• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ZERO HEDGE : Η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης είναι αδύνατη με τις τρέχουσες πολιτικές

4 έτη ago
in ΕΝΕΡΓΕΙΑ
0
ZERO HEDGE : Η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης είναι αδύνατη με τις τρέχουσες πολιτικές
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ZERO HEDGE, MAR 15, 2022  

Authored by Daniel Lacalle, 

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού 

Η Ευρώπη δεν πρόκειται να επιτύχει ανταγωνιστική ενεργειακή μετάβαση με τις τρέχουσες παρεμβατική πολιτικές.  Η Ευρώπη δεν εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο λόγω σύμπτωσης, αλλά από μια αλυσίδα λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων. Η απαγόρευση των πυρηνικών στη Γερμανία, η απαγόρευση της ανάπτυξης εγχώριων πόρων φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προστέθηκε σε μια μαζική και δαπανηρή ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χωρίς την κατασκευή αξιόπιστης εφεδρικής επιλογής. 

Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια δεν μειώνουν την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η συμβολή τους είναι απαραίτητη αλλά ευμετάβλητη και ασυνεχής. Για την ασφάλεια του εφοδιασμού χρειάζονται ενισχύσεις από πηγές πυρηνικές, υδροηλεκτρικές και φυσικού αερίου. Η εξάρτηση αυξάνεται σε περιόδους χαμηλού ανέμου και λιγοστού ήλιου, τη στιγμή που οι τιμές είναι υψηλότερες. 

«Η ηλιακή πέφτει στο μηδέν για δώδεκα ώρες την ημέρα, και αυτό είναι εγγυημένο. Ο άνεμος φυσάει μερικές φορές, και μερικές φορές δεν είναι, διαθέσιμος. Και οι δύο εξαρτώνται από τον καιρό, ο οποίος είναι 100% εκτός ανθρώπινου ελέγχου. Είναι στην καλύτερη μέρα τους ένα συμπλήρωμα» έγραψε ένας πιλότος του Ναυτικού. 

Ούτε οι μπαταρίες είναι επιλογή. Είναι αδύνατο να κατασκευαστεί ένα βιομηχανικό δίκτυο τεράστιων μπαταριών, το κόστος θα ήταν απαγορευτικό και η εξάρτηση από την Κίνα που θα τις κατασκεύαζε (λίθιο κ.λπ.) θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε τρέχουσες τιμές, ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών του μεγέθους της Ευρώπης θα κοστίσει περισσότερα από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφο του MIT Technology Review. Συνολικά πιο ακριβό από οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση. 

Μόνο το πρόσθετο κόστος ενός δικτύου μπαταριών συν το δίκτυο διανομής και μεταφοράς θα έκανε τους λογαριασμούς των νοικοκυριών να εκτοξευτούν ακόμη πιο ψηλά. 

Ο πληθωρισμός ήταν ήδη εκτός ελέγχου στην Ευρώπη πριν καν η εισβολή στην Ουκρανία αποτελέσει κίνδυνο. Ο ΔΤΠ στην Ισπανία ήταν 7,6%, στην Πορτογαλία ήταν 4,2% και στη Γερμανία 5,1%. Ο ΔΤΤ της ζώνης του ευρώ ήταν 5,8%. 

Ενόψει των επιπτώσεων στις τιμές και την ενέργεια από την εισβολή στην Ουκρανία, πρέπει να θυμόμαστε: 

– Η Ευρώπη βρισκόταν ήδη σε ενεργειακή κρίση το 2020 και το 2021. 

Το κόστος των αδειών CO2 εκτινάχθηκε στα ύψη και οι τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. 

– Η Ευρώπη δεν «εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο». Είναι σε αλληλεξάρτηση: 

Η Ρωσία χρειάζεται την Ευρώπη για να εξάγει, και η Ευρώπη δεν έχει φθηνότερη εναλλακτική λύση. Ας θυμηθούμε ότι το ρωσικό φυσικό αέριο είναι πολύ φθηνότερο από οποιαδήποτε άλλη ρεαλιστική εναλλακτική λύση. 

Οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις που υπογράφονται με την Gazprom κλείνουν σε τιμές που μπορεί να είναι έως και δέκα φορές χαμηλότερες από μερικές από τις τρέχουσες εναλλακτικές λύσεις. Το 150bcm που εισάγει η Ευρώπη από τη Ρωσία μπορεί να αντικατασταθεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Νορβηγία και τη Βόρεια Θάλασσα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αλγερία, το Κατάρ ή το Ισραήλ, αλλά θα είναι πολύ πιο ακριβό. 

– Η μόνη εναλλακτική λύση για τη Ρωσία είναι να δείξει ότι οι χώρες της Ευρώπης έχουν διαφοροποιημένες και φθηνές πηγές εφοδιασμού. 

Εάν η Ρωσία δει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απαγορεύουν την πυρηνική ενέργεια, απαγορεύουν την ανάπτυξη των εγχώριων αποθεμάτων φυσικού αερίου, παρεμβαίνουν στις εισαγωγές και προσθέτουν τεράστιους φόρους όπως το κόστος του CO2 (Διοξειδίου του Άνθρακα), οι ρωσικές αρχές γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστική εναλλακτική λύση και ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία και οι καταναλωτές θα καταρρεύσουν λόγω του αυξανόμενου κόστους ενέργειας 

– Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να σκεφτούν πολύ τις λανθασμένες πολιτικές όταν η ήπειρος έχει σωθεί αυτό το χειμώνα από το φυσικό αέριο που εισάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και παράγεται με μια τεχνολογία, τη ρωγμή, η οποία έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη. 

Ευρώπη θέλει φθηνή και άφθονη ενέργεια, αλλά οι πολιτικοί δαιμονοποιούν την πυρηνική ενέργεια, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Όλες οι παρεμβατικές προτάσεις από ευρωπαίους πολιτικούς συνεπάγονται υψηλότερο κόστος για τους καταναλωτές που υποφέρουν εδώ και πολύ καιρό. 

– Το φυσικό αέριο ρέει όλη την ώρα και είναι φθηνό και άφθονο. 

Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι διαλείπουσες, ασταθείς και απρόβλεπτες. Το παράδειγμα της Γερμανίας είναι σαφές. Αφού επενδύει μαζικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διπλασιάζει τους λογαριασμούς για τους καταναλωτές, εξαρτάται περισσότερο από τον λιγνίτη-άνθρακα και το ρωσικό φυσικό αέριο για να εγγυηθεί τον εφοδιασμό. Η Γερμανία αναγκάστηκε να επανενεργοποιήσει τις εγκαταστάσεις άνθρακα αφού ξόδευε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις και ανανεώσιμες πηγές κόστους! 

– Όλες οι τεχνολογίες είναι απαραίτητες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι καίριας σημασίας, αλλά δεν αποτελούν την εναλλακτική λύση, διότι χρειάζονται εφεδρικό φυσικό αέριο κατά την ανάπτυξη της τεχνολογίας, καθώς βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η μαζική εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περιλαμβάνει ένα τεράστιο κόστος στα δίκτυα. Ποιος θα μειώσει τους λογαριασμούς εάν το σταθερό κόστος των δικτύων πολλαπλασιαστεί με τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια που εκτιμούμε ότι απαιτούνται για την ενίσχυση των δικτύων διανομής και μεταφοράς; 

– Όλες οι «μαγικές» εναλλακτικές λύσεις που πωλεί ο παρεμβατισμός σημαίνουν απεξάρτηση από τη Ρωσία για εξάρτηση από την Κίνα. 

Πού θα βρούμε το πυρίτιο, το αλουμίνιο, τις σπάνιες γαίες, τον χαλκό, το λίθιο κ.λπ., που είναι απαραίτητα για αυτές τις τεράστιες ανακοινωθείσες μαγικές επενδύσεις; 

– Η δαιμονοποίηση της πυρηνικής ενέργειας έχει αφήσει την Ευρώπη στα χέρια δαπανηρών και ασταθών εναλλακτικών λύσεων. 

Η ενεργειακή μετάβαση πρέπει να θεωρείται ότι κατανοεί τη σημασία της ασφάλειας του εφοδιασμού και της ανταγωνιστικότητας. Χρειαζόμαστε όλες τις τεχνολογίες χωρίς ιδεολογική προκατάληψη. Χρειαζόμαστε ηλιακή ενέργεια, άνεμο, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρισμό, πετρέλαιο και πυρηνικά, αλλιώς θα πενούμε από κρίση σε κρίση και θα πληρώνουμε πάντα περισσότερα. 

– Είναι παράλογο να διατηρηθεί το κρυφό φορολογικό καθεστώς των εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια μιας άνευ προηγουμένου κρίσης. 

Οι κυβερνήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το εισόδημα για να μειώσουν την επιβάρυνση των πολιτών. 

– Οι συνοριακοί φόροι για τα προϊόντα πετρελαίου ή το φυσικό αέριο δεν φορολογούν τους παραγωγούς, φορολογούν τους καταναλωτές στις ευρωπαϊκές χώρες. 

Όποιος πιστεύει ότι οι φόροι που έχουν ανακοινωθεί θα καταβληθούν από το Κατάρ, τη Νιγηρία ή τη Βραζιλία έχει σοβαρό πρόβλημα οικονομικής κατανόησης. 

– Μια πραγματική ενεργειακή μετάβαση πρέπει να είναι ανταγωνιστική, αξιόπιστη και φθηνή, όχι μηχανή είσπραξης φόρων και λεηλασιών. 

Πρέπει να εξετάσουν όλες τις τεχνολογίες. Περισσότερη βιομηχανία και λιγότερη πολιτική. Περισσότερος ανταγωνισμός και λιγότερη ιδεολογία. 

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Mike Adams: Ο πόλεμος στο Ιράν αναγκάζει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ενεργειακή επανάσταση! Η φωτεινή πλευρά του πολέμου
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Mike Adams: Ο πόλεμος στο Ιράν αναγκάζει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ενεργειακή επανάσταση! Η φωτεινή πλευρά του πολέμου

by admin
5 ημέρες ago
Έρχεται ΧΑΟΣ…. Μόνο λίγες Εβδομάδες μέχρι την Κρίση Εφοδιασμού – Το Bloomberg Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου για το Ορμούζ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Έρχεται ΧΑΟΣ…. Μόνο λίγες Εβδομάδες μέχρι την Κρίση Εφοδιασμού – Το Bloomberg Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου για το Ορμούζ

by admin
3 εβδομάδες ago
Σφίγγουν τα περιθώρια στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος – Επιστρατεύτηκε η λιγνιτική Πτολεμαΐδα 5
Slider

Σφίγγουν τα περιθώρια στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος – Επιστρατεύτηκε η λιγνιτική Πτολεμαΐδα 5

by admin
3 εβδομάδες ago
Αεροπορικό χάος: 2 εκατομμύρια θέσεις κόπηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες – 12.000 ακυρώσεις πτήσεων – Η Lufthansa «πάγωσε» 20.000 δρομολόγια – Οι FT προειδοποιούν:
Slider

Αεροπορικό χάος: 2 εκατομμύρια θέσεις κόπηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες – 12.000 ακυρώσεις πτήσεων – Η Lufthansa «πάγωσε» 20.000 δρομολόγια – Οι FT προειδοποιούν:

by admin
4 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Νιου Τζέρσεϊ: Απαγορεύουν τα data centers και η κυβέρνηση τα φέρνει στην Κοζάνη!

Νιου Τζέρσεϊ: Απαγορεύουν τα data centers και η κυβέρνηση τα φέρνει στην Κοζάνη!

3 ημέρες ago
Carlyle Group: “Τρομερές ελλείψεις πετρελαίου” – Η Ασία άδειασε, η Ευρώπη ακολουθεί, τα αποθέματα είναι παραπλανητικά»

Carlyle Group: “Τρομερές ελλείψεις πετρελαίου” – Η Ασία άδειασε, η Ευρώπη ακολουθεί, τα αποθέματα είναι παραπλανητικά»

7 ημέρες ago
Το πολιτικό Μέλλον θα είναι το…Χθες; Αριστοφανικό πιπεράτο του Γιώργου Πιπερόπουλου

Το πολιτικό Μέλλον θα είναι το…Χθες; Αριστοφανικό πιπεράτο του Γιώργου Πιπερόπουλου

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !! ΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ θα ΜΑΘΕΙ ο ΤΟΥΡΚΟΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ;;

    ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !! ΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ θα ΜΑΘΕΙ ο ΤΟΥΡΚΟΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ;;

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Τι είναι αυτό που φοβάται τόσο πολύ το σύστημα και το έκρυβε για 30 χρόνια (και τώρα έρχεται να σε απελευθερώσει);

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Μαθητής: Έγραψα στην έκθεση, ότι μας κυβερνούν βιαστές και δολοφόνοι. Βίντεο

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Σας γράφω για να σας αναφέρω κάτι προσωπικό, συγκλονιστικό που ἐζησα πριν μήνες.

    16 shares
    Share 6 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr