• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Απασφάλισε το Ιράν! «Διανοητικά ανίκανος ο Τραμπ»

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Απασφάλισε το Ιράν! «Διανοητικά ανίκανος ο Τραμπ»
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η πρώτη αντίδραση του Ιράν μετά την απόφαση Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά ήταν οργισμένη. Σε δεύτερο βαθμό ήταν προσβλητική, με την Τεχεράνη να τον χαρακτηρίζει διανοητικά ανίκανο να ασκεί τα καθήκοντά του. Και να απειλεί όπως θα θέσει ξανά σε λειτουργεία το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι σε θέση να ασκεί το αξίωμα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράν, Αλί Λαριτζανί. «Δεν έχει τη διανοητική ικανότητα να χειρίζεται τα θέματα» τόνισε ο Ιρανός αξιωματούχος, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Mizan, ο οποίος θεωρείται πως εκφράζει τους δικαστικούς λειτουργούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Και διεμήνυσε πως μετά τις εξελίξεις, η Τεχεράνη δεν δεσμεύεται να τηρήσει τις υποσχέσεις της!

Ο Λαριτζανί χαρακτήρισε, επίσης, την απόφαση του Αμερικανού προέδρου «διπλωματικό σόου», μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. «Η απόσυρση του Τραμπ από την πυρηνική συμφωνία είναι ένα διπλωματικό σόου (…) Στην παρούσα κατάσταση το Ιράν δεν έχει καμία υποχρέωση να τιμήσει τις δεσμεύσεις του (…) Αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια (…) Δεν είμαι βέβαιος αν οι Ευρωπαίοι που έχουν υπογράψει τη συμφωνία θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», είπε. «Είναι προφανές ότι ο Τραμπ κατανοεί μόνο τη γλώσσα της ισχύος», τόνισε.

Ο Αλί Λαριτζανί – Φωτογραφία Reuters

«Θάνατος στην Αμερική»

Μέλη του ιρανικού κοινοβουλίου έκαψαν συμβολικά μια σημαία των ΗΠΑ κι ένα αντίτυπο του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης καθώς άρχιζε η συνεδρίαση του σώματος. Φώναζαν επίσης το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

 

Ridiculous !!!
After Trump’s exiting of the #Iran Nuclear Deal, members of #Iran‘s parliament set fire to JCPOA and American flag, chanting :
“Death to America”#IranNuclearDeal pic.twitter.com/ZY0OQLkb6u

— mahsti25 (@mahsti25metana1) 9 Μαΐου 2018

Another scene of #Iran‘s parliament👇
“MPs” setting fire to an American flag & JCPOA !!! #IranNuclearDeal pic.twitter.com/VkaW0raffm

— mahsti25 (@mahsti25metana1) 9 Μαΐου 2018

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, ο Λαριτζανί επεσήμανε ότι ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του Ιράν θα πρέπει να είναι έτοιμος να ξεκινήσει και πάλι τις πυρηνικές του δραστηριότητες.

Από την πλευρά του ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπακερί, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, σημείωσε ότι η χώρα του δεν χρειαζόταν να υπογράψει τη συμφωνία το 2015, ενώ πρόσθεσε: «Όμως αυτή η αλαζονική χώρα (οι ΗΠΑ) δεν τίμησε καν την υπογραφή της».

Ο Τραμπ βάζει… φωτιά και στο εσωτερικό του Ιράν

Η απόφαση του Τραμπ ενδέχεται να τροφοδοτήσει τις εσωτερικές διαμάχες στο Ιράν. Αυτό εκτίμησαν Ιρανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters. Είναι πιθανό να ενισχύσει τους σκληροπυρηνικούς πολιτικούς που επιθυμούν να περιορίσουν την ικανότητα του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί να ανοίξει τη χώρα στη Δύση.

«Θα κατηγορήσουν τον Ροχανί (…) Θα συνεχίσουν τους ελιγμούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό και θα κατηγορήσουν τις ΗΠΑ για την αποτυχία της οικονομίας», εκτίμησε ο Αμπάς Μιλανί διευθυντής του προγράμματος Ιρανικών Σπουδών του πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Φωτογραφία Reuters

Πάντως Ροχανί καθησύχασε χθες τους Ιρανούς, που είναι αγανακτισμένοι από την υψηλή ανεργία και τις συνθήκες ζωής, ότι η απόφαση των ΗΠΑ εν θα επηρεάσει την οικονομία της χώρας που βασίζεται στο πετρέλαιο. «Ο ηρωικός λαός μας δεν θα επηρεαστεί από αυτή την ψυχολογική επίθεση (…) η οικονομική πρόοδος του Ιράν θα συνεχιστεί. Ο λαός μας δεν θα πρέπει να ανησυχεί καθόλου», τόνισε.

Δεν βλέπει αύξηση των τιμών του πετρελαίου ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Αντίθετα με ό,τι δείχνουν οι διεθνείς αγορές, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δεν περιμένει μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου μόλις επιβληθούν εκ νέου οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν και πλήξουν το ιρανικό αργό. Ορισμένες χώρες εμφανίζονται διατεθειμένες να αυξήσουν τη δική τους παραγωγή για να αντισταθμιστούν οι απώλειες στην προσφορά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πάντως, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δεν αποκάλυψε ποιες είναι αυτές οι χώρες. Είπε μόνο πως έχουν γίνει συζητήσεις με «διάφορα μέρη που θα ήταν διατεθειμένα να αυξήσουν την προσφορά πετρελαίου για να αντισταθμιστεί αυτό. Έτσι, η προσδοκία μου δεν είναι ότι οι τιμές του πετρελαίου θα πάνε πιο ψηλά».

Ανακαλούνται οι άδειες σε Boeing και Airbus

Ακόμη ο Μνούτσιν διεμήνυσε ότι θα ανακληθούν οι άδειες που είχαν δοθεί στις αεροπορικές βιομηχανίες Boeing και Airbus να πουλήσουν επιβατικά αεροσκάφη και ανταλλακτικά στο Ιράν. Η ανάκλησή τους θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από μια περίοδο 90 ημερών.

Φωτογραφία Reuters

Η εταιρεία IranAir είχε παραγγείλει 200 επιβατικά αεροσκάφη: 100 από την Airbus, 80 από την Boeing, 20 από τη γαλλοϊταλική βιομηχανία ATR. Και οι τρεις συμφωνίες αυτές προϋπέθεταν άδειες εξαγωγής της αμερικανικής κυβέρνησης, λόγω του ότι πολλά από τα τμήματα των αεροσκαφών τους κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Η Boeing είχε κλείσει τον Δεκέμβριο του 2016 συμφωνία πώλησης 80 αεροσκαφών 777-300 ER αξίας 17 δισεκατομμυρίων ευρώ στην IranAir. Η συμφωνία είχε τυπικά διάρκεια μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020. Η Airbus ανακοίνωσε πριν από τη συνέντευξη Τύπου του Μνούτσιν ότι θα μελετήσει την απόφαση του Τραμπ και πρόσθεσε ότι αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εντυπωσιακό Βίντεο από την επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσική φρεγάτα στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ
Slider

Εντυπωσιακό Βίντεο από την επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσική φρεγάτα στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ

by admin
16 ώρες ago
Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα τρόμου Medvedev σε Ευρώπη: Τέλος ο ήσυχος ύπνος – Πάμε σε πόλεμο, εγκλήματα von der Leyen – Κάτι άλλαξε στη Ρωσία

by admin
16 ώρες ago
Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;
ΔΙΕΘΝΗ

Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;

by admin
17 ώρες ago
Ρίχνουν τον Merz Ουκρανία, Zelensky – Εφιαλτικό παρασκήνιο για ανατροπή ή καθαίρεση του Γερμανού καγκελάριου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρίχνουν τον Merz Ουκρανία, Zelensky – Εφιαλτικό παρασκήνιο για ανατροπή ή καθαίρεση του Γερμανού καγκελάριου

by admin
18 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γ.Μ: Τα μηχανάκια του πονηρού…..

Γ.Μ: Τα μηχανάκια του πονηρού…..

6 ημέρες ago
Mike Adams: Ο πόλεμος στο Ιράν αναγκάζει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ενεργειακή επανάσταση! Η φωτεινή πλευρά του πολέμου

Mike Adams: Ο πόλεμος στο Ιράν αναγκάζει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ενεργειακή επανάσταση! Η φωτεινή πλευρά του πολέμου

5 ημέρες ago
Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

3 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    Ο πόλεμος της Big Pharma κατά της φυσικής ιατρικής – 8 υπερτροφές που σιωπούν γιατί θεραπεύουν, αντί να κερδοσκοπούν

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/5/2026)

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Μαθητής: Έγραψα στην έκθεση, ότι μας κυβερνούν βιαστές και δολοφόνοι. Βίντεο

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΒΙΝΤΕΟ – πάμε σε πρόωρες εκλογές για αιτία που δεν φανταζόμαστε;

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Τι φοβάται ο δισεκατομμυριούχος Thiel και εγκαταλείπει την Αμερική για να ζήσει με την οικογένειά του στην Αργεντινή;

    19 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr