ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Washington Post: Ο χαρακτηρισμός της διαρροής από το εργαστήριο ως «αποδυναμωμένη θεωρία συνωμοσίας» ήταν εσφαλμένος

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. - 3 Ιούν 2021 - 6:58

Σχόλιο Καταχανά:

Αυτή ήταν μία από τις πρώτες θεωρίες που κυκλοφόρησαν και την οποία πολλοί από εμάς ασπαστήκαμε και υποστηρίξαμε. Ωστόσο, τα ellinikahoaxes, οι γνωστοί καθεστωτικοί λακέδες, έσπευσαν να την δαιμονοποιήσουν. Τώρα, είναι υποχρεωμένοι να άρουν το μπλοκάρισμα από αυτές τις δημοσιεύσεις και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη! Αλλά είναι πολύ εγωιστές για να το κάνουν. Να είστε σίγουροι πάντως, ότι μία μία οι «θεωρίες συνωμοσίας» για τον covid, θα βγαίνουν αληθινές. Και τότε βλέπω πολλούς να πηδάνε από τα μπαλκόνια…

γράφει ο Zachary Stieber

Η Washington Post υποχώρησε από τις αξιώσεις της σχετικά με τη θεωρία ότι ο ιός που προκαλεί το COVID-19 διέφυγε από ένα εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας.

Η εφημερίδα τον Φεβρουάριο του 2020 δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι η ιδέα ήταν μια «θεωρία συνωμοσίας» που ήταν «αδύναμη». Το άρθρο επιτέθηκε στον γερουσιαστή Tom Cotton (R-Ark.), ο οποίος ζήτησε έρευνα για την προέλευση του ιού από το ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

«Δεν ξέρουμε από πού προήλθε και πρέπει να φτάσουμε εις βάθος», είπε ο Cotton κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο Fox News. «Γνωρίζουμε επίσης ότι μόλις λίγα μίλια μακριά από αυτήν την αγορά τροφίμων βρίσκεται το μοναδικό σούπερ εργαστήριο βιοασφάλειας της Κίνας, το οποίο είναι τεσσάρων επιπέδων βιοασφάλειας που ερευνά ανθρώπινες μολυσματικές ασθένειες»

Ωστόσο, η Post υποστήριξε ότι η θεωρία ότι το εργαστήριο συμμετείχε ήταν αδύναμη, επικαλούμενη έναν καθηγητή πολιτικής επιστήμης και έναν καθηγητή χημικής βιολογίας για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό.

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στην ακολουθία του γονιδιώματος αυτού του ιού που να υποδεικνύει ότι ο ιός κατασκευάστηκε», ανέφερε τότε ο Richard Ebright, καθηγητής χημικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers. «Η πιθανότητα να ήταν ένα σκόπιμα απελευθερωμένο βιολογικό όπλο μπορεί να αποκλειστεί.»

Ο τίτλος του άρθρου τροποποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε «Ο Tom Cotton συνεχίζει να επαναλαμβάνει μια περιθωριακή θεωρία για τον κορωναϊό που οι επιστήμονες έχουν αμφισβητήσει», από το «Ο Tom Cotton συνεχίζει να επαναλαμβάνει μια θεωρία συνωμοσίας κοραναϊού που είχε ήδη αποδυναμωθεί.»

Επιπλέον, το The Post πρόσθεσε μια διόρθωση.

«Οι παλαιότερες εκδόσεις αυτής της ιστορίας και ο τίτλος της χαρακτήριζαν ανακριβώς τα σχόλια του γερουσιαστή Tom Cotton (R-Ark.) Σχετικά με την προέλευση του κορωναϊού. Ο όρος «αποδυναμωμένος» και η χρήση της «θεωρίας συνωμοσίας» της The Post έχουν αφαιρεθεί επειδή, τότε όπως τώρα, δεν υπήρχε βεβαιότητα για την προέλευση του ιού», ανέφερε η εφημερίδα.

Ένας εκπρόσωπος της Post είπε στους The Epoch Times μέσω email ότι δεν είχαν τίποτα να προσθέσουν πέρα από τη διόρθωση. Ούτε η εφημερίδα ούτε η δημοσιογράφος Paulina Milla Firozi εμφανίστηκαν να προειδοποιούν τους αναγνώστες για την διόρθωση. Το αρχικό tweet που προωθεί το άρθρο είναι ακόμα αναλλοίωτο, χωρίς να ενημερωθεί ή να έχει αλλάξει δραματικά.

Ο Ebright είπε στον δημοσιογράφο Michael Tracey ότι όταν μίλησε στην Post, συζήτησε τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου, αλλά αυτά τα σχόλια δεν συμπεριλήφθηκαν στο άρθρο.

«Συζήτησα και πάλι τόσο την ακολουθία του γονιδιώματος όσο και την υπόθεση εργαστηριακού ατυχήματος – αυτή τη φορά, και οι δύο on record- με την WaPo. Ήμουν έκπληκτος που το άρθρο της WaPo στις 17 Φεβρουαρίου 2020 ανέφερε μόνο τα σχόλιά μου σχετικά με την ακολουθία του γονιδιώματος και όχι τα σχόλιά μου σχετικά με την υπόθεση εργαστηριακού ατυχήματος», είπε.

Ο Cotton δεν απάντησε σε πολλές ερωτήσεις. Ο γερουσιαστής μίλησε στο Fox News την περασμένη εβδομάδα για το κύμα των διορθώσεων και ενημερώσεων σε ιστορίες σχετικά με τη θεωρία διαρροής στο εργαστήριο, λέγοντας: «Τα μέσα ενημέρωσης πέρυσι τραγουδούσαν μια πολύ διαφορετική μελωδία. Αυτό γιατί έδειχνα ότι η κοινή λογική λέει ότι αυτός ο ιός πιθανότατα προήλθε από αυτά τα εργαστήρια. Θέλω να πω, προήλθε από λίγα τετράγωνα παρακάτω από μια πόλη μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη που δεν ήταν γνωστή για τον μεγάλο πληθυσμό της.

«Αλλά επειδή στα ΜΜΕ δεν αρέσει η πολιτική μου, και επειδή ο (πρώην) Πρόεδρος Τραμπ είπε το ίδιο πράγμα, τα μέσα ενημέρωσης προτίμησαν να πουν ψέμματα και να καλύψουν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, στην πραγματικότητα», πρόσθεσε.

«Πρέπει να υπάρξει μια λογιστική για όλες τις αναφορές από την περασμένη άνοιξη που αρνήθηκαν αυτήν την πραγματικότητα τώρα που σχεδόν κάθε συστημικό μέσο αναγνωρίζει ότι δεν είναι μόνο δυνατό, αλλά μάλλον η πραγματικότητα το να προήλθε από ένα εργαστήριο στο Γουχάν».

Μερικοί δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι αγνόησαν τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοί που προωθούσαν την ιδέα.

Άλλα συστημικά μέσα έχουν επίσης διορθώσει σιωπηλά τις δημοσιεύσεις τους, όπως το Vox και το Politifact, ενώ το Facebook σταμάτησε να απαγορεύει αναρτήσεις που υποδηλώνουν ότι ο ιός ήταν ανθρωπογενής.

Οι αξιωματούχοι κατασκοπείας των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν πού, πώς ή πότε προήλθε ο ιός του Κ.Κ.Κ.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

πηγή: the Epoch Times

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr