Ο Κάρλο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 15 ετών
Σε μία σπουδαία κίνηση τεράστιας συμβολικής σημασίας προχωρά η Καθολική εκκλησία καθώς εφέτος τον Οκτώβριο θα ανακηρύξει επίσημα Όσιο στη γενέτειρα πόλη του Αγίου Φραγκίσκου την Ασίζη τον Κάρλο Ακούτις (Carlo Acutis)ως τον πρώτο παγκοσμίως Άγιο και προστάτη του διαδικτύου.
Ο Κάρλο,ο οποίος γεννήθηκε από Ιταλούς γονείς στο Λονδίνο πριν μετακομίσει στο Μιλάνο όταν ήταν μικρό παιδί, πέθανε το 2006 μετά την εμφάνιση καρκίνου του αίματος.Έξι χρόνια αργότερα, ένα αγόρι από τη Βραζιλία θεραπεύτηκε από μια σπάνια ασθένεια αφού είχαν γίνει προσευχές στον Κάρλο για να παρέμβει στον Θεό.
Το Βατικανό έχει αποδεχτεί αυτό το περιστατικό ως θαύμα που αποδίδεται στον Κάρλο και ο νεαρός λάτρης των υπολογιστών θα ανακηρυχθεί Όσιος στην Ασίζη της Περούτζια τον Οκτώβριο.
Ο Κάρλο πρόκειται να χαρακτηριστεί ως «μελλοντικός προστάτης του Διαδικτύου» λόγω της αγάπης του για την τεχνολογία ως έφηβος. Πριν από το θάνατό του, δημιούργησε έναν ιστότοπο με την ονομασία «Τα θαύματα της Θείας Ευχαριστίας του κόσμου» εκεί απολάμβανε να ερευνά,να καταγράφει και να αρχειοθετεί διαφορετικά Χριστιανικά θαύματα σε όλον τον κόσμο.Η ιστοσελίδα η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί εξαιρετικά επιτυχημένα με τη βοήθεια εθελοντών αναφέρει ότι «στοχεύει στην επιβεβαίωση της πίστης στην πραγματική παρουσία του σώματος και του αίματος του Κυρίου στη Θεία Ευχαριστία».
Η μητέρα του είπε στους Times: «Ήταν ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, οπότε αυτό τον κάνει πιθανώς πολύ κοντά στους ανθρώπους της εποχής. Ζούσε την ίδια ζωή με αυτούς, του άρεσε να παίζει βιντεοπαιχνίδια, να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, του άρεσε το ποδόσφαιρο».
Εκτός από το να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή του, ο έφηβος βοήθησε επίσης τους άστεγους και υπερασπίστηκε τους συμμαθητές του που δέχονταν εκφοβισμό στο σχολείο.
Η οσιοποίηση είναι το τέταρτο στάδιο της διαδικασίας για να γίνει κάποιος άγιος. Ο Κάρλο ήταν πιστός Χριστιανός και πήγαινε συχνά στην εκκλησία όταν ήταν ζωντανός, κάνοντας εβδομαδιαίες εξομολογήσεις και συχνά προσευχόταν με το ροζάριό του.Τον Ιούλιο του 2018, ο Πάπας Φραγκίσκος τον ονόμασε σεβάσμιο, γεγονός που τον βοήθησε να πετύχει το τρίτο από τα πέντε στάδια για να γίνει άγιος.
Εφόσον γίνει και δεύτερο θαύμα από προσευχή σε αυτόν τότε θα ανακηρυχθεί Άγιος.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Θεωρώ πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησία σε αντίθεση με άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες ανακηρύσσει τις τελευταίες δεκαετίες Αγίους αποκλειστικά κληρικούς ή μοναχούς και αφήνει απέξω ευσεβείς και χαρισματούχους Λαϊκούς οι οποίοι και προφανώς υπάρχουν και προφανώς μεσιτεύουν στον Θεό για τους υπολοίπους.
Η Ελλαδική Ορθόδοξος αγιολογία τείνει να γίνει αποκλειστικό προνόμιο μίας κλειστής ιερατικής κάστας.Πράγμα που θα σημάνει την όλο και μεγαλύτερη αποξένωση των πιστών-ιδιαίτερα των εξυπνότερων- από την Εκκλησία καθώς δικαίως θα αναρωτηθούν γιατί κληρικοί ή μοναχοί η οποίοι ήταν εν ζωή λίγα μόλις χρόνια πριν έγιναν ταχύτατα άγιοι ενώ κανονικά και με βάση την Ορθόδοξη πάραδοση πρέπει να περάσουν πολλές δεκαετίες μετά την κοίμηση τους και υπό τη προϋπόθεση ότι όλοι όσοι τους γνώριζαν και ήταν κοντά τους θα ήταν και οι ίδιοι μεταστάντες έτσι ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα Ορθοδόξων «Γκουρού» με φανατικούς και αναξιόπιστους ακόλουθους με ψεύτικες ενδεχομένως μαρτυρίες περί θαυμάτων.
Ας θυμόμαστε πάντα ότι ο μόνος που γνωρίζουμε σίγουρα ότι μπήκε στον Παράδεισο είναι ο λήστης στον σταυρό του μαρτυρίου στον Γολγοθά.Ουδείς άλλος ή άλλη.
Καλή συνέχεια!







