• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Αχμέτ Αλτάν: ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ

6 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ

Του Αχμέτ Αλτάν (Συγγραφέα-Δημοσιογράφου-Ποιητή)

Μάϊος 2017

«Ας το παραδεχθούμε , εμείς οι Τούρκοι, υστερούμε στις εφευρέσεις όχι όμως και σε ό,τι αφορά τη διαστρέβλωση της αλήθειας, ίσως δε αυτός να είναι και ο λόγος που αναδεικνύουμε τους ψευδολόγους διατηρώντες την εντύπωση ότι και η πολιτική, ουσιαστικά, συνοψίζεται στην άμιλλα του ψεύδους. Η “ιστορία” καταλαμβάνει τα πρωτεία στη συγκεκριμένη κατάταξη, οφείλω δε να παραδεχθώ ότι οι πρόγονοι μας ρέπουν ιδιαιτέρως στις διαστρεβλώσεις.

“ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΚΑΠΙ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ”

Το γνωρίζετε δεν είναι, ότι οι παππούδες των χαλίφηδων μας, των αφεντάδων μας, των βασιλέων μας, που ποτέ δεν αφίππευαν ήταν όλοι μα όλοι χριστιανοί ορισμένοι μάλιστα ήταν και παπάδες;
Βέβαιος είμαι ότι κανείς σας, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, δεν έχει υπόψη του το όνομα του παππού του Κανουνή. Μη γελάτε με ύφος παντογνώστη γιατί θα σας ρωτήσω, ποιός ήταν ο πατέρας του πατέρα του Μπαγιεζήτ του ΙΙ και ποιός πάλι ήταν ο πατέρας της μητέρας του.
Κάτι άλλο θα σας ρωτήσω τώρα. Πως και στον κήπο των ανακτόρων του Τόπκαπι υπάρχει μια εκκλησία; Και ποιοί ήταν οι προοθωμανικοί προπάτορες μας, ποιός ήταν ο Οθμάν; Και αν ακόμη γνωρίζετε ότι οι Οθωμανοί έχουν προκύψει από τη φυλή Καγί τι ξέρετε για τη συγκεκριμένη φυλή; Αμφισβητώ τις γνώσεις σας γιατί και η ιστορία ελάχιστα αναφέρει γι΄αυτούς , ασχολούμενη επιφανειακά με τη συγκεκριμένη φυλή.

ΜΗΠΩΣ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ;

Ας πάμε όμως ακόμη πιο πίσω. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ιδρύθηκε το 1299 οι δε Τούρκοι ήρθαν στην Ανατολή το 1071. Πόσοι όμως ήταν οι Τούρκοι που ήρθαν στην Ανατολή με τον Αλπαρσλάν; Ας υπερπηδήσουμε την ερώτηση ” Ποιοί είναι οι Τούρκοι” και ας απαντήσουμε σε μια άλλη ερώτηση. Οι 70 εκατομμύρια που τους αποκαλούμε σήμερα “Τούρκους” είναι τα γνήσια τέκνα των “Τούρκων” που ήρθαν τότε με τον Αλπαρσλάν ή είμαστε οι ανάμικτοι επίγονοι των Βυζαντινών, Αρμενίων, Ρωμιών και Κούρδων που ζούσαν τότε στην Ανατολή;
Εμφανιζόμαστε ως Τούρκοι και Μουσουλμάνοι , πως μπορεί όμως να καταγόμαστε αποκλειστικά και μόνο από τους Τούρκους και τους Μουσουλμάνους; Δεν έχουμε και Βυζαντινούς προγόνους και γιατί να μην αποτελεί εξύβριση των προγόνων μας όταν βρίζουμε τους Βυζαντινούς; Απλούστατα επειδή διαστρεβλώνουμε την ιστορία, επειδή εμφανιζόμαστε ως Τούρκοι και Μουσουλμάνοι διαγράφοντες ένα ολόκληρο Βυζάντιο και όλα τα δικαιώματα της Ανατολής , ως η ζωή στην Ανατολή να αρχίζει με την κάθοδο του στρατού του Αλπαρσλάν, διαπλάθοντας τα πάντα στα μέτρα μας, όπως κάνουμε και με τους Οθωμανούς βασιλιάδες.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ.

Παλαιότερα λοιπόν διαστρέβλωναν την ιστορία οι Κεμαλιστές και τώρα βαδίζουν στα ίχνη τους οι συντηρητικοί και όλοι μαζί υποστηρίζουν ότι οι Οθωμανοί βασιλιάδες ήταν σεβάσμιοι γέροντες που δεν αφίππευαν, που δεν φιλιόνταν, που δεν ερωτεύονταν και προσεύχονταν νυχθημερόν, ως να αγνοείται ότι ο Σελίμ, αποκαλείτο μεθύστακας και ότι ο Μουράτ ο ΙV πέθανε από το πολύ ποτό. Αλήθεια ενδιαφερθήκατε ποτέ να μάθετε τις ποσότητες των οινοπνευματωδών ποτών που εισάγονταν στη βασιλεύουσα των χαλίφηδων, ποτέ δεν είναι αργά, υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία από τα οποία και μπορείτε να πληροφορηθείτε όλα τα σχετικά. Τα χαρέμια ήταν κατάμεστα γυναίκες, λες και όλοι οι βασιλιάδες είχαν την ίδια μάνα. Και με τα όργια στις χαβούζες; Και με το ρόλο τους στις διάφορες πλεκτάνες ; Aς παρέλθω προς χάρη σας το ρόλο των παιδιών του παιδομαζώματος , αλίμονο μας όμως αν με κάθε αλλαγή πρωθυπουργού φτιάχναμε και μια διαφορετική ιστορία στα μέτρα του.
Όλα τα κράτη έχουν μια επίσημη ιστορία. Αληθεύει, ότι οι ιστορίες αυτές έχουν και τις αισχρές πτυχές τους. Πτυχές που διαμορφώνονται ανάλογα, τα κενά όμως αυτά αποκαλύπτονται από τους καλλιτέχνες και τους ανεξάρτητους ιστορικούς οι οποίοι και διαφωτίζουν κατάλληλα τη δημοσία γνώμη. Όσο για το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις προθέσεις της να εξαγνισθεί ή να παραμείνει στο σκότος.
Προσωπικά, αδυνατώ να εξηγήσω για ποιό λόγο θέλουμε και επιμένουμε να παραμένουμε στο σκότος, παρότι είμαστε οι απόγονοι μιας μεγάλης ιστορίας με τα συν και τα πλην της, είμαστε οι κληρονόμοι δύο αυτοκρατοριών και διαβιούμε στα εδάφη τους.
Η “αλατούρκα” μουσική που απολαμβάνετε σήμερα έχει τις ρίζες της στο Βυζάντιο, από τα Βυζάντιο πάλι έχουμε δανεισθεί πολλές από τις “παραδόσεις” και πολλούς τρόπους της διοίκησης μας.
Οι “πρόγονοι” μας όπως και οι “πρόγονοι” όλων των λαών έχουν τα θετικά και αρνητικά τους που δεν χρειάζονται να συγκαλύπτονται όποια και αν είναι, ότι και αν αφορούν. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλήθεια. Έχουμε μια πλούσια ιστορία στην οποία έχουν το μερίδιο τους οι πρόγονοι κάθε φυλής, κάθε γένους, κάθε θρησκείας . Καυχηθείτε λοιπόν με τα πλούτη της ιστορίας σας και όχι με τις εξ υστέρων μπαρούφες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΧΜΕΤ ΑΛΤΑΝ

Ο Αχμέτ Αλτάν γεννήθηκε στην Άγκυρα το 1950. Θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς και δημοσιογράφους της Τουρκίας.Τον Ιούλιο του 2016 συνελήφθη κατά τις εκκαθαρίσεις στον τουρκικό Τύπο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Altan και ο αδελφός του καταδικάστηκαν σε ισόβια και θα έπρεπε να μένουν κλεισμένοι στο κελί 23 ώρες ημερησίως. Πενήντα ένας Νομπελίστες, μεταξύ των οποίων πολλοί συγγραφείς, έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον Ερντογάν, ζητώντας του να απελευθερώσει τον Altan.Τον Νοέμβριο του 2019 αποφυλακίστηκε υπό όρους αλλά μία εβδομάδα αργότερα συνελήφθει ξανά.

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/6/2026)

by admin
5 ώρες ago
Πύρινος Λόγιος: Η αισχρή μηχανή της προπαγάνδας και η απεγνωσμένη σωτηρία του Κτήνους!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Πύρινος Λόγιος: Η αισχρή μηχανή της προπαγάνδας και η απεγνωσμένη σωτηρία του Κτήνους!

by admin
8 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (29/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (29/6/2026)

by admin
1 ημέρα ago
Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης: Το πυρηνικό όπλο της Τεχνητής Νοημοσύνης
Slider

Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης: Το πυρηνικό όπλο της Τεχνητής Νοημοσύνης

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΛΑΪΒ 1/9/20 – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ.

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΛΑΪΒ 1/9/20 – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ.

«ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

«ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr