ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Yevgeny Prigozhin : Ἡ Ῥωσσία ἐπέτυχε αὐτό πού ἤθελε στήν Οὐκρανία, τώρα πρέπει νά ἑδραιωθῇ …

ΔΙΕΘΝΗ. - 17 Απρ 2023 - 7:02
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ο επικεφαλής της πιο σημαντικής ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Group, Yevgeny Prigozhin, απηύθυνε μια αναπάντεχη έκκληση προς το Κρεμλίνο να κηρύξει το τέλος του πολέμου προκειμένου να εδραιώσει τα εδάφη που έχουν ήδη κερδίσει .

Μια δήλωση της Παρασκευής του Prigozhin που δόθηκε στη δημοσιότητα από την  υπηρεσία Τύπου του  υποδηλώνει ότι είναι καιρός να κηρύξουμε «νίκη» και να επικεντρωθούμε στην πλήρη εγκαθίδρυση του ρωσικού ελέγχου στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας. 

ἀπό ἐδῶ

«Για τις αρχές [της Ρωσικής Ομοσπονδίας και για την κοινωνία στο σύνολό της, είναι απαραίτητο να τεθεί κάποιου είδους τολμηρή τελεία στην “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” », είπε ο επικεφαλής της Βάγκνερ.

Η σπάνια δήλωση συνεχίζει : «Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινώσουμε το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, να ενημερώσουμε όλους ότι η Ρωσία πέτυχε τα αποτελέσματα που σχεδίαζε, και κατά μία έννοια, το πετύχαμε πραγματικά . Έχουμε εξοντώσει έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μπορούμε από πλευράς μας, να θεωρούμε ότι το έργο μας έχει ολοκληρωθεί».

 

«Θεωρητικά, η Ρωσία έχει ήδη πάρει αυτό που επεδίωκε, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του ενεργού ανδρικού πληθυσμού της Ουκρανίας, εκφοβίζοντας ένα άλλο τμήμα της που έχει καταφύγει στην Ευρώπη».

Ο Prigozhin  συνέχισε: «Η Ρωσία απέκοψε την Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της Ουκρανίας και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία» και τόνισε ότι η Ρωσία μπορεί «να εδραιώσει την παρουσία της, προσκολλώντας αυτά, στα ήδη υπάρχοντα εδάφη».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «αν νωρίτερα η Ουκρανία ήταν μέρος της πρώην Ρωσίας, τώρα είναι ένα κράτος απολύτως εθνικού προσανατολισμού».

Αυτό έρχεται καθώς η Βάγκνερ ηγείται της σε μεγάλο βαθμό της επιτυχημένης επίθεσης για την κατάληψη του Μπαχμούτ και των γύρω περιοχών της περιοχής του Ντόνετσκ. Τουλάχιστον το 80% της σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένης πόλης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Ρωσίας.

Μια ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας το Σάββατο ανέφερε ότι «οι μονάδες επίθεσης Βάγκνερ προέλασαν επιτυχώς, καταλαμβάνοντας δύο συνοικίες στα βόρεια και νότια προάστια της πόλης»Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης γενικά αναγνωρίσει τη σταθερή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

( ἀπό ἐδῶ)

Ἡ Πελασγική

sxolianews

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr