• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ!

6 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Της Λέττας Καλαμαρά

Θλίψη προκαλεί η αφελής προσέγγιση ότι η Ελλάδα ενδέχεται να είναι μόνη σε δύσκολες καταστάσεις της διεθνούς πολιτικής. Η Ελλάδα μία χώρα περιορισμένης ισχύος, αν όχι ασήμαντης κατά πολλούς διεθνείς αναλυτές, δεν παύει να είναι μία χώρα μέλος του Ο.Η.Ε, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. με σύνορα και οργανωμένη δομή. Στη διεθνή πολιτική, σύμφωνα με τις θεωρίες Κίσσιγκερ και λοιπών, χώρες περιορισμένης ισχύος δεν έχουν λόγο στο γίγνεσθαι καθώς τα ισχυρά Κράτη, Η.Π.Α. και ίσως Κίνα και Ρωσία κάποτε ξανά επιβάλλουν τη θέλησή τους.

Κατ’ άλλους κάθε χώρα μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις ενώ δεν αποκλείεται και μία χώρα με δυναμική παρουσία στη διεθνή σκηνή ανεξαρτήτως της ισχύος της να παίξει σημαντικό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση καμία χώρα δεν βρίσκεται σε διεθνές κενό και δεν έχει την ισχύ να αποφασίζει και να παραμένει μόνη της αν το θέλει, πλην ίσως και πάλι της περίπτωσης των Η.Π.Α. μεταψυχροπολεμικά.
Ένας παράγοντας που αναδείχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και δεν περιλαμβάνεται στη βιβλιογραφία της διεθνούς πολιτικής και των εξελίξεών της είναι οι μη-κρατικοί οργανισμοί. Οι πολεμικές εξελίξεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Μ.Ανατολή και Ευρώπη απέδειξαν ότι μη-κρατικές οντότητες μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα σε κρατικές διαμάχες. Τα ελληνικά κανάλια σήμερα μας κατέκλυσαν με τις εικόνες του Ρώσου Προέδρου Πούτιν που ταξίδευε με το τρένο προς την Ουκρανική πάλαι ποτέ ενδοχώρα, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε αμαχητί ή καλύτερα μέσω των σύγχρονων μεθόδων διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Ευρώπης.
Στα ελληνικά νησιά οι ορδές των οικονομικών μεταναστών που προωθούνται από το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα από τα εδάφη της Τουρκίας και υποδέχονται με θέρμη από την τοπική κοινωνία, αρχές και ΜΚΟ εξαιτίας του τζίρου δισεκατομμυρίων ευρώ που παράγουν, αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα μη-κρατικών οντοτήτων που έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στις δομές ενός Κράτους, να μεταλλάσσουν τις ίδιες τις κρατικές αρχές του και στο τέλος να το αδρανοποιούν ή να το καθορίζουν πολιτικά αναλόγως των επιθυμιών τους.
Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ μόνη της και δεν πρόκειται ποτέ φυσικά να είναι ποτέ για πολλές δεκαετίες ή αιώνες. Στον Α΄ και Β’ ΠΠ βρέθηκε στην πλευρά των νικητών με θυσίες και κέρδη. Στη Μικρασιατική Καταστροφή επέλεξε δυστυχώς την πλευρά της Γερμανίας, ενώ μεταπολιτευτικά ωθείται ως “συγκρουμένο αμαξίδιο” ανάμεσα σε Η.Π.Α, Ρωσία, Κίνα και Αραβία με συνεχείς αποτυχίες. Αυτή που ποτέ δεν έπαψε να ελέγχει την Ελλάδα από της ιδρύσεώς της, ως αποικία για πολλούς, ήταν η Βρετανική Αυτοκρατορία που έχει επιλέξει στην μετά-Brexit εποχή ως στρατηγικό σύμμαχο την Τουρκία και δεν μένει να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσει την Ελλάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο Μακρόν της Μπριζίτ που σε συνεργασία με τον Κυριάκο της Μαρέβας επιδιώκουν να θέσουν τη διεθνή πολιτική της Ελλάδας σε άλλη βάση.
Εν κατακλείδι με τόσα εμπορεύματα να εισρέουν στα σαλόνια της Ευρώπης από την Ασία και το Αφγανιστάν, τις ελληνικές τραπεζικές καταθέσεις στην Ελβετία να αυξάνονται και το Χρηματιστήριο στο Σίτι να δονείται το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είμαστε μόνοι ποτέ. Η κανονικότητά μας θα ελέγχεται μέχρι να αποφασίσουμε να ορίζουμε τη μοίρα μας σε μεγαλύτερο βαθμό από το σημερινό, με κάποιο νέο και καλύτερο δημοκρατικό καθεστώς προφανώς. Εκτός και αν όπως το 1897 αποφασίσουμε να πιστέψουμε ότι είμαστε ισχυρό Κράτος και εξορμήσουμε να συναντήσουμε τις φαντασιώσεις του Ερντογάν, μόνοι στη θάλασσα της Μεσογείου. Είναι αλήθεια ότι δημόσια και ιδιωτικά ελληνικά κανάλια ενημέρωσης μάς ενημερώνουν καθημερινά, καλύτερα ίσως και από τα τουρκικά για τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, εγείροντας το πατριωτικό συναίσθημα των ντόπιων ευπατρίδων μεσαζόντων εξοπλιστικών προγραμμάτων σε αφάνταστο βαθμό.
Ουρές τους είναι και πολλοί πολιτικοί και πατριώτες που ζητούν επιτακτικά αυξήσεις αμυντικών δαπανών, χωρίς όμως ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Τουλάχιστον οι στρατιωτικοί ηγέτες πιο συνετοί αναλλώνονται σε φιλανθρωπίες σε ιδρύματα που συμπτωματικά επιστρέφουν στους ίδιους με δημόσιες θέσεις εξουσίας μέσα από τα κανάλια δωρεών, κορδελών, εξοπλισμών και προεδρικών δείπνων. Ένα τέλειο πολιτικό έγκλημα με γνωστούς θύτες αλλά άγνωστο θύμα.

Ας ευχηθούμε αυτές τις γιορτινές μέρες να ακούσουμε κάτι και για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα πέρα από τις πολεμικές κραυγές των ειδικών, που σχεδιάζουν ακόμα και μετακινήσεις στρατευμάτων αφελώς και ιδιοτελώς. Ίσως ο κακός μας ο καιρός βοηθήσει να φτάσουμε στο ηρωϊκό 2020 και να ανατείλλει από τη Δύση ένα υπέρλαμπρο άκαυστο φως για μία νέα Ελλάδα, χωρίς δωρεές, προμήθειες και θερμά επεισόδια αλλά ειρήνη, ενεργειακή ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία.

Μία καλύτερη Ελλάδα, μία καλύτερη Ευρώπη…

thedayaftergr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams

by admin
11 ώρες ago
“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;
Slider

“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;

by admin
1 ημέρα ago
Τρομερή Ανατροπή – Οι Big Tech εφαρμόζουν σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης – Πώς θα παρακάμψουν κυβερνήσεις και εκλογικά σώματα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρομερή Ανατροπή – Οι Big Tech εφαρμόζουν σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης – Πώς θα παρακάμψουν κυβερνήσεις και εκλογικά σώματα

by admin
1 ημέρα ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ

ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ

Γ. Τράγκας: Οι Γερμανοί έκαναν το νέο Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα – Γιατί μας μισούν οι Ευρωπαίοι

Γ. Τράγκας: Οι Γερμανοί έκαναν το νέο Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα – Γιατί μας μισούν οι Ευρωπαίοι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr