως για να παρασχεθεί βίζα σε Ρώσους επαγγελματίες απαιτείται να προϋπάρχει πρόσκληση τρέχοντος εργοδότη.
Σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης είναι «να διευκολυνθεί η μετεγκατάσταση κορυφαίων Ρώσων επιστημόνων με εμπειρία στους ημιαγωγούς, τη διαστημική τεχνολογία, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τις τεχνολογίες πρόωσης πυραύλων και άλλους εξειδικευμένους επιστημονικούς τομείς στις ΗΠΑ».
Σύμφωνα δε με το Bloomberg, αυτή η πρωτοβουλία συνιστά προσπάθεια αποδυνάμωσης της Ρωσίας, μέσω αποψίλωσής της από το επιστημονικό προσωπικό της.
Φαινομενικά, λοιπόν, οι ΗΠΑ επέλεξαν ένα άλλο εργαλείο για να «αποδυναμώσουν» τη Ρωσία – προκαλώντας ένα brain drain για τη Ρωσία.
Χωρίς κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς, και μια βάση καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας, η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να χάσει ένα βασικό της πυλώνα σε ό,τι αφορά την εθνική οικονομική και στρατιωτική ανάπτυξή της.
Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι, αφού διαμορφωθεί ένα δυσμενές περιβάλλον για τους Ρώσους, μόλις χαλαρώσουν ορισμένες προϋποθέσεις έκδοσης βίζας, οι Ρώσοι επιστήμονες θα καταφύγουν στις ΗΠΑ χάριν της προσωπικής τους ανάπτυξης.
Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ρωσίας εκ των έσω, αναφέρει ο Shen Yi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Fudan.
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον μπορεί να υποτίμησε τόσο τον πατριωτισμό του ρωσικού λαού όσο και την πιθανή ρωσική πολιτική απάντηση για να αντισταθμίσει τον νόμο των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό όνειρο…

Είναι, όμως, οι ΗΠΑ η χώρα που όλοι ονειρεύονται;
Αυτό είναι το πιο σημαντικό ερώτημα που πρέπει να θέσει στον εαυτό του κάθε επίδοξος μετανάστης: εγχώριο χάος, ακραίες τάσεις, εισοδηματικό χάσμα και τις βαθιές κοινωνικές ανισότητες…
«Τι θα μπορούσε να πετύχει όχι μόνο ο Ρώσος, αλλά οποιοσδήποτε μετανάστης στις ΗΠΑ;…
Οι ΗΠΑ απλώς μεταχειρίζονται ένα παλιό κόλπο σε μια νέα κατάσταση, για να φτάσουν σε έναν στόχο που η ίδια η Ουάσιγκτον αισθάνεται ότι είναι αβέβαιος» είπε ο Shen.
Οι ΗΠΑ δείχνουν αποφασισμένες να αποδυναμώσουν τη Ρωσία.
Όταν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin είπε ότι η Ουάσιγκτον θέλει να δει τη Ρωσία αποδυναμωμένη μετά το πρόσφατο ταξίδι του στο Κίεβο, ουσιαστικά έλεγε ότι, για τις ΗΠΑ, η σύγκρουση δεν αφορούσε ποτέ την κυριαρχία της Ουκρανίας ή τα προς το ζην του ουκρανικού λαού, αλλά την αποδυνάμωση της Μόσχας, προκειμένου να παραταθεί η Pax Americana.
Τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση Βiden επιταχύνει την παράδοση όπλων στην Ουκρανία. Αλλά στόχος δεν είναι να εξοπλιστεί η Ουκρανία, αλλά η εξασφάλιση κερδών μέσω των πωλήσεων όπλων.
«Τι συμβαίνει με τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία;
Οι ΗΠΑ δεν ξέρουν πραγματικά» ανέφερε το CNN στις 19 Απριλίου.
Τα όπλα αυτά τα οποία υποτίθεται πως οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία δεν ισοδυναμούν με βοήθεια στην πολύπαθη χώρα, αλλά με χρηματικές ροές προς τις αμερικανικές εταιρείες όπλων.

Ο σκοτεινός ρόλος των ΗΠΑ

Ορισμένοι παρατηρητές επισημαίνουν ότι το τέλος της σύγκρουσης θα έρθει, τελικά, μέσω μιας διαπραγμάτευσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αργά ή γρήγορα.
Αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να υπαγορεύσει τους όρους, με την πραγματική πρόθεση της Ουάσιγκτον είναι να δημιουργηθεί ένα ναρκοπέδιο για τη Ρωσία στην Ουκρανία.
Φυσικά, οι ΗΠΑ δεν λαμβάνουν υπόψη τους Ευρωπαίους συμμάχους τους…
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως οι κυρώσεις καταστρέφουν την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ παράλληλα καταστρέφουν την παραδοσιακή εμπορική σχέση μεταξύ ΕΕ και Μόσχας.
Μια αποδυναμωμένη Ρωσία μπορεί να εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης.
Ωστόσο, η «ειρηνική συνύπαρξη» δεν υπάρχει στο λεξικό των ΗΠΑ, που στόχο έχουν να αποδυναμώνουν τους αμφισβητίες της παντοκρατορίας τους.
Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε και λειτούργησε για την Ιαπωνία και θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες.
Είτε πρόκειται για «αποδυνάμωση» μιας χώρας, είτε για «ληστεία» κορυφαίων επιστημόνων, οι ΗΠΑ επιδίδονται συνεχώς σε παιχνίδια μηδενικού αθροίσματος.
Όμως η εμμονή τους να διατηρήσουν τη δεσπόζουσα θέση τους, υποστηριζόμενη από συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, η AUKUS και άλλες παρόμοιες, θα διχάσει την παγκόσμια κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
ΔΙΕΘΝΗ

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
3 ώρες ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
Slider

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
3 ώρες ago
Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
12 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
12 ώρες ago
Next Post
ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ! Καναδός στρατηγός στα χέρια των Ρώσων;;; Λένε πως βρίσκονται και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί στο ΑΖΟΦΣΤΑΛ

ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ! Καναδός στρατηγός στα χέρια των Ρώσων;;; Λένε πως βρίσκονται και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί στο ΑΖΟΦΣΤΑΛ

Υποβρύχιο όχημα χτύπησε το Καταδρομικό MOSKVA; Οι Ρώσοι απειλούν να αμολήσουν τα σκυλιά της κολάσεως αν βρουν εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Υποβρύχιο όχημα χτύπησε το Καταδρομικό MOSKVA; Οι Ρώσοι απειλούν να αμολήσουν τα σκυλιά της κολάσεως αν βρουν εμπλοκή του ΝΑΤΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr