• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Β.Πούτιν προς ΗΠΑ: «Οι πύραυλοί μας έχουν ταχύτητα 9 Μach – Δεν θα προλάβετε ούτε να τους δείτε»!

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ευθεία προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν χαρακτηρίζοντάς τες ανόητες εάν επιθυμούν να προκαλέσουν μια πυραυλική κρίση όπως αυτή της Κούβας το 1962 και δήλωσε πως αυτή την στιγμή η Ρωσία διαθέτει το πλεονέκτημα ενός πρώτου πυρηνικού πλήγματος

«Εννέα Mach η ταχύτητα των πυραύλων και πάνω από 1.000 χιλιόμετρα το βεληνεκές τους»

λέει χαρακτηριστικά για τους νέους πυραύλους cruise (zircon) και τις δυνατότητές τους εννοώντας έτσι ότι οι Αμερικανοί πρακτικά δεν θα έχουν χρόνο να αντιδράσουν.

Πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος απειλεί τις ΗΠΑ με ολοκληρωτικό ολοκαύτωμα αφήνοντας την διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιούσε προσεκτικά όλα αυτά τα χρόνια που ηγήθηκε της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Η Κρίση των Πυραύλων ξέσπασε το 1962, όταν η Μόσχα απάντησε σε μια αμερικανική πυραυλική ανάπτυξη στην Τουρκία στέλνοντας βαλλιστικούς πυραύλους στην Κούβα.

Ήταν η πρώτη φορά που ο πλανήτης έφτασε στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου αλλά τότε υπήρχε μια ουσιώδης διαφορά: Η Σοβιετική Ένωση ήταν πολύ πίσω στους εξοπλισμούς της σε ότι αφορά το πυρηνικό της οπλοστάσιο και η υπεροπλία των Αμερικανών ήταν τέτοια που θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική εξαφάνιση της Σοβ.Ένωσης.

Αυτό βέβαια άλλαξε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1970 όταν επήλθε η ισορροπία του τρόμου.

Τώρα οι ΗΠΑ μπορεί να αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη, καθώς αποχώρησαν από μια συμφωνία-ορόσημο για τον έλεγχο των εξοπλισμών που είχε συναφθεί στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Τα σχόλια του Πούτιν, τα οποία έγιναν αργά χθες το βράδυ σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ακολουθούν την προειδοποίησή του πως η Μόσχα θα απαντήσει σε οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ να αναπτύξουν νέους πυραύλους πλησιέστερα στη Ρωσία εγκαθιστώντας τους δικούς της πυραύλους πλησιέστερα στις ΗΠΑ ή αναπτύσσοντας ταχύτερους πυραύλους ή και τα δύο.

Για πρώτη φορά ο Πούτιν επεκτάθηκε στην προειδοποίησή του, λέγοντας πως η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους σε πλοία και υποβρύχια που θα παραμονεύουν έξω από τα αμερικανικά χωρικά ύδατα, αν η Ουάσινγκτον κάνει κινήσεις για να αναπτύξει μέσου βεληνεκούς όπλα στην Ευρώπη.

«Μιλάμε για υποβρύχια ή πλοία επιφανείας. Και μπορούμε να τα αναπτύξουμε, δεδομένης της ταχύτητας και του βεληνεκούς των πυραύλων μας σε ουδέτερα ύδατα. Επιπλέον δεν είναι στάσιμα, κινούνται και θα πρέπει να τα βρουν», δήλωσε ο Πούτιν. «Θα το υπολογίσετε. Εννέα Mach η ταχύτητα των πυραύλων και πάνω από 1.000 χιλιόμετρα το βεληνεκές τους».

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε την προηγούμενη προειδοποίηση του Πούτιν ως προπαγάνδα, λέγοντας πως έχει στόχο να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι η Μόσχα, όπως υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, παραβιάζει τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF).

Η συμφωνία, η οποία απαγορεύει στη Ρωσία και στις ΗΠΑ να εγκαθιστούν μικρού και μέσου βεληνεκούς χερσαίους πυραύλους στην Ευρώπη, πνέει τα λοίσθια αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας νέας κούρσας των εξοπλισμών ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει πως δεν θέλει μια κούρσα των εξοπλισμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας πάντως πως δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να δράσει, αν η Ουάσινγκτον αναπτύξει νέους πυραύλους στην Ευρώπη, μερικοί από τους οποίους λέει πως θα μπορούν να πλήξουν τη Μόσχα μέσα σε 10 με 12 λεπτά.

Ο Πούτιν δήλωσε πως η ναυτική απάντησή του σε μια τέτοια κίνηση θα σημάνει πως η Ρωσία θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ ταχύτερα απ’ ό,τι οι ανεπτυγμένοι στην Ευρώπη αμερικανικοί πύραυλοι θα μπορούν να πλήξουν τη Μόσχα, επειδή ο χρόνος πτήσης τους θα είναι βραχύτερος.

«Ο υπολογισμός δεν θα είναι υπέρ τους, τουλάχιστον όπως έχουν σήμερα τα πράγματα. Αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε ο Πούτιν. Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον είναι τεταμένες, πρόσθεσε, όμως οι εντάσεις δεν είναι συγκρίσιμες με εκείνες της Κρίσης των Πυραύλων στην Κούβα.

«Οι εντάσεις δεν είναι λόγος να ανεβάσουμε την αντιπαράθεση στα επίπεδα της Κρίσης των Πυραύλων κατά τη δεκαετία του 1960. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό που θέλουμε», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Αν κάποιος το θέλει, τότε εντάξει, είναι ευπρόσδεκτος. Εξέθεσα σήμερα τι θα σήμαινε αυτό. Ας υπολογίσουν τους χρόνους πτήσης των πυραύλων».

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία διαθέτει την πυρηνική ισχύ για να συνεχίσει να επικρατεί και σε δεύτερο πυρηνικό πλήγμα καθώς διαθέτει έστω και με μικρή διαφορά περισσότερες πυρηνικές κεφαλές από τις ΗΠΑ.

https://youtu.be/expKM3djlIU?t=3

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Συγκλονιστική Ανάλυση Ντούγκιν για το Τέλος της «Ειδικής Επιχείρησης» & τον Πόλεμο κατά της Δύσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συγκλονιστική Ανάλυση Ντούγκιν για το Τέλος της «Ειδικής Επιχείρησης» & τον Πόλεμο κατά της Δύσης

by admin
5 ώρες ago
Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ!
Slider

Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ!

by admin
5 ώρες ago
Μια εσφαλμένη ανάγνωση πινακίδας από την κάμερα Flock οδήγησε σε ένοπλη καταδίωξη αθώου οδηγού στη Μινεσότα.
ΔΙΕΘΝΗ

Μια εσφαλμένη ανάγνωση πινακίδας από την κάμερα Flock οδήγησε σε ένοπλη καταδίωξη αθώου οδηγού στη Μινεσότα.

by admin
5 ώρες ago
«Παγκόσμια Χρεοκοπία Νερού»: Το Προσχέδιο του ΟΗΕ για την Αρπαγή του Πιο Πολύτιμου Πόρου.  Πώς οι Τεχνοκράτες Σχεδιάζουν να Ελέγξουν Κάθε Σταγόνα που Πίνετε
Slider

«Παγκόσμια Χρεοκοπία Νερού»: Το Προσχέδιο του ΟΗΕ για την Αρπαγή του Πιο Πολύτιμου Πόρου. Πώς οι Τεχνοκράτες Σχεδιάζουν να Ελέγξουν Κάθε Σταγόνα που Πίνετε

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Αιμοπετάλια. Αιτίες για Θρομβοπενία (λίγα), θρομβοκυττάρωση (πολλά). Θρομβοπενία Της Κύησης. Προεκλαμψία

Αιμοπετάλια. Αιτίες για Θρομβοπενία (λίγα), θρομβοκυττάρωση (πολλά). Θρομβοπενία Της Κύησης. Προεκλαμψία

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr