• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου -Το παρασκήνιο της ρήξης

8 έτη ago
in ΕΚΚΛΗΣΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Βαθύ και ίσως αγεφύρωτο είναι πλέον το ρήγμα στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για το πρωί στις 8 της Παρασκευής συνάντηση των δύο προκαθημένων, την οποία είχε προαναγγείλει το Φανάρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Αθήνα, μάλιστα το πρωί έκανε επίσκεψη στο πυρόπληκτο Μάτι. Ωστόσο, δίπλα του δεν βρίσκονταν, ως είθισται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία ακύρωσης της αυριανής συνάντησης ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Επισήμως, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη, τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ, η συνάντηση αναβλήθηκε «λόγω φόρτου εργασίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας», η οποία μάλιστα καλείται σήμερα Παρασκευή, να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης.

Ωστόσο, είναι γνωστή η έντονη δυσαρέσκεια της Ιεραρχίας με τις συνεχείς παρεμβάσεις στην εκκλησία Ελλάδος εκ μέρους του κ. Βαρθολομαίου γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να μην παραστεί ο κ. Ιερώνυμος σε καμία από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα με την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως συνέβη στο Μάτι. Απών ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και απόψε, κατά την τελετή βράβευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη από τη Βουλή των Ελλήνων και την ανακήρυξή του σε ισόβιο, επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Είναι σαφές, ότι λόγο στη ματαίωση της συνάντησης έπαιξε και η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον Ναό του Κληροδοτήματος Προμπονά. Το ΣτΕ δικαίωσε το Φανάρι, μια απόφαση για την οποία διατυπώνονται από την Ιεραρχία ενστάσεις για παρασκηνιακές διεργασίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η υπόθεση Προμπονά, φυσικά, ήταν απλώς η θρυαλλίδα καθώς οι σχέσεις Αρχιεπισκόπου-Βαρθολομαίου είναι εδώ και καιρό σε ένταση.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:

Η διαμάχη για τις λεγόμενες «Νέες Χώρες», (εκκλησίες από την Λάρισα και πάνω) τις οποίες το Φανάρι επιδιώκει να τις εντάξει στο Πατριαρχείο

Η πρόθεση του Οικουμενικού Πατριάρχη να ανοίξει εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι.

Η παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη για να εκλεγεί εκλεκτός του στην Μητρόπολη Ιωαννίνων. Οταν έχασε, έχρισε τον υποψήφιό του, τον Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο, εκπρόσωπο του Πατριάρχη στην Αθήνα.

Η παρασκηνιακή δράση του Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου, με έντονες υπόγειες διεργασίες και παρεμβάσεις ενόχλησε, όπως ήταν φυσικό, τα μάλα την Αρχιεπισκοπή Αθηνών η οποία θεωρεί τον Αμφιλόχιο «persona non grata».

Αλλωστε, παλαιότεροι ιεράρχες της Αθήνας, τονίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Φανάρι προκαλεί ένταση με την Εκκλησία Ελλάδος θυμίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επιβάλει ακοινωνησία στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, ενώ τον είχε διαγράψει από τα Δίπτυχα της Εκκλησίας.

iefimerida.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

by admin
10 ώρες ago
Οι 7 σφραγίδες της Αποκάλυψης ξετυλίγονται μπροστά μας – Πόλεμος, πείνα, θάνατος και το άνοιγμα του ουρανού
Slider

Οι 7 σφραγίδες της Αποκάλυψης ξετυλίγονται μπροστά μας – Πόλεμος, πείνα, θάνατος και το άνοιγμα του ουρανού

by admin
10 ώρες ago
Μπορεί ο Ναός του Κυρίου να γίνεται και αίθουσα μουσικής;
Slider

Μπορεί ο Ναός του Κυρίου να γίνεται και αίθουσα μουσικής;

by admin
15 ώρες ago
Καί ἕτερος εἰς συναγωγήν ἐμβάς… ἐξῆλθεν τῆς Ἀληθείας
Slider

Καί ἕτερος εἰς συναγωγήν ἐμβάς… ἐξῆλθεν τῆς Ἀληθείας

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Τρεις Στροφές του Ύμνου Εις Την Ελευθερίαν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΤΙ που ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ

Τρεις Στροφές του Ύμνου Εις Την Ελευθερίαν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΤΙ που ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στην ΠΓΔΜ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στην ΠΓΔΜ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr