• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Απειλές από Αγκυρα προς Αθήνα για να παραδώσουμε τους «8» φυγάδες – Αναπτύσσεται η ελληνική ειδική Δύναμη «Δ»

10 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Φ.ΦΡΑΓΚΟΣ: «Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ»

 Του Λ.Λιγουριώτη

Ευθείες απειλές κατά της Αθήνας διατυπώνονται στο παρασκήνιο από την πλευρά της Αγκυρας για άμεση παράδοση των “8” φυγάδων πραξικοπηματιών, τριών ταγματαχών, τριών λοχαγών και δύο αρχιλοχιών του τουρκικού Στρατού, οι οποίοι κατέφυγαν σε ελληνικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να διαφύγουν της σύλληψης στην Τουρκία.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πέρα από την αρχική σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πολιτικός του προϊστάμενος Μ.Τσαβούσογλου προς την Αθήνα στο αίτημά του για άμεση επιστροφή των “8” φυγάδων, παρασκηνιακά προειδοποίσε με “σοβαρές επιπτώσεις” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αν δεν παραθοδθούν άμεσα οι “8”.
Και η απειλή έχει ληφθεί πολύ σοβαρά από το Μαξίμου. Σε σημείο που ουσιαστικά έχει ληφθεί απόφαση επιστροφής τους. Στην υπόθεση υπάρχει ήδη εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση για το θέμα, αλλά ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα προς την ελληνική πλευρά για το ποια είναι η θέση των ΗΠΑ.
Πρακτικά, ότι αποφασίσουν οι ΗΠΑ θα γίνει με τους “8”.
Η τεταμένη κατάσταση, έχει αναγκάσει το ΓΕΕΘΑ να διατηρεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Οι Πτέρυγες Μάχης, όχι μόνο στις Μοίρες μαχητικών, αλλά και σε αυτές των μεταφορικών και φυσικά των ΑΣΕΠΕ ERIEYE παραμένουν σε επίπεδο μέγιστης επιφυλακής, κάτι που αναμένεται να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, αφού μάχες εξακολουθούν να μαίνονται σε πολλά σημεία της Τουρκίας μεταξύ των πραξικοπηματιών και των κυβερνητικών και κανένας δεν γνωρίζει αν κάποιος νιώσει την ανάγκη “εξαγωγής” της κρίσης προς τα δυτικά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Δύναμη “Δ”, η διακλαδική ειδική δύναμη του ΓΕΕΘΑ ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της έχει αναπτυχθεί σε συνδυασμό με μονάδες αμφίβιων καταδρομέων σε όλη την ανατολική επικράτεια, ενώ υπάρχει μέγιστη ετοιμότητα και στην 1η ΜΑΛ.
Η απειλή Τσαβούσογλου δεν προιοιωνίζει τίποτα το καλό, αν και πλέον η ρευστότητα θα αποτελεί την μόνιμη πραγματική κατάσταση στα ανατολικά της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει εισέλθει σε μία δίνη και απειλεί να μας συμπαρασύρει.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, αρκετά καλός γνώστης των τουρκικών τεκταινομένων (μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει στρατιωτικός ακόλουθος 1991 – 1994 και ακόλουθος Άμυνας 1998 – 2001 στην Άγκυρα), σημειώνει ότι “Η φωτιά στο σπίτι του γείτονα δεν είναι καλό για κανέναν”
Τα μέχρι στιγμής αριθμητικά δεδομένα – με βάση τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού – καταγράφουν 240-270 νεκρούς,1.440  τραυματίες, ενώ οι συλλήψεις των εμπλεκόμενων αξιωματικών διάφορων βαθμίδων ανέρχονται στις 2.839 και φαίνεται ότι θα έχουμε μεγάλη συνέχεια.
Υπάρχουν αερομαχίες F-16 των πραξικοπηματιών με αυτά των κυβερνητικών,  1-2 μεγάλες βάσεις ελέγχονται ακόμα από τους πραξικοπηματίες ο ναύσταθμος Γκιολτσουκ ακόμα ελέγχεται από αυτούς, η Αγκυρα είναι τόσο βομβαρδισμένη όσο θα ήταν αν είχαμε ελληνοτουρκικό πόλεμο κλπ κλπ.
Η εκτίμηση ότι “η απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία δείχνει την ρευστή πολιτική και κοινωνική αστάθεια που επικρατεί και που θα παραμείνει παρούσα για μεγάλο διάστημα στη Τουρκία”, όπως αναφέρει σε ενδιαφέρον άρθρο του στο pronews.gr o στρατηγικός αναλυτής Παύλος Χρήστου, αποτυπώνει απόλυτα την πραγματικότητα. (Δείτε το άρθρο στο τέλος του κειμένου)
Από την άλλη, η διαφαινόμενη αποτυχία του πραξικοπήματος αυξάνει το κύρος και την ισχύ του Ερντογάν, Και εν τέλει να σημειώσουμε ότι το αγαπημένο σπορ των Τούρκων κυβερνώντων είναι η “Εξαγωγή κρίσεων”. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.
Δείτε σκηνές από την εκπαίδευση της διακλαδικής Δύναμης “Δ” και των επιμέρους μονάδων. Είναι (μαζί με ορισμένες μονάδες τεθωρακισμένων και πυροβολικού) ότι πιο αξιόλογο διαθέτει η χώρα από πλευράς ένοπλης ισχύος.
Κατά ορισμένους, η μόνη πραγματικά αξιόμαχη δύναμη, πλην φυσικά Αεροπορίας και Ναυτικού. Δεν είναι πάνω από 1000 αλλά αξίζουν για 10.000…

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία οδηγεί σε μόνιμη κρίση στην ευρύτερη περιοχή

xristou_pavlos_sketchΤου Παύλου Χρήστου*

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δείχνει την ρευστή πολιτική και κοινωνική αστάθεια που επικρατεί και που θα παραμείνει παρούσα για μεγάλο διάστημα στη Τουρκία.

Η άνοδος του Ερντογάν στην εξουσία και ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας δεν μπόρεσε να επιλύσει τα διαχρονικά κοινωνικά και  πολιτικά ζητήματα. Ο τουρκικός Λαός με την αντίδρασή του απέτρεψε  την άνοδο στην εξουσία των ακραίων συντηρητικών στοιχείων-δυνάμεων της τουρκικής κοινωνίας. Οπωσδήποτε ο δρόμος για μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα είναι και μακρύς και επώδυνος. Ο Ερντογάν θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξει τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της Τουρκίας και της τουρκικής κοινωνίας.

Η ήδη άσχημη και ασταθής γεωπολιτική  κατάσταση της ευρύτερης περιοχής θα επιδεινωθεί μετά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Συστατικό λοιπόν στοιχείο αυτής της περιόδου θα είναι η προσπάθεια – επιδίωξη για επιβίωση λαών, κρατών,  πολιτισμών, ιδεολογιών, κοσμοθεωριών και της ανθρώπινης ύπαρξης.

ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΙΡΗΝΗ.
Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ”ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ” ΑΠΕΤΥΧΕ.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.

*Ο Παύλος Χρήστου, είναι στρατηγικός αναλυτής,  Γενικός Γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου.

pronews.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΕΘΝΙΚΑ

Η ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

by Anna
4 ώρες ago
Η Τουρκία ετοιμάζεται ακόμη και για πόλεμο στην περιοχή μας! Αποκαλυπτικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας
ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία ετοιμάζεται ακόμη και για πόλεμο στην περιοχή μας! Αποκαλυπτικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας

by admin
1 ημέρα ago
Τελεσίγραφο του Ιράν σε Ελλάδα και Βουλγαρία: «Θα υποστείτε ανεπανόρθωτες καταστροφές εάν βοηθήσετε ξανά τις ΗΠΑ»
ΕΘΝΙΚΑ

Τελεσίγραφο του Ιράν σε Ελλάδα και Βουλγαρία: «Θα υποστείτε ανεπανόρθωτες καταστροφές εάν βοηθήσετε ξανά τις ΗΠΑ»

by admin
4 ημέρες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΘΝΙΚΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Ο σουλτάνος έριξε τα ΧΑΡΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ του πραξικοπήματος και εισήλθε στην ΠΟΛΗ. Άραγε για πόσο;

Ο σουλτάνος έριξε τα ΧΑΡΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ του πραξικοπήματος και εισήλθε στην ΠΟΛΗ. Άραγε για πόσο;

“ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΑΚΟΗ – ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ” (ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ)

"ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΑΚΟΗ - ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ" (ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr