• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Η οργή για τα Τέμπη πνίγει την κυβέρνηση

Η κοινωνική κατακραυγή ξεγύμνωσε όλη τη στρατηγική του Μαξίμου για τη διαχείριση της πολύνεκρης τραγωδίας

2 έτη ago
in Slider, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η τραγωδία των Τεμπών έχει στοιχειώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία -έναν ολόκληρο χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα- δεν βρίσκεται μόνο υπόλογη για την επιχειρούμενη προσπάθεια συγκάλυψης, αλλά αντιμετωπίζει και την αυξανόμενη κατακραυγή, που σε συνδυασμό με τα άλλα ανοιχτά μέτωπα διαμορφώνει όρους «κοινωνικής αντιπολίτευσης».

  • Από τον Ανδρέα Καψαμπέλη

Οσο μάλιστα κι αν ο πρωθυπουργός, καταφεύγοντας στα τετριμμένα, φρόντισε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση κατηγορώντας τη για «εργαλειοποίηση» της τραγωδίας και μιλώντας για «λάσπη», είναι ίσως η πρώτη φορά που η απειλή δεν έρχεται από κάποιον πολιτικό του αντίπαλο αλλά από έναν απλό πολίτη. Ο εφιάλτης του κ. Μητσοτάκη ακούει στο όνομα Μαρία Καρυστιανού και δεν είναι άλλη από την πρόεδρο του συλλόγου των συγγενών των θυμάτων «Τέμπη 2023».

Αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους, όπως δηλώνει με κάθε ευκαιρία, η χαροκαμένη μητέρα της 20χρονης Μάρθης από τη Θεσσαλονίκη έχει καταστεί σύμβολο για τα μέλη των υπόλοιπων οικογενειών καθώς και για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι, συνυπογράφοντας το διαδικτυακό ψήφισμα και συμμετέχοντας στις ογκώδεις διαμαρτυρίες των προηγούμενων ημερών ανά την Ελλάδα, συμπαραστέκονται στον αγώνα για να χυθεί άπλετο φως και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Ο αγώνας αυτός αποκτά μάλιστα χαρακτηριστικά σύγκρουσης με το πολιτικό σύστημα σε πιο οριζόντια βάση, εξαιτίας των παθογενειών που με αυτή τη δραματική αφορμή φωτίζονται είτε για τη διαχρονική κατάσταση των σιδηροδρόμων στη χώρα μας είτε για τον τρόπο, τον ρυθμό, τα μέτρα και τα σταθμά με τα οποία αποδίδεται η Δικαιοσύνη.

Μαρία Καρυστιανού

Η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης να χρεώσει στην -ούτως ή άλλως προβληματική και ασθμαίνουσα- αντιπολίτευση όλο αυτό το κύμα της οργής ξεγύμνωσε παράλληλα και όλη τη στρατηγική της για τη διαχείριση της τραγωδίας. Το Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, είχε επαναπαυτεί στο γεγονός ότι ακόμη και όταν οι μνήμες από το δυστύχημα ήταν νωπές, αυτό δεν εμπόδισε τη Ν.Δ. να καταγάγει νέο εκλογικό θρίαμβο της τάξης του 41% μερικούς μήνες αργότερα.

Εντελώς διαφορετική εικόνα έναν χρόνο μετά

Η εικόνα, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική έναν χρόνο μετά. Στο ενδιάμεσο κατέρρευσε ο σχεδιασμός να πέσει στα μαλακά η υπόθεση σε όλα τα επίπεδα. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής απομακρύνθηκε μεν από το Υπουργείο Μεταφορών αλλά επανεξελέγη βουλευτής Σερρών, και η απόρριψη της προανακριτικής επιτροπής με την υποκατάστασή της από την εξεταστική στη συνέχεια θεωρήθηκε, ανεπιτυχώς, η καλύτερη μέθοδος για να γλιτώσουν τα πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια ώρα η δικαστική διαδικασία προχωρούσε με ρυθμό χελώνας και οι μόνες προφυλακίσεις ήταν του σταθμάρχη και του επιθεωρητή του ΟΣΕ, ενώ οι υπεύθυνοι της ιταλικής Hellenic Train έχουν μείνει προκλητικά έξω από το κάδρο. Παράλληλα, η επικοινωνιακή και μιντιακή ασυλία της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα βοήθησε ώστε με λίγες μόνο εξαιρέσεις να «θάβεται» το θέμα και να κρύβονται κάτω από το χαλί οι κατά διαστήματα αποκαλύψεις.

Ολα αυτά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα άλλαξαν υπό την ασταμάτητη πίεση και τον αγώνα των συγγενών, με επικεφαλής την κυρία Καρυστιανού, τις αποκαλύψεις νέων ντοκουμέντων και τις συνταρακτικές μαρτυρίες – καταγγελίες των ίδιων για την απαράδεκτη αντιμετώπιση που είχαν είτε από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας είτε από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένου και του Αρείου Πάγου. Το τσουνάμι της κατακραυγής έπαιξε ρόλο στο να «ξυπνήσουν» και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να υποτιμάται βεβαίως και η ρευστότητα στις σχέσεις της κυβέρνησης, για άλλους λόγους, με ορισμένους μιντιάρχες σε αυτή τη συγκυρία.

(Από αριστερά): Κώστας Αχ. Καραμανλής, Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Τριαντόπουλος

Η συμπλήρωση της πρώτης μαύρης επετείου, πάντως, βρήκε την κυβέρνηση απολύτως αιφνιδιασμένη. Οι χειρισμοί της είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την εμφανή αμηχανία του κ. Μητσοτάκη προσωπικά να δώσει, πέρα από τις επικοινωνιακές και εξοργιστικές κοινοτοπίες, ουσιαστικές απαντήσεις και εξηγήσεις.

Ηδη τα Τέμπη είναι το δεύτερο μεγάλο μέτωπο που σε διάστημα λίγων εβδομάδων μετατρέπεται σε αχίλλειο πτέρνα για την κυβέρνηση. Ενώ, μάλιστα, είχε επικρατήσει η εκτίμηση ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έκλεινε αυτός ο κύκλος δυσαρέσκειας, ακόμη και στην παραδοσιακή βάση της Ν.Δ., για να ακολουθήσουν πιο βατά στο κοινωνικό της ακροατήριο θέματα, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τώρα διαπιστώνεται ότι το ένα λειτουργεί συμπληρωματικά με το άλλο ως προς τη φθορά.

Επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά, όχι χάρη σε κάποιον αρχηγό της αντιπολίτευσης, αλλά από μια χούφτα χαροκαμένων γονιών και συγγενών, ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του είναι στριμωγμένοι τόσο πολύ. Βρίσκονται σε πραγματικό αδιέξοδο, από το οποίο ματαίως μέχρι στιγμής προσπαθούν να αποδράσουν.

Ομως τα καταλυτικά στοιχεία για το άρον άρον μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, σε συνδυασμό με το ξυλόλιο που εντοπίστηκε, τα τρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας που, -άγνωστο ακόμη πώς- «εξαφανίστηκαν» και τις καταγγελίες για το υποκρυπτόμενο λαθρεμπόριο έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο που, όσο κι αν επιχειρείται εδώ και έναν χρόνο, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στη συγκάλυψη.

Άρον άρον το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας

Στο κάδρο των ευθυνών και ο Κυριάκος για το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας

Το αδιέξοδο, στα όρια του πανικού, της κυβερνητικής ηγεσίας προκύπτει και από το χυδαίο κρυφτούλι που παίζεται αναφορικά με το ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα.

Καθώς, μάλιστα, εκτός από τον τότε περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, άμεσα εμπλεκόμενος, παρά τις διαψεύσεις του, φέρεται ο -υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ εκείνο το διάστημα και νυν Κλιματικής Κρίσης- Χρ. Τριαντόπουλος, η αναζήτηση της ευθύνης φτάνει στο ανώτατο δυνατό κυβερνητικό επίπεδο. Κι έτσι μαζί με τον πρώην υπουργό Κ. Καραμανλή στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει αναπόφευκτα και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Η Μαρία Καρυστιανού, μάλιστα, είναι αυτή που με την τελευταία της δήλωση-καταπέλτη ρίχνει το γάντι προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, ζητώντας του, για να χυθεί όντως άπλετο φως, να παρουσιαστεί «αυτοβούλως» στην εξεταστική επιτροπή και να απαντήσει «για πoιον λόγο δώσατε εντολή να αλλοιωθεί ο χορός του εγκλήματος. Τι φοβόσασταν ότι θα αποκαλυφθεί;». «Διαφορετικά» -όπως συμπληρώνει καταλυτικά η χαροκαμένη μάνα- «υπεκφεύγετε τις ευθύνες σας ακόμη μια φορά, επειδή ελπίζετε ότι κανένας από τους εισαγγελείς που εσείς διορίσατε δεν θα τολμήσει να σας το ζητήσει».

newsbreak.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΝΕΒΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΟΡΤΗΣ! Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
Slider

ΣΥΝΕΒΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΟΡΤΗΣ! Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!

by admin
7 ώρες ago
ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ τι είπε ο Μητσοτάκης την ημέρα της Παναγίας
Slider

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ τι είπε ο Μητσοτάκης την ημέρα της Παναγίας

by admin
7 ώρες ago
Η Ορθοδοξία προσελκύει πλέον τους διάσημους του Χόλυγουντ – Γιατί βρέθηκε στα Μετέωρα η Madonna
Slider

Η Ορθοδοξία προσελκύει πλέον τους διάσημους του Χόλυγουντ – Γιατί βρέθηκε στα Μετέωρα η Madonna

by admin
7 ώρες ago
Έντρομος και μάλλον σοκαρισμένος ο υπουργός Παπαστεργίου κάνει λόγο για Ξαφνικό Θάνατο καθώς αναφέρεται στην απώλεια του Δημήτρη Βαρουτά
Slider

Έντρομος και μάλλον σοκαρισμένος ο υπουργός Παπαστεργίου κάνει λόγο για Ξαφνικό Θάνατο καθώς αναφέρεται στην απώλεια του Δημήτρη Βαρουτά

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Πόσα ψέματα θα ειπωθούν ακόμη για το έγκλημα με το μπάζωμα στα Τέμπη; Μια απάντηση από τον Π.Γερογλή

Πόσα ψέματα θα ειπωθούν ακόμη για το έγκλημα με το μπάζωμα στα Τέμπη; Μια απάντηση από τον Π.Γερογλή

«ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»! Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι μας περιμένει!

«ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»! Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι μας περιμένει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr