• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άποροι μαθητές, κάνουν πως παίζουν για να αποφύγουν το κολατσιό

10 έτη ago
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Θα τα δούμε την ώρα που οι συμμαθητές τους θα στέκονται στην ουρά έξω από τα κυλικεία να κάνουν πως παίζουν, πως τρέχουν, ή να κάθονται στα παγκάκια σκυθρωπά, κοιτάζοντας με θλίψη κάπου στον ουρανό. Είναι τα παιδιά των άνεργων οικογενειών, που ξυπνάνε το πρωί και φεύγουν για το σχολείο χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, γιατί οι γονείς τους δεν εργάζονται για να μπορούν να τους καλύψουν ακόμα και αυτή την ελάχιστη ανάγκη τους.

Είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας, που μπορούμε να τα δούμε στα σχολεία του Ηρακλείου, σε όλα τα σχολεία της Κρήτης, όπου ο τζίρος των κυλικείων από το 2010 και μετά είναι μειωμένος σε ποσοστό 50%, καθώς οι μικροί πελάτες τους δεν έχουν πια χρήματα από το σπίτι για το καθημερινό τους κολατσιό!

Τι αξία έχει ένα κουλούρι, μια τυρόπιτα, ένα σάντουιτς ή έστω ένα μπουκαλάκι νερό για ένα παιδί που βρίσκεται στο σχολείο; Κι όμως. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης λέει στη “Νέα Κρήτη” ότι, από την αρχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση, το φαινόμενο των μαθητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το κυλικείο του σχολείου παραμένει, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται λιγότερο ορατό.

Όχι όμως γιατί έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, αφού η ανεργία έχει αυξηθεί. Αλλά, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, αυτή η δυσκολότερη εμφάνιση του προβλήματος, που ενώ υπάρχει δεν είναι τόσο εμφανές στην υπόλοιπη κοινωνία, τη σχολική κοινότητα κ.λπ., έχει να κάνει, προφανώς, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της δράσης της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.

«Υπάρχουν ομάδες αυτή τη στιγμή που οργανώνουν ένα είδος συσσιτίων μες στα σχολεία.

Αυτό γίνεται προφανώς ανώδυνα και αθόρυβα. Από προσωπική πείρα σας λέω ότι υπάρχουν τα παιδιά αυτά που δέχονται βοήθεια χωρίς να στοχοποιούνται», τονίζει με έμφαση προς την εφημερίδα μας ο νέος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

«Μάλιστα, αυτό δε γίνεται αντιληπτό ούτε από τα ίδια τα παιδιά που δέχονται τη βοήθεια. Και είναι απολύτως αναμενόμενο, με τα χρόνια αυτά τα δύσκολα που αντιμετωπίζουμε να διογκώνεται το πρόβλημα. Προφανώς και οι γονείς αδυνατούν να δώσουν στα παιδιά τους ακόμα και 2 ευρώ, ούτως ώστε να πάρουν από το κυλικείο κάτι για να φάνε. Και προφανώς, το πρόβλημα είναι πολύ μικρότερο εδώ, σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, από Αθήνα και πάνω», λέει ο συνδικαλιστής.

 

Δυσάρεστα γεγονότα

«Εγώ πριν από λίγα χρόνια, στην Επισκοπή όπου ήμουν στο Δημοτικό, είχα μια συνεργασία με ένα μπακάλικο απέναντι από το σχολείο. Ο άνθρωπος πολύ συχνά μας έφερνε μια κούτα κρουασάν, που τα μοιράζαμε σε 7-8 παιδάκια που ξέραμε ότι είχαν θέμα. Το κάναμε βέβαια με έναν τρόπο ώστε να μη φαίνεται, για να μη νιώθουν και τα παιδάκια πρόβλημα. Είναι λογικό όλος αυτός ο ορυμαγδός να έχει δημιουργήσει και αυτές τις καταστάσεις», λέει χαρακτηριστικά ο Ζαχαρίας Ρηγάκης.

Και βέβαια, αν συμβαίνουν αυτά στα χωριά, τότε μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει μες στις πόλεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, «στην πόλη είναι πολύ πιο δύσκολο το πρόβλημα, διότι πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πρόβλημα στα παιδιά.

Όταν είσαι σε ένα λύκειο σαν το 2ο, που είμαι φέτος, όπου έχουμε 600 παιδιά, τι να δεις εκεί και τι να πρωτοκαταλάβεις; Και τα λυκειόπαιδα, μάλιστα, δε θέλουν να το δείχνουν πολλές φορές, γιατί προσβάλλονται. Και κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα»…

Πώς όμως μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι ένα παιδί έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του για μια τυρόπιτα ή ένα κουλούρι από το κυλικείο του σχολείου του;

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

«Μοιράζονται… κολατσιό τους»

«Τα ίδια τα παιδιά πια, που ξέρουν μεταξύ τους ποια είναι εκείνα που δεν έχουν να φάνε, μοιράζονται το κολατσιό τους. Το βλέπουμε να γίνεται καθημερινά στην πράξη», αποκαλύπτει στην εφημερίδα μας ο Ζαχαρίας Ρηγάκης. «Ο μαθητής του Δημοτικού, ας πούμε, βλέποντας το άλλο παιδάκι να μην έχει φαγητό, θα του δώσει μέρος από το δικό του. Και αυτό συμβαίνει κατά κόρον. Άσε που οικογένειες που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα θα δώσουν παραπάνω χρήματα στο παιδί τους και θα του πουν να πάρει κάτι και να το προσφέρει σε ένα άλλο παιδάκι που δεν έχει να αγοράσει», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

ρεπορτάζ : Χριστόφορος Παπαδάκης

neakriti

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Λαμία: Νέος ξαφνικός θάνατος 49χρονης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμία: Νέος ξαφνικός θάνατος 49χρονης

by admin
4 εβδομάδες ago
Έκκληση βοήθειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση βοήθειας

by admin
2 μήνες ago
Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή
Slider

Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή

by admin
3 μήνες ago
Ο πόλεμος στη παραδοσιακή οικογένεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πόλεμος στη παραδοσιακή οικογένεια.

by admin
3 μήνες ago
Next Post
Η δραματική τελευταία συνομιλία του ηρωικού ρώσου commando (με το Κέντρο) που σκοτώθηκε στην Παλμύρα

Η δραματική τελευταία συνομιλία του ηρωικού ρώσου commando (με το Κέντρο) που σκοτώθηκε στην Παλμύρα

Ποιες είναι οι 13 σατανικές οικογένειες πίσω από την «Νέα Παγκόσμια Τάξη;»

Ποιες είναι οι 13 σατανικές οικογένειες πίσω από την «Νέα Παγκόσμια Τάξη;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr