• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές βίας στην Τουρκία – Ο Ερντογάν με στρατό τρομοκρατεί ψηφοφόρους

11 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Συνελήφθησαν Έλληνες παρατηρητές των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Οι επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της νεώτερης Τουρκίας.

Οι πολίτες της χώρας ψηφίζουν βαθιά διχασμένοι. Τόσο οι κουρδικές αυτονομιστικές τάσεις και ο ένοπλος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας που διεξάγει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), όσο και η σύγκρουση της «κοσμικής» Τουρκίας με την ισλαμιστική του Ερντογάν, δεν θέλουν πολύ όλα αυτά να «συντονιστούν» και να παρασυρθεί η χώρα στο χάος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει τα ρέστα του για να κερδίσει το ισλαμιστικό κόμμα του (AKP) αυτοδυναμία, ώστε στη συνέχεια να νομοθετήσει στη Βουλή την ανακήρυξή του ως προέδρου με ενισχυμένες εξουσίες, σχεδόν σουλτάνο. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, δεν δίνουν αυτοδυναμία στον Ερντογάν.

Και ένας Ερντογάν δίχως αυτοδυναμία δεν ξέρει κανείς μέχρι που μπορεί να φθάσει.

Την προηγούμενη περίοδο δεν δίστασε να βομβαρδίσει τουρκικές πόλεις που κατοικούν Κούρδοι, να σκοτώσει διαδηλωτές, να συμπεριφερθεί στο 1/3 της Τουρκίας ως να είναι… κατακτημένη χώρα (που είναι δηλαδή). Και να μην ξεχνάμε το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές που αλωνίζουν. Ο πλανήτης το έχει πλέον τούμπανο και ο Ερντογάν κρυφό καμάρι ότι τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και η Αλ Κάιντα υποκινούνται από την κυβέρνηση της Άγκυρας.

Στα εκλογικά κέντρα των Κούρδων, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν έχει στείλει στις αυλές των σχολείων άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις. Μια ωραία ατμόσφαιρα, δεν συμφωνείτε;

ekloges_tourkia

Στην πόλη Σουρ στα εκλογικά κέντρα βρίσκονται μασκοφόροι Αστυνομικοί, οι ίδιοι -όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι- που πριν μερικές εβδομάδες επιτέθηκαν στις γειτονιές τους και σκότωναν αδιακρίτως.

Αυτοί οι μασκοφόροι «φυλάνε» τα εκλογικά κέντρα με τεθωρακισμένα οχήματα. Δείτε τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από τη Σουρ:

ekloges_tourkia2

Στην πόλη Τσίζρε, σε σχολείο που φιλοξενεί εκλογικά τμήματα, Τούρκοι ένστολοι των ειδικών δυνάμεων κυκλοφορούν προκλητικά ενώ ο τουρκικός νόμος τους απαγορεύει να βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα. Δείτε βίντεο:

VIDEO: Armed special forces inside polling station in #Cizre. (Prohibited by law) #TurkeyElections – @EPalazzottopic.twitter.com/r2FaE8EjzC

— Conflict News (@Conflicts) November 1, 2015

Να προσθέσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, μέσω των social media, κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στις πόλεις Σουρ και Μπαγκλάρ, που βρίσκονται στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, ενώ λέγεται ότι συνελήφθησαν ξένοι εκλογικοί παρατηρητές.

Στη Σμύρνη τρία μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP συνελήφθησαν από την τουρκική Αστυνομία ενώ πήγαιναν να ψηφίσουν.

Συνελήφθησαν Έλληνες παρατηρητές των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

turkey_police-630x400

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται μέσω Twitter οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν Έλληνες εκλογικούς παρατηρητές στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, έχουν αναρτηθεί τα ακόλουθα:

twitter

Το ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που ταυτίζεται απόλυτα με τον Πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε σημαντικό πλήγμα στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015.

Έχασε την αυτοδυναμία και στόχος του είναι να την επανακτήσει. Το τι θα γίνει αν δεν τα καταφέρει, είναι λίγο αόριστο.

Η αοριστία αυτή προκύπτει από την πρακτική του ίδιου μετά τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά κι από τις σημαντικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους τα κόμματα τα αντιπολίτευσης, πράγμα που, τουλάχιστον στην περίπτωση του Ιουνίου, στάθηκε εμπόδιο στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού από τα κόμματα αυτά.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη ότι το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος θα δεχτεί τη σύμπραξη με το φιλοκουρδικό HDP.

Από την άλλη, το AKP δείχνει ότι θα ακολουθήσει το τουρκικό γνωμικό «ο παλαιστής που χάνει δε χορταίνει την ήττα» και θα επιδιώξει νέες, τρίτες εκλογές, αν το σημερινό αποτέλεσμα δεν φέρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι αποκτά νέες δυνάμεις, όχι όμως αρκετές που θα του έδιναν τη δυνατότητα να είναι ο ισχυρός ρυθμιστικός παράγοντας. Το ψυχολογικό όριο του 30%, δεν είναι εύκολη υπόθεση, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος έχει εγκλωβιστεί στην αντικουρδική στάση, πράγμα που φαίνεται να είναι το μοναδικό του ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα. Αυξομειώνεται η εκλογική του δύναμη ανάλογα με το κατά πόσο έντονα είναι τα πράγματα στο κουρδικό. Κι αυτό είναι δική του επιλογή.

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών έκανε το μεγάλο άλμα τον Ιούνιο, κι από το 6,5% πήγε στο 13,1%. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα διατηρήσει ή θα αυξήσει τη δύναμη αυτή.

Πράγμα που είναι συνάρτηση του κατά πόσο θα συνεχίσει να μετατρέπεται σε κόμμα που αγκαλιάζει όχι μόνο τους Κούρδους, αλλά και διάφορα άλλα τμήματα της τουρκικής κοινωνίας.

Αυτή είναι η φιλοδοξία της ηγεσίας του, ή πιο συγκεκριμένα του ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αλλά παραμένει πολύ ισχυρή η κουρδική-εθνικιστική παράμετρος στο κόμμα.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται κατά από συνθήκες όπου το AKP ζητεί αυτοδυναμία για τη σταθερότητα και χαρακτηρίζει ανίερη συμπαιγνία όλη την αντιπολίτευση, όπου η αντιπολίτευση κάνει λόγο για δικτατορία Ερντογάν και όπου στο βαθμό που εκλείπει η τυπικότητα και η σοβαροφάνεια της πολιτικής, διατυπώνεται, ευρέως πλέον, η άποψη ότι «θα κάνει πραξικόπημα», ο Ερντογάν αν το AKP δεν πάρει την αυτοδυναμία!

tribune

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη
Slider

Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη

by admin
2 ώρες ago
«Πρώην πράκτορας FBI: Η μυστηριώδης εξαφάνιση επιστήμονα του Λος Άλαμος μπορεί να είναι δολοφονία με “Voice-to-Skull” – Το κρανίο της δεν είχε σφαίρα»
ΔΙΕΘΝΗ

«Πρώην πράκτορας FBI: Η μυστηριώδης εξαφάνιση επιστήμονα του Λος Άλαμος μπορεί να είναι δολοφονία με “Voice-to-Skull” – Το κρανίο της δεν είχε σφαίρα»

by admin
6 ώρες ago
Ο Πόλεμος κατά του Χριστιανισμού Κλιμακώνεται στην Ευρώπη – Ιστορικές Εκκλησίες Παραδίδονται στις Φλόγες
Slider

Ο Πόλεμος κατά του Χριστιανισμού Κλιμακώνεται στην Ευρώπη – Ιστορικές Εκκλησίες Παραδίδονται στις Φλόγες

by admin
6 ώρες ago
False flag στη Λαύρα του Κιέβου: Το έγκλημα του καθεστώτος Zelensky ενάντια στην Ορθοδοξία – Οι αποδείξεις που συγκλονίζουν
ΔΙΕΘΝΗ

False flag στη Λαύρα του Κιέβου: Το έγκλημα του καθεστώτος Zelensky ενάντια στην Ορθοδοξία – Οι αποδείξεις που συγκλονίζουν

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Tρόμος στην Τουρκία εν όψει του αποτελέσματος των εκλογών: Στέλνουν τον τουρκικό χρυσό στις ελβετικές τράπεζες!

Tρόμος στην Τουρκία εν όψει του αποτελέσματος των εκλογών: Στέλνουν τον τουρκικό χρυσό στις ελβετικές τράπεζες!

ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ! Μυστικοί πράκτορες των ΗΠΑ «κόβουν» βόλτες στην Αθήνα – Τι ψάχνουν…

ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ! Μυστικοί πράκτορες των ΗΠΑ «κόβουν» βόλτες στην Αθήνα – Τι ψάχνουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr