• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η «Μεγάλη Στρατηγική» των ΗΠΑ

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο “χάρτης της κόλασης”
Μιχαήλ Λεοντιέφ

Ο Μιχαήλ Λεοντιέφ αφιέρωσε την εβδομαδιαία στήλη του στο πρώτο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι στη θεωρία του Thomas Barnett. Αυτό που φαινόταν να μην είναι παρά μόνο μια διανοητική ασυναρτησία το
2001, βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Ο καθένας πρέπει να επανεξετάσει τη κατανόηση του για τους πολέμους των τελευταίων δεκαέξι χρόνων.

Αμάν [1], Καλημέρα!
Ο Τραμπ εξέδωσε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όπως το επιβεβαίωσε ο Saltykov-Shchedrin [2]: «Συμπαθητικοί άνθρωποι περίμεναν απ’ αυτόν ποταμούς αίματος και σφαγές, αντί αυτού έφαγε ένα λουκουμά».
Βίντεο:
«Τα ισχυρά και κυρίαρχα έθνη επιτρέπουν σε όλους να ανθίσουν και να γνωρίσουν όλο τον πλούτο της ζωής όπως την σχεδιάζει ο Θεός. Στις ΗΠΑ, δεν επιδιώκουμε να επιβάλουμε τον τρόπο ζωής μας σε κανέναν, αλλά θέλουμε να τον αφήσει να λάμψει έτσι ώστε όλοι να τον δούνε ως ένα παράδειγμα», δήλωσε ο πρόεδρος Donald Trump [3].
Ούρα! Μας αφήνει λίγο. Κατά το παρελθόν, θα είχε φιλοδοξεί να μας επιβάλει μια λαμπρή εικόνα! Αλλά σήμερα έχει εγκαταλείψει αυτό το είδος φιλοδοξίας. Ταυτόχρονα, σημειώστε το καλά, «να διαγραφεί από την επιφάνεια της Γης» και «η ανατροπή των καθεστώτων» είναι πάντα στη μόδα. Ο Τραμπ απειλεί να καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και να ανατρέψει το καθεστώς της Βενεζουέλας … Αλλά να προσπαθήσει να επιβάλλει έναν τρόπο ζωής, σίγουρα όχι.
Βίντεο:
«Ο πόλεμος δεν θα πρέπει να διεξάγεται πλέον εναντίον συγκεκριμένων Κρατών σε συνάρτηση της πολιτικής τους κατάστασης, αλλά κατά περιοχών του κόσμου, επειδή αυτά τα Κράτη έχουν προγραμματιστεί να καταστραφούν. Φυσικά, θα αρχίσουν με ένα συγκεκριμένο Κράτος και έπειτα ένα άλλο, αλλά θα συνεχίσουν έως ότου εξαπλωθεί η λοίμωξη και όλα καταρρέουν, όπως μπορούμε να το δούμε σήμερα στην διευρυμένη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μια πολιτική που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τις συνέπειες του τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Κανένας από τους πολέμους των Ηνωμένων Πολιτειών από εκείνης της ημέρας δεν τελείωσε », λέει ο Γάλλος πολιτικολόγος Τιερί Μεϊσάν [4].
Και είναι αλήθεια. Επί 16 χρόνια, κανένας από τους πολέμους των ΗΠΑ δεν τελείωσε! Παρουσιάζεται ο λόγιος και ειδικός μελετητής της Ανατολής Τιερί Μεϊσάν ως «συνωμοσιολόγος». Απλώς μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε παρατηρήσει τη ριζική αλλαγή στη στρατηγική των ΗΠΑ από τις 11 Σεπτεμβρίου.
Βίντεο:
«Ο νεοϊμπεριαλισμός των Ηνωμένων Πολιτειών δεν φέρνει τίποτα, ούτε στα « σταθερά Κράτη » ούτε σε αυτά της « δεξαμενής φυσικών πόρων ». Οι σταθερές χώρες θα έχουν πρόσβαση στους πόρους μέσω των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ενώ όσες βρίσκονται στη δεξαμενή των πόρων θα καταστραφούν εντελώς, βυθισμένες στο χάος», συνεχίζει ο Τιερί Μεϊσάν.
Εδώ είναι ο χάρτης της κόλασης στον οποίον αναφέρεται ο Μεϊσάν [5]. Περιλαμβάνεται στο βιβλίο του καθηγητή Barnett, στρατηγιστή και εκλαΐκευστή της επιστήμης, ο οποίος ήταν βοηθός του ναυάρχου Cebrowski, διευθυντή του τμήματος μετασχηματισμού των ενόπλων δυνάμεων στο Πεντάγωνο. Σχεδόν ολόκληρη η Αφρική, η Κεντρική και Λατινική Αμερική εκτός από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, πέφτουν στη ζώνη των «μη ολοκληρώσιμων» χωρών που καταδικάζονται σε χάος. Στη συνέχεια, φυσικά, ολόκληρη η Μέση Ανατολή με την Τουρκία, τον Περσικό Κόλπο, το Ιράν και το Πακιστάν· όλη η Νοτιοανατολική Ασία και τα Βαλκάνια, εκτός από την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα αποσύρονται με προσοχή από τη «ζώνη του εφιάλτη».
Βίντεο:
«Η εξουσία του Λεβιάθαν [6] δεν πρέπει να αφεθεί παρά από καιρό σε καιρό. Αλλά εδώ είναι αυτό που μπορείτε να υποσχεθείτε τους Αμερικανούς, στους συμπολίτες μας και σε όλο τον κόσμο. Αν απελευθερώσουμε αυτόν τον Λεβιάθαν, υποσχόμαστε ότι θα σας εγγυηθούμε αμέσως, αμέσως μετά, την εγκατάσταση της λειτουργικής διακυβέρνησης. Δεν θα έπρεπε να σχεδιάσετε ένα πόλεμο, αν δεν ελπίζετε να βρείτε την ειρήνη», ισχυρίζεσαι ο πολιτικός αναλυτής των ΗΠΑ Thomas Barnett [7].
Και θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία! … Για εκείνους που είναι λίγο βραδείς να καταλάβουν: η «λειτουργική διακυβέρνηση», είναι μόνο η διοίκηση από δυνάμεις κατοχής. Αποκλειστικά από τις ΗΠΑ. Για όσους γνωρίζουν: τι είδος διοίκησης των ΗΠΑ μπορεί να προσφερθεί σε «μη ολοκληρώσιμα εδάφη»; Η λύση είναι στην έκφραση «μη ολοκληρώσιμο». Σας το είπαμε! Και γιατί θα ήθελε η Γη ένα «παράδειγμα» από αυτούς; Από αυτούς που σκέφτονται να κυλιούνται στη δυστυχία των άλλων.
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ για άλλη μια φορά στον Μεϊσάν: «Κανένας από τους πολέμους που ξεκίνησε μετά τη 11η Σεπτεμβρίου δεν ολοκληρώθηκε».
Αμάν, αντίο!
Mikhaïl Leontiev
Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή
1tv (Ρωσία)
[1] « Sapristi » (ελληνικά Αμάν, ρωσικά Odnako) είναι ο τίτλος του πολιτικού χρονικού του Μιχαήλ Λεοντιέφ στην τηλεόραση 1TV .
[2] Ο Mikhail Saltykov-Shchedrin (1826-1889) είναι ένας διάσημος Ρώσος σατιγράφος.
[3] « Discours de Donald Trump à la 72e session de l’Assemblée générale des Nations unies », par Donald Trump, Réseau Voltaire, 19 septembre 2017.
[4] “Το στρατιωτικό σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών για τον κόσμο”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) , Δίκτυο Βολταίρος, 22 Αυγούστου 2017.
[5] The Pentagon’s New Map, Thomas P. M. Barnett, Putnam Publishing Group, 2004.
[6] Ο Λεβιάθαν είναι ένα μυθικό κήτος από τα βάθη της θάλασσας, το οποίο στη Βίβλο και το Ταλμούδ , θανατώνει τα ζώα που επαναστάτησαν εναντίον του Δημιουργού τους.
[7] “New Map”, Thomas P.M. Barnett’s, Naval War College Lecture, 2002.
infognomonpolitics
Tags: slide8
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Snyder: Θα υπάρξει μια ολοκληρωτική μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, και οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: Θα υπάρξει μια ολοκληρωτική μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, και οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές

by admin
1 ώρα ago
Σκοτ Ρίτερ (Αξιωματικός Πεζοναυτών των ΗΠΑ): Η Ρωσία Κερδίζει Αποφασιστικά τον Πόλεμο»
Slider

Σκοτ Ρίτερ (Αξιωματικός Πεζοναυτών των ΗΠΑ): Η Ρωσία Κερδίζει Αποφασιστικά τον Πόλεμο»

by admin
1 ώρα ago
Οι αποσιωπημένες συνέπειες ενός πυρηνικού πλήγματος δύο κιλοτόνων στην Ουκρανία: Η ανάλυση που σοκάρει
ΔΙΕΘΝΗ

Οι αποσιωπημένες συνέπειες ενός πυρηνικού πλήγματος δύο κιλοτόνων στην Ουκρανία: Η ανάλυση που σοκάρει

by admin
2 ώρες ago
Οι Βρυξέλλες Στοχεύουν: Στην Παρακολούθηση των Συνομιλιών – Στην Παρακολούθηση των Σκέψεών σας – Τώρα Στοχεύουν τους Αλγόριθμους
Slider

Οι Βρυξέλλες Στοχεύουν: Στην Παρακολούθηση των Συνομιλιών – Στην Παρακολούθηση των Σκέψεών σας – Τώρα Στοχεύουν τους Αλγόριθμους

by admin
7 ώρες ago
Next Post
3 COMAO με 32 Αεροσκάφη Ισοπέδωσαν το «Ψηλό Στάλο στα Λάβαρα …Δείτε πως και με τι το κατάφεραν ! (φώτο & video)

3 COMAO με 32 Αεροσκάφη Ισοπέδωσαν το «Ψηλό Στάλο στα Λάβαρα …Δείτε πως και με τι το κατάφεραν ! (φώτο & video)

Ποια είναι η  Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης  που ( επανειλημμένα έχετε φιλοξενήσει ) και που παρακολουθούσε και τους δράστες και την…

Ποια είναι η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης που ( επανειλημμένα έχετε φιλοξενήσει ) και που παρακολουθούσε και τους δράστες και την...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr