ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

U.S Navy: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρομαγνητικό όπλο του Ναυτικού των ΗΠΑ [pics]

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 25 Ιούν 2019 - 13:15
Loading...

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (U.S Navy) επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει τις δοκιμές μιας προηγμένης έκδοσης ενός ηλεκτρομαγνητικού όπλου μεγάλης εμβέλειας, το οποίο θα πυροδοτεί βλήματα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια αντί για χημικά προωθητικά.

Οι πρώτες πληροφορίες για τις εν λόγω δοκιμές, είχαν γίνει γνωστές πριν από περίπου ένα μήνα, με τους Αμερικανούς να αναφέρουν λεπτομέρειες, λέγοντας ότι πρόκειται για μια σειρά δοκιμών του νέου ηλεκτρομαγνητικού όπλου, που έχει εγκατασταθεί στο πεδίο βολής White Sands.

Συνολικά τέσσερα βλήματα πυροδοτήθηκαν με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για επιτυχημένες δοκιμές, ενώ στα επόμενα βήματα θα γίνει ανάλυση των αποτελεσμάτων και των αποδόσεων του για να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του όπλου στο πεδίο.

Το ηλεκτρομαγνητικό αυτό όπλο, είναι πολύ μεγάλης σημασίας, καθώς το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θεωρεί πως το συγκεκριμένο προηγμένο όπλο μεγάλης εμβέλειας, θα καλύψει τις ανάγκες του U.S Navy στις μελλοντικές επιχειρήσεις και αποστολές, έναντι προηγμένων. τεχνολογικά, απειλών και αντιπάλων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης του νέου αυτού ηλεκτρομαγνητικού όπλου, δημιουργήθηκε και το εξίσου προηγμένο κατευθυνόμενο βλήμα ακριβείας, με πολύ υψηλές ταχύτητες, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι λειτουργικό και σε άλλα όπλα, όπως το πυροβόλο των 5 ιντσών, ή τα όπλα των 155 χιλιοστών και άλλα οπλικά συστήματα.

Πηγή: Defence Blog

onalert.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter