ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Zero Hedge : Η NASA εντοπίζει τεράστιο κομήτη που κατευθύνεται προς τη Γη

ΔΙΕΘΝΗ. ΚΛΟΙΟΣ. - 13 Απρ 2022 - 9:15

TYLER DURDEN

Ένας τεράστιος παγωμένος κομήτης που προέρχεται από τα υπερπλουτωνικά βάθη του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται σε τροχιά για να ταξιδέψει πιο κοντά στη γη από οποιονδήποτε κομήτη παρόμοιου μεγέθους – τουλάχιστον, όσο κατάφεραν να πουν οι επιστήμονες.

Ο κομήτης, γνωστός ως C/2014 UN271 (Bernardinelli-Bernstein), έχει έναν παγωμένο πυρήνα που έχει διάμετρο 80 μίλια και είναι 50 φορές μεγαλύτερος από τον πυρήνα των περισσότερων κομητών που ταξιδεύουν προς την εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος.

Πιστεύεται ότι έχει μάζα περίπου 500 τρισεκατομμυρίων τόνων, καθιστώντας τον 100.000 φορές πιο μαζικό από τον τυπικό κομήτη που βρέθηκε προς το εσωτερικό ηλιακό σύστημα.

Ο κομήτης ταξιδεύει με περίπου 22.000 μίλια την ώρα, κινούμενος από την άκρη του ηλιακού συστήματος προς το κέντρο του.

Ευτυχώς, ο κομήτης δεν αναμένεται να πλησιάσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο μίλια από τον Ήλιο, ο οποίος είναι πιο μακριά ακόμη και από τον Κρόνο. Και δεν αναμένεται να φτάσει ούτε τόσο κοντά μέχρι το 2031.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες γνώριζαν τον κομήτη από το 2010 περίπου, οπότε ήταν 3 δισεκατομμύρια μίλια από τον Ήλιο (περίπου την ίδια απόσταση μεταξύ Γης και Ποσειδώνα. Από τότε, οι επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει τηλεσκόπια τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα για να προσπαθήσουν να κατανοήσουν περισσότερα για τον κομήτη).

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA για να εξετάσουν τον κομήτη και να υπολογίσουν το τεράστιο μέγεθός του. Αυτήν τη στιγμή, οι επιστήμονες μπορούν μόνο να εκτιμήσουν το μέγεθος του κομήτη, καθώς είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τον πυρήνα από την ατμώδη αύρα. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα μοντέλο υπολογιστή για να προσπαθήσουν να διαφοροποιήσουν την αύρα από τον πυρήνα του κομήτη.

Πιστεύεται ότι ο κομήτης είναι δισεκατομμυρίων ετών – που σημαίνει ότι σχηματίστηκε κατά τις πρώτες μέρες του σύμπαντός μας – και επίσης ότι προήλθε από το Νέφος Oort, το παγωμένο περίβλημα κομητών, αστεροειδών και υλικού που σχηματίζει μια σφαιρική ασπίδα γύρω από το ηλιακό μας σύστημα . Το Oort Cloud είναι μια θεωρητική έννοια – οι επιστήμονες δεν έχουν οπτική απόδειξη της ύπαρξής του. Αλλά πιστεύεται ότι αυτός ο κομήτης θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για το Νέφος του Oort, το οποίο πιστεύεται ότι απέχει 5.000 φορές πιο μακριά από τον Ήλιο όσο η Γη.

zerohedge.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr