ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Wall Street Journal> Πέθανε ξαφνικά ο Scott Minerd της Guggenheim Partners από καρδιακή προσβολή

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Δεκ 2022 - 6:20

ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Δείτε ακόμη τι συνέβη στον Καναδό επικεφαλής του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. Και η Wall Street Journal ανακαλύπτει ότι εκεί έξω πεθαίνουν ξαφνικά

ΣΟΚ στις παγκόσμιες αγορές καθώς πέθανε ξαφνικά ο Chief Investment Officer της Guggenheim Partners, Scott Minerd στα 63 του χρόνια. Ναι, φυσικά από καρδιακή προσβολή. To ρεπορτάζ στη The Wall Street Journal υπογράφουν ο τραπεζικός συντάκτης Charley Grant και ο James R. Hagerty, γνωστός ως Bob, ο οποίος γράφει μοιρολόγια και άλλες ιστορίες για τη Wall Street Journal.

Πάμε να δούμε πως οι δυο τους αποχαιρετούν τον Scott Minerd.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από την εταιρία.  Η Guggenheim Partners είναι μια παγκόσμια εταιρεία επενδυτικών και συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στην επενδυτική τραπεζική, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, τις υπηρεσίες κεφαλαιαγορών και τις ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Ο κ. Minerd εντάχθηκε στην Guggenheim λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας το 1998.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Guggenheim, Mark Walter, του έδωσε πιστώσεις στη σχεδίαση της οργάνωσης, των συστημάτων και των διαδικασιών που βοήθησαν την Guggenheim να αναδειχθεί από μια startup σε διαχειριστή με συνολικά περιουσιακά στοιχεία άνω των 218 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 900 υπαλλήλους.

Ο κ. Minerd υπηρέτησε ως το δημόσιο πρόσωπο της Guggenheim. Σε αυτόν τον ρόλο, ήταν από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της Wall Street, κάνοντας συχνές εμφανίσεις στην τηλεόραση και διατηρώντας ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συζητήσει αγορές και επενδύσεις, συχνά με ωμούς όρους.

«Αυτός ο ήχος που ακούτε είναι ότι η Fed σπάει κάτι», έγραψε τον Οκτώβριο σε ένα μήνυμα προς τους πελάτες, προειδοποιώντας ότι η εκστρατεία της κεντρικής τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων προκαλούσε μετατοπίσεις στις αγορές σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος.

Ο κ. Minerd ήταν μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επενδυτών για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης και σύμβουλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

«Ως διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, έχω καταλήξει να βλέπω τη συμβατική σοφία ως τον πιο σίγουρο δρόμο για την υποαπόδοση των επενδύσεων», έγραψε ο κ. Minerd σε μια βιογραφική περίληψη.

Ο κ. Minerd μεγάλωσε στη δυτική Πενσυλβάνια και σπούδασε οικονομικά στο Wharton School του University of Pennsylvania. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και περιέγραφε τον εαυτό του ως μονεταριστή.

Εργάστηκε ως έμπορος νομισμάτων, ομολόγων και δομημένων τίτλων στις Merrill Lynch, Morgan Stanley και CS First Boston τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Στα 37 του, νιώθοντας καμένος, άφησε τη Wall Street και μετακόμισε στο Λος Άντζελες. «Έφυγα από τις εξαιρετικά μεγάλες προσφορές στη Wall Street», είπε στο Bloomberg το 2017. «Συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν μια πρόβα τζενεράλε, αυτό ήταν». Αφού εντάχθηκε σε αυτό που έγινε Guggenheim Partners, εργάστηκε σε ένα γραφείο της Santa Monica, στην Καλιφόρνια, με θέα στον ωκεανό.

Ο κ. Minerd ήταν ένας συντηρητικός πρόθυμος να αγκαλιάσει κάποιες ιδέες από την αριστερά και να αναζητήσει τη μέση λύση.

Σε μια συνέντευξη του 2020 στους Los Angeles Times, έβαλε στόχο τα πανεπιστήμια της elite, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. «Αυτά τα σχολεία έχουν τεράστιες δωρεές αλλά δεν τις επικεντρώνουν στην προώθηση μιας  ουσιαστικά δωρεάν εκπαίδευσης ή τουλάχιστον εκπαίδευσης που παρέχει πλήρη υποστήριξη σε άτομα κάτω από ορισμένα επίπεδα εισοδήματος;» ρώτησε. Ο κ. Minerd είπε ότι δεν θα έκανε δωρεές για «τούβλα και κονιάματα και για να κάνει το μέρος να φαίνεται καλύτερο όταν οι άνθρωποι που θα είχαν τα προσόντα να έρθουν εκεί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Και, φυσικά, εάν είχαμε πιο ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα ζητήματα γύρω από τη φυλή και τη φτώχεια».

Μία από τις αγαπημένες του φιλανθρωπικές οργανώσεις ήταν η Union Rescue Mission, η οποία παρέχει τροφή, στέγη, εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες σε άστεγους στην κομητεία του Λος Άντζελες.

Ο Andy Bales, διευθύνων σύμβουλος της Union Rescue Mission, θυμήθηκε ότι συνάντησε τον κ. Minerd γύρω στο 2008, όταν η Mission ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση και κινδύνευε να πουλήσει έναν από τους χώρους της. «Μου είπε ότι ο Θεός τον χτυπούσε στον ώμο, λέγοντάς του να κάνει περισσότερα για τους άλλους», είπε ο Andy Bales. Ο κ. Minerd κατέληξε να δωρίσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια στην Union Rescue Mission για να της επιτρέψει να επεκτείνει τις υπηρεσίες.

Ο κύριος Minerd εμφανίζονταν συχνά με έναν σκύλο διάσωσης που αποκαλούσε Grace, ο οποίος τον συνόδευε στο γραφείο και σε ταξίδια.

Το πρόγραμμα εργασίας του ήταν τιμωρητικό. “Ξυπνούσε νωρίς για τους πελάτες της Ανατολικής Ακτής και πήγαινε αργά για τους πελάτες του στη Δυτική Ακτή”, είπε ο Andy Bales για τον εκλιπόντα.

Και ο Καναδάς σε αμηχανία. Πέθανε ξαφνικά στα 35 του ο επικεφαλής του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Ο Adam Exton, ο Διευθυντής Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων στην Υγεία του Καναδά, ο οποίος επέβλεψε την ανταπόκριση της χώρας στον Covid-19 και την κυκλοφορία του εμβολίου, πέθανε απροσδόκητα σε ηλικία 35 ετών!

Ο Adam Exton, ο οποίος υπήρξε μακροχρόνιο οργανωτικό στέλεχος του Liberal Party του Καναδά, πέθανε ξαφνικά, σύμφωνα με την οικογένειά του.

«Με μεγάλη λύπη η οικογένεια του Adam Exton, ανακοινώνει τον θάνατό του σε ηλικία 35 ετών στην Οτάβα του Οντάριο.

Ως νέος, ο Adam ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και είχε πάθος για τη δημόσια υπηρεσία και τον εθελοντισμό στην κοινότητα.

Το 2012, ο Αdam κέρδισε το Βραβείο Νεαρών Φιλελεύθερων Εθελοντών της Χρονιάς του Οντάριο. Πήρε πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ο Adam πέρασε πολλά χρόνια δουλεύοντας σε διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης, κατέχοντας τελικά τη θέση του Διευθυντή Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων στο Health Canada.

Κατά τη διάρκεια των δύσκολων καιρών της πανδημίας, ο Adam ήταν μέλος της ηγετικής ομάδας που ηγήθηκε της ανταπόκρισης της υγείας του Καναδά στο COVID-19.

Ήταν ένας ταλαντούχος και σεβαστός διευθυντής της καμπάνιας κατά της πανδημίας που συνέβαλε καθοριστικά στο να έρθουν υπουργοί και μέλη του υπουργικού συμβουλίου στο Κουίνς Παρκ και στην Οτάβα.

Η πολιτική ήταν ο κόσμος του Adam.

Έπαιξε ρόλο σε τόσα πολλά σημαντικά ορόσημα – συμπεριλαμβανομένης της εκλογής της κυβέρνησής το 2015 και της υποστήριξης των Υπουργών Υγείας Jane Philpott και Ginette Petitpas Taylor για να επιτύχουν μεγάλα πράγματα όπως η νομιμοποίηση της κάνναβης και η κυκλοφορία ενός νέου Canada Food Guide.

Ο αδερφός του Adam, Bradley Exton, απέτισε φόρο τιμής μετά το θάνατο του αδελφού του.

Ο αδερφός μου ήταν ο πρώτος μου ήρωας. Με προστάτευε και πάντα με πρόσεχε. Έμεινα έκπληκτος με όλα όσα έκανε και ήθελα να γίνω σαν αυτόν. Ο αδερφός μου ήταν ο πρώτος καλύτερος φίλος μου. Τα κάναμε όλα μαζί. Κάθε πάθος και χόμπι που μοιραζόμασταν, κάμπινγκ, βιντεοπαιχνίδια, μουσική, τεχνολογία και πολιτική, θα τα συζητούσαμε όλα.

Ο αδερφός μου ήταν το πρώτο μου πρότυπο. Μεγαλώνοντας μαζί του έδειξε ισχυρές αξίες που κουβαλάω ακόμα και σήμερα. Κανένας άνθρωπος δεν είχε μεγαλύτερη επιρροή στο άτομο που είμαι περισσότερο από αυτόν. Νιώθω εξαιρετικά ευλογημένος που μου δόθηκε ένας τόσο καταπληκτικός μεγαλύτερος αδελφός. Με έκανε τον άντρα που είμαι σήμερα και ξέρω ότι δεν θα είχα φτάσει τόσο μακριά στη ζωή μου χωρίς εκείνος να με έχει πλάτη όλη την ώρα. Ήταν πραγματικά ένας φύλακας άγγελος στη ζωή μου.

Το να αποχαιρετήσω είναι αποκαρδιωτικό, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να παραμείνω δυνατός και να γίνω ο καλύτερος άνθρωπος που μπορώ να είμαι γιατί ξέρω ότι αυτό θα ήθελε. Σε αγαπώ αδερφέ, σε ευχαριστώ που με προσέχεις όλα αυτά τα χρόνια.

kourdistoportocali.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr