• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Αυτή είναι η έκθεση της CIA που προκάλεσε τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα

8 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Έκθεση της CIA που περιέγραφε την προσπάθεια της Ρωσίας να δημιουργήσει ορθόδοξο άξονα με επίκεντρο το Αγιο Ορος, προκάλεσε τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση αυτή «Η Ρωσία θέλει να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο των Ορθοδόξων και να σχηματίσει Ορθόδοξο Τόξο με κύριο σύμμαχο της την Ελλάδα». 

Αυτό πίστευε τότε η CIA, ότι δηλαδή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προετοιμάζει σχέδιο διαίρεσης της Ευρώπης χρησιμοποιώντας ως κύριο πολιτικό όπλο την Ορθοδοξία.

Στοιχεία από την έκθεση είχαν δημοσιευθεί στην σερβική εφημερίδα «Informer» και ανέφερε τότε για μια νέα συμμαχία που θα περιλάμβανε την Σερβία, την Ελλάδα, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, αλλά και την… Τουρκία!.

Στη νέα συμμαχία θα συμπεριλαμβάνονταν μάλιστα και η Τουρκία και αυτό το «Ορθόδοξο-τουρκικό Σύμφωνο θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».

Στην έκθεση σημειωνόταν ότι το σχέδιο συζητήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η στροφή της Τουρκίας προς την Ρωσία, είχε υλοποιήσει το πρώτο μέρος του σχεδίου. Οι ΗΠΑ θέλησαν να μπλοκάρουν το δεύτερο μέρος, δηλαδή την «απορρόφηση» Ελλάδας και Σκοπίων στον ρωσικό σχεδιασμό.

Εστησαν την υπόθεση με τις απελάσεις στοχεύοντας σε Ρώσους διπλωμάτες που είχαν καλή σχέση με το Αγιο Ορος (καμία όμως σχέση με εκτελεστές της CIA τύπου William G. Basil, ο οποίος διώκεται για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των υποκλοπών και της απόπειρας δολοφονίας του Κ.Καραμανλή) και θεωρούν ότι κατάφεραν ισχυρό κτύπημα στην όλη υπόθεση.

Βρήκαν και ευήκοα ώτα στο Μαξίμου το οποίο θέλει να σπάσει την ασφυκτική λαϊκή πίεση από τις διαμαρτυρίες για την εκχώρηση της Μακεδονίας και η υπόθεση ήταν ένας καλός αντιπερισπασμός, αφού «χρέωνε» στην Ρωσία τις αντιδράσεις και «ποινικοποιούσε» ως πράκτορες των Ρώσων τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων (π.χ. την…. εν ΗΠΑ εδρεύουσα Παμμακεδονική) και «το γλυκό έδεσε»

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο η νέα ένωση θα έχει 126 εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς και 88 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Η Ελλάδα θα ηγούνταν φυσικά των Ορθοδόξων χριστιανών και η Τουρκία των μουσουλμάνων.

Στην έκθεση περιλαμβανόταν μια άγνωστη φράση του Β.Πούτιν ο οποίος βάσει των αμερικανικών πηγών είχε δηλώσει ότι: «Θέλω να ολοκληρώσω το έργο του τελευταίου τσάρου Νικόλαου του Β΄ που έμεινε στη μέση όταν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου». 

Εξάλλου και κατά την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος το 2016 το μήνυμα που θέλησε να περάσει όταν έκατσε στο θρόνο που προοριζόταν μόνο για βυζαντινούς Αυτοκράτορες ήταν σύμφωνα με όσα έγραφαν τότε τα ρωσικά μμε, πως επιδιώκει να γίνει ο «τελευταίος Αυτοκράτορας». 

Tο Άγιο Όρος αποτελεί τον θεμέλιο λίθο και το κέντρο της Ορθοδοξιας στους ρωσικούς σχεδιασμούς για την δημιουργία του ορθόδοξου τόξου, που θα ξεκινάει από την Μόσχα. Βασικός στόχος του Κρεμλίνου στις γεωπολιτικές του επιδιώξεις ήταν πάντα είναι η δημιουργία ενός ορθόδοξου τόξου  με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου.

Σηεμιώνεται ότι είχε κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο με τίτλο  “Στο μυαλό του Βλαντιμίρ Πούτιν”το οποίο αναλύει το όραμα του για τη δημιουργία μιας Ορθόδοξης Αυτοκρατορίας με σημαντικό σύμμαχο την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Ελλαδική Εκκλησία και φυσικά το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον Β.Πούτιν, “η σημασία της εκκλησίας ξεπερνάει ακόμη και τα σύνορα της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μας βοηθάει στη δημιουργία καλών σχέσεων με λαούς άλλων χωρών. Η εκκλησία εκτελεί έναν πολύ εποικοδομητικό και θετικό ρόλο “.

“Στην ουσία με την έλευση του χριστιανισμού, της ορθοδοξίας, άρχισε να δημιουργείται το ρωσικό έθνος και να δημιουργείται το ενωμένο ρωσικό κράτος. Η βάση του ρωσικού έθνους και του ρωσικού κράτους βρίσκονται ενιαίες πνευματικές αξίες οι οποίες ενώνουν όλη τη μεγάλη ευρωπαϊκή έκταση όπου βρίσκονται σήμερα η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία. Είναι η δική μας πνευματική και ηθική έκταση. Και είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας της ένωσης των λαών “, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο επικεφαλής του κράτους επίσης δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ένωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Εξωτερικού που έγινε το 2007.

 “Οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στο εξωτερικό είναι αληθινοί Ρώσοι. Βιώνουν τα συμφέροντα της Ρωσίας ενώ βρίσκονται μακριά. Αντιλήφθησαν ότι ήρθε ο καιρός για την ένωση όλου του ρωσικού έθνους, επειδή η ορθοδοξία ενώνει και τους ανθρώπους από διαφορετικά έθνη “, είπε ο Πούτιν. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι “στο διαβατήριο του υπηκόου της Ρωσικής Αυτοκρατορίας δεν αναφερόταν η εθνικότητα, αλλά το θρήσκευμα”.

Κατά την εκτίμηση του Πούτιν το κράτος και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας “έχουν πολλούς τομείς συνεργασίας “. “Είναι η πνευματική και η ηθική αγωγή των ανθρώπων γενικώς και ιδιαίτερα της νεολαίας, είναι η στήριξη  του θεσμού της οικογένειας,  η ανατροφή παιδιών, η προστασία εκείνων που χρειάζονται ειδική βοήθεια και στήριξη: ανθρώπων που πάσχουν όχι μόνο από ασθένειες, αναπήρων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ανθρώπων που βρίσκονται σε χώρους στέρησης της ελευθερίας “, ανέφερε ο επικεφαλής του κράτους υπογραμμίζοντας ότι “η εκκλησία εδώ είναι ένας φυσικός συνεργάτης του κράτους “.

Ο Β.Πούτιν έχει διηγηθεί κατά το παρελθόν πως στα παιδικά του χρόνια  βαφτίστηκε και η οικογένεια του ήταν αναγκασμένη να το κρύβει για να μην βλάψει τη δουλειά του πατέρα.

“Η μητέρα με βάφτισε δήθεν εν αγνοία του πατέρα μου που ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Δεν ήταν παράγοντας, εργαζόταν στο εργοστάσιο, ήταν ένα μικρό μέλος στο επίπεδο της οργάνωσης του εργοστασίου. Η μαμά μου δήθεν κρυφά από τον πατέρα μου με βάφτισε “, είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν.

Eμείς θα πούμε ότι δεν ήταν τυχαία η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή Τ.Πάιατ στο Άγιο Όρος.

pronews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Ανατροπή στην εξαφάνιση του 23χρονου φαντάρου Σαράντη Κολλιαδέλη – Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του

Ανατροπή στην εξαφάνιση του 23χρονου φαντάρου Σαράντη Κολλιαδέλη – Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του

Τα πρώτα θύματα του «μεγαλύτερου εμπορικού πολέμου στην ιστορία»

Τα πρώτα θύματα του «μεγαλύτερου εμπορικού πολέμου στην ιστορία»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr