ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Y.N.Harari: «Στη νέα Βιομηχανική Επανάσταση τα προϊόντα θα είναι οι άνθρωποι – Θα παράγουμε μυαλά και σώματα»

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 18 Απρ 2022 - 8:17
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Μιλά για «άχρηστους» ανθρώπους και τεχνητή τροφή

Ο Yuval Noah Harari, κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Κλάους Σβαμπ, έκανε μια ακόμη παρέμβαση στην οποία «προφητεύει» το μέλλον. 

Ο Harari αναφέρεται στη νέα Βιομηχανική Επανάσταση που θα έρθει, στην οποία -όπως ισχυρίζεται- το προϊόν θα είναι… οι άνθρωποι.

«Στη Βιομηχανική Επανάσταση του 19ου αιώνα αυτό που έμαθε η ανθρωπότητα είναι να παράγει κάθε είδους πράγματα, όπως υφάσματα, όπλα, οχήματα. Και αυτό ήταν αρκετό για πολύ λίγες χώρες που προσαρμόστηκαν στην Επανάσταση πολύ γρήγορα, ώστε να υποτάξουν υπόλοιπους. 

Αυτό για το οποίο μιλάμε τώρα είναι κάτι σαν μια 2η Βιομηχανική Επανάσταση αλλά το προϊόν τώρα δεν θα είναι τα αυτοκίνητα ή τα όπλα. Το προϊόν θα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Μαθαίνουμε να παράγουμε σώματα και μυαλά. Τα σώματα και τα μυαλά θα είναι, τα δύο κύρια προϊόντα αυτού του νέου κύματος όλων των αλλαγών. 

Και αν υπάρξει κάποιο χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που θα γνωρίζουν το πως να παράγουν μυαλά και σώματα και σε εκείνους που δεν θα γνωρίζουν τότε αυτό θα είναι κάτι μεγαλύτερο απ’ ότι έχουμε δει ποτέ στην ιστορία μας», είπε ο Y.N.Harari.

Στη συνέχεια αναφέρεται στους ανθρώπους, υποστηρίζοντας ότι θα έχουμε πολλούς «άχρηστους» ανθρώπους τους οποίους δεν θα έχουμε τι να τους κάνουμε, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την τροφή, λόγω της τεχνολογίας.

Δείτε το βίντεο: 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr