ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Yeni Safak: Oι Μασόνοι πίσω από όλα τα δεινά της Τουρκίας – Αναφορά σε Κύπρο

ΔΙΕΘΝΗ. ΜΑΣΟΝΙΑ. - 26 Φεβ 2020 - 9:20
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τις τεκτονικές στοές κατηγορούν οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι στην Τουρκία για τα διαχρονικά προβλήματα και πραξικοπήματα στην χώρα. Συγκεκριμένα, η τουρκική ισλαμική εφημερίδα Yeni Safak, σε πρόσφατο άρθρο της με τίτλο «Οι μασόνοι σχεδίασαν όλα τα χτυπήματα» παραθέτει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας και αποδίδει όλα τα κακά, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι το πραξικόπημα του 2016 στη Μασονία.

Ισχυρίζεται πως «ο μασόνος Ισμέτ Ινονού», άνοιξε τον δρόμο για το «υποστηριζόμενο από την CIA »πραξικόπημα του 1960 στην Τουρκία. «Το πραξικόπημα στις 12 Σεπτεμβρίου (1980), το μεταμοντέρνο πραξικόπημα (στρατιωτικό δημοψήφισμα) στις 28 Φεβρουαρίου (1997) και 12 Μαρτίου (1977) και αυτό στις 27 Απριλίου(ημερομηνία όπου το 1960 ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις κατά Μεντερές ζητώντας κρατώντας πορτρέτα του Ατατούρκ, υποκινήθηκαν όλα από τους μασώνους», υποστηρίζει το δημοσίευμα που αφήνει και αιχμές κατά του Μουσταφά Κεμάλ (Αττατούρκ).

«Δεκαέξι από τους 23 ανθρώπους που ίδρυσαν την FETO (οργάνωση Γκιουλέν) , συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της απόπειρας πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, ήταν Μασόνοι συνεχίζει» η εφημερίδα Yeni Safak η οποία τις τελευταίες μέρες έχει σειρά δημοσιευμάτων κατά του τεκτονισμού στην χώρα.

Aναφορά γίνεται και στην Κύπρο, όπου σημειώνεται ότι το αίτημα για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα «υποκινήθηκε από Τεκτονικές Στοές».

«Οι περισσότεροι από τα μέλη που ίδρυσαν την Τουρκική Δημοκρατία ήταν επίσης Ελευθεροτέκτονες. Εκτός από τρεις ή τέσσερις Προέδρους της Τουρκίας, όλοι οι υπόλοιποι ήταν Μασόνοι. 18 από τους 27 πρωθυπουργούς έχουν εκλεγεί από Μασόνους. Μέχρι στιγμής, καμία Κυβέρνηση δεν έχει εκλεγεί χωρίς την στήριξή τους».

Το δημοσίευμα επισυνάπτει και ονόματα της έκθεσης της Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας του 1960 σχετικά με την «απειλή του Τεκτονισμού» .

Δημοσιεύει επίσης μια πρόσκληση του πρώην πρωθυπουργού Ισμέτ Ινονού σε Μασονική συνάντηση το 1960.

Τονίζεται επίσης ότι η εκτέλεση του Σουλτάνου Abdülaziz Han (1830 – 1876) και η εκθρόνιση του Σουλτάνου Abdulhamid II ήταν έργο τους. «Η πιο σκοτεινή κοινότητα στον κόσμο, η οποία ανέθεσε την εξουσία στην Ένωση και Πρόοδο (το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα των Νεότουρκων της μεταρρύθμισης που ξεκίνησε στην τουρκοκρατούμενη τότε Θεσσαλονίκη το 1908), η πλειοψηφία των οποίων ήταν Μασόνοι, και οι δυο άρπαξαν την εξουσία και διέκοψαν την επαφή με το παρελθόν του Τούρκου Μουσουλμάνου».

Πηγή www.capital.gr

infognomonpolitics.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…