• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΝΤΙ να περάσουν αυτοί τον ΕΒΡΟ θα διαβούμε εμείς για ΠΟΛΗ. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

8 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΒΑΡΔΑΚΑΣ
0
ΑΝΤΙ να περάσουν αυτοί τον ΕΒΡΟ θα διαβούμε εμείς για ΠΟΛΗ. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Την ώρα που έκαναν χθες οι τούρκοι  άσκηση διάβασης του ποταμού Έβρου,  ένα Ουράνιο Τόξο βγήκε ακριβώς από πίσω τους , όπως και φαίνεται αχνά στην φωτογραφία. 

Το Ουράνιο Τόξο σκιαγραφούσε τον ορίζοντα της Καθ Ανατολής. 

Ας το πούμε σύμπτωση. 

Όμως ο τούρκος τα τελευταία 24 ωρα φόρεσε την συνηθισμένη στολή του και αρμάτωσε όλη την συνοριογραμμή από Έβρο- Ίμια- Καστελλόριζο – Κύπρο για να τον δούμε και να φοβηθούμε τον « ετοιμοθάνατο»  

Δείτε  τι γράφουν τα δικά μας ΜΜΕ και πως τους παρουσιάζουν:  

« Τουρκικές ασκήσεις… παντού – “Πέρασαν” τον Έβρο τουρκικά στρατεύματα – Πλήρης ανάπτυξη με τεθωρακισμένα και πεζικό – Συνεχίζονται οι ασκήσεις στο Αιγαίο  

Ασκήσεις σε… όλο το μέτωπο των συνόρων με την Ελλάδα φαίνεται πως επιχειρεί η τουρκικός στρατός, καθώς εκτός από τα όσα γίνονται στο Αιγαίο, άρματα μάχης της γειτονικής χώρας παρατάχθηκαν στον ποταμό Έβρο. 

Τα τουρκικά άρματα πέρασαν τον ποταμό στα σύνορα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο άσκησης που «τεστάρει» την… επιχειρησιακή ετοιμότητα του τουρκικού στρατού. 

Η άσκηση περιλαμβάνει μονάδες τεθωρακισμένων αλλά και πεζικού, και λαμβάνει χώρα στην περιοχή.» https://www.newsit.gr/ 15/02/2018 20:52 

Όχι μόνο « πέρασαν τον Έβρο» μέσα σε εισαγωγικά αλλά κόλλησαν και  στις λάσπες του εξ αιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων και των μεγάλων ποσοτήτων του νερού που κατεβαίνουν από την Βουλγαρία. 

Έτσι οι τουρκαλάδες αρκέστηκαν να βγάλουν  μόνο φωτογραφίες για να τις δείχνουν και να κομπάζουν στα ΜΜΕ. 

Λόγω των τελευταίων συγκρουσιακών  εξελίξεων που μας φέρνουν στην ώρα μηδέν, ανατρέξαμε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προς ωφέλεια του Εθνικού μας φρονήματος που τούτες τις ώρες θα πρέπει να είναι ακμαιότατο όσες και αν αδικίες πράττουν οι εταίροι εναντίων μας. 

« Ει ο Θεός μεθ‘ ημών ουδείς καθ‘ υμών»  

Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι λογικό οι οικογένειες που έχουν τα παιδιά τους στον Ελληνικό Στρατό να ανησυχούν. 

Όμως δεν πρέπει να ανησυχούν αλλά να προσεύχονται και να  γρηγορούν  

Πριν δυο χρόνια  

2 Απριλίου 2016 γράφουμε:  

« Γνωστή μας  οικογένεια με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Προυσού και των Αγράφων ευλαβούμενη ιδιαιτέρως την ΠΑΝΑΓΙΑ την Προυσιώτισσα έχει ένα μέλος της να υπηρετεί αυτήν την στιγμή στην συνοριογραμμή μας στον Έβρο.

Η μητέρα του παιδιού που υπηρετεί στον Έβρο καθημερινά απαγγέλει όρθια τρείς φορές την ημέρα του ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ έμπροσθεν της Εικόνος Της Παναγίας Προυσιώτισσας που έχουν στο οικογενειακό τους εικονοστάσι με το αναμμένο κανδήλι. 

Μια μέρα αποκαμωμένη από τον κόπο της ημέρας λύγισε τα πόδια της και στηριζόμενη σε ένα κάθισμα αποκοιμήθηκε ελαφριά ενώπιον της Εικόνος της Προυσιώτισσας. 

Όπως η ίδια μας περιέγραψε είδε δίπλα της μια Μαυροφόρα Γυναίκα Πανώρια ( ΠΑΝ- ΩΡΑΙΑ) που της σήκωσε το βιβλίο των χαιρετισμών που είχε πέσει από τα χέρια της και της είπε. 

¨ κόρη μου τα φανταράκια του Έβρου σύντομα θα γίνουν η Φρουρά στην ΠΟΛΗ μου, για να δω και ΕΓΩ τα δικά μου μέρη ελεύθερα¨

Σημειωτέον η Παναγιά η Προυσιώτισσα που είναι το σέμνωμα της Στερεάς Ελλάδος και προίσταται απάσης της Ελλάδος σύμφωνα με το απολυτίκιο της¨ Της Ελλάδος απάσης συ προΐστασαι πρόμαχος και τερατουργός εξαισίων τη εκ Προύσσης εικόνι Σου¨ ήλθε στους χρόνους της εικονομαχίας από την Προύσα που βρίσκεται απέναντι από την Κωνσταντινούπολη σε ευθεία γραμμή μέσω θαλάσσης και σε απόσταση 90 χιλιομέτρων. 

https://youtu.be/Z3-g6lsgc3k

Οι τούρκοι δεν πρόκειται να περάσουν από την φυσική  συνοριογραμμή που ορίζεται από την Αλεξανδρούπολη. 

Τα σύνορα μας θα σφραγίσουν πολύ καλά εκεί και θα ανοίξουν όταν θα επεκταθεί ο ζωτικός μας χώρος προς την Καθ ημάς Ανατολή , όπως μας προείπε και ο δημοφιλέστερος ΑΓΙΟΣ των ημερών μας, ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. 

«Καθώς η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μου κατάγεται απ’ το χωριό του Γέροντα, απ’ τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ’ την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με τον Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε, ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά. 

Κάποτε, είχα πάει στον Γέροντα με έναν φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από παιδιά.  

Τότε, ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία.  

“Γέροντα”, του λέω, «από την Αλεξανδρούπολη είμαστε.  

Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;»  

Μου απαντά:  

“Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη.  

Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. 

Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα.  

Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα,θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”», μας αναφέρει ο Ανέστης Μαυροκέφαλος. 

«Συνεχίζοντας ρωτάω: “Γέροντα, πώς θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο; 

”“Όταν…”μου λέει “θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίωναπό 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος”. 

Και λέω εγώ: “Και ποια κράτη θα συμμετέχουν;” 

“Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα, δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-επτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι; Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…”. 

Εκείνη την στιγμή ρωτάω εγώ:  

“Εμείς τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ’αυτόν τον πόλεμο;” 

“Όχι”, λέει.  

“Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν.  

Γι’αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Έλληνες.  

Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι…” 

“Γέροντα”, τον ρωτάω μετά, “την Πόλη θα τη δώσουν σε μας;” 

“Θα τη δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανέναν. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις”.  

Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στον στρατό». Ανέστης Μαυροκέφαλος. https://www.paraskhnio.gr/ 

Με Πίστη και Ελπίδα  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Το ερώτημα δεν είναι αν υπογραφεί η συμφωνία ΗΠΑ – ΙΡΑΝ την Παρασκευή , αλλά αν παραμείνει μέχρι τότε και τα επόμενα 24ωρα ζωντανή ;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Το ερώτημα δεν είναι αν υπογραφεί η συμφωνία ΗΠΑ – ΙΡΑΝ την Παρασκευή , αλλά αν παραμείνει μέχρι τότε και τα επόμενα 24ωρα ζωντανή ;

by admin
13 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (15/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (15/6/2026)

by admin
22 ώρες ago
Μακρυγιάννης: Η Αϊτή και η Πολωνία: Δύο λαοί που πολέμησαν για την Ελλάδα – Και τους ξεχάσαμε. Η FIFA τους λογοκρίνει.
Slider

Μακρυγιάννης: Η Αϊτή και η Πολωνία: Δύο λαοί που πολέμησαν για την Ελλάδα – Και τους ξεχάσαμε. Η FIFA τους λογοκρίνει.

by admin
22 ώρες ago
Στάλιας: Εκλογές 2027: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση και οι Διαχειριστές της Σιδερένιας Φυλακής
Slider

Στάλιας: Εκλογές 2027: Η Μεγάλη Ψευδαίσθηση και οι Διαχειριστές της Σιδερένιας Φυλακής

by admin
1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr