• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη ρωσική αντίδραση για το κλείσιμο του εναέριου χώρου στα ρωσικά αεροσκάφη που πετούν στη Συρία: ”Μη φιλική η απόφαση της Τουρκίας”

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Η πρώτη ρωσική αντίδραση για το κλείσιμο του εναέριου χώρου στα ρωσικά αεροσκάφη που πετούν στη Συρία: ”Μη φιλική η απόφαση της Τουρκίας”
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη που πετούν στη Συρία, όπως ανέφερε πρώτο χθες το Directus.gr. Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο τη στρατιωτική αλλά και την πολιτική αεροπορία. Τι ώθησε την Άγκυρα σε ένα τέτοιο βήμα, πώς συνδέεται με τα γεγονότα στην Ουκρανία και πώς μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει τον εφοδιασμό του ρωσικού ομίλου στη Συρία;

Tι ναφέρουν τα Ρωσικά ΜΜΕ:

”Ο τουρκικός εναέριος χώρος για ρωσικά αεροσκάφη που πετούν στη Συρία είναι κλειστός. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σχετικά τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο διπλωμάτης σημείωσε επίσης ότι η Άγκυρα «διαπραγματεύεται με τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω του διαλόγου, της εφαρμογής της Σύμβασης του Μοντρέ, καθώς και μέσω άλλων θεμάτων».

Ωστόσο, η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα στο πλαίσιο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ο Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι από αυτή την άποψη, οι ρωσικές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, ενώ συμμορφώνονται με την τοπική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο.

Η Τουρκία έχει δηλώσει προηγουμένως την ετοιμότητά της να ακολουθήσει τη Σύμβαση του Μοντρέ. Ταυτόχρονα, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η χώρα δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τις κυρώσεις εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση από τον ΟΗΕ. Επιπλέον, η Τουρκία έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει την επιθυμία της να εμπλακεί άμεσα στη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων, η Άγκυρα πρόσφερε την Κωνσταντινούπολη ως πλατφόρμα διαπραγματεύσεων για ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης. Την ίδια ώρα, μετά από δύο γύρους διαπραγματεύσεων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το Μινσκ πρέπει να θεωρείται ως η κύρια πλατφόρμα διαπραγματεύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ερντογάν ανακοίνωσε διαπραγματεύσεις με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ήδη τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Σε μια συνομιλία, ο Ερντογάν ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να ενεργήσει ως εγγυητής της ασφάλειας της Ουκρανίας. Τόνισε επίσης την ανάγκη απομάκρυνσης τραυματιών και αμάχων από τη Μαριούπολη. Να σημειωθεί ότι με φόντο τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να προμηθεύει ενεργά όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Σύμφωνα με ειδικούς, η απόφαση της Τουρκίας δεν θα έχει κρίσιμο αντίκτυπο στην ρωσική παρουσία στη Συρία. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση έχει προφανές πολιτικό νόημα και μπορεί να ερμηνευθεί ως δυσαρέσκεια του Ερντογάν για το γεγονός ότι η Μόσχα de facto αρνήθηκε να πραγματοποιήσει συνομιλίες με Ουκρανούς εκπροσώπους στην Κωνσταντινούπολη, επιλέγοντας το Μινσκ για αυτό.

«Η Τουρκία προσπαθεί να εναντιωθεί στη Ρωσία, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσβάλλεται η Μόσχα. Στην Άγκυρα, για παράδειγμα, δεν αρέσει η βελτίωση της κατάστασης στη Συρία, καθώς και η ενίσχυση της θέσης της Δαμασκού στην περιοχή. Αυτή είναι μια προσπάθεια σύνδεσης των ενεργειών της Ρωσίας σε διαφορετικά θέατρα στρατιωτικών-πολιτικών ενεργειών και υποστήριξης του Zelensky», ανέφερε αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου με το όνομα V.I. Plekhanov, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ομίλου «Αξιωματικοί της Ρωσίας».

«Από την άλλη πλευρά, η Άγκυρα προσπαθεί να ενεργήσει ως ανεξάρτητος παίκτης και να αυξήσει τον δικό της γεωπολιτικό ρόλο.

Η Τουρκία επιδιώκει τα δικά της συμφέροντα στην Ουκρανία. Και, προφανώς, έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ. Για εμάς, η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ αξιόπιστος εταίρος, η ισορροπία στις σχέσεις μας είναι αντιφατική και μόνο σε θέματα οικονομίας ο Ερντογάν ενεργεί προς όφελος όλων», είναι σίγουρος ο Περεντζιέφ.

Ο Διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών Konstantin Sivkov παραδέχεται ότι οι ενέργειες της Τουρκίας θα επηρεάσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού. «Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια κρυφή μορφή επιβολής κυρώσεων στη Μόσχα, αν και η Άγκυρα επισήμως δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να καταφύγει σε περιορισμούς», δήλωσε ο Σίβκοφ στην εφημερίδα VZGLYAD.

Ο συνομιλητής είναι επίσης βέβαιος ότι αυτοί οι περιορισμοί αποτελούν «σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας». «Τώρα η μόνη αεροπορική διαδρομή που μας έχει απομείνει προς τη Συρία είναι το Ιράν. Η αεροπορία μας θα πρέπει να κάνει μια συγκεκριμένη παράκαμψη, να ξοδέψει περισσότερα καύσιμα και περισσότερο χρόνο. Αυτό περιπλέκει τη λύση των προβλημάτων στην περιοχή», εξήγησε ο Σίβκοφ.

Την ίδια στιγμή, ο Αντρέι Κορτούνοφ, γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας, δεν αναμένει σοβαρές συνέπειες ως αποτέλεσμα των αποφάσεων της Άγκυρας, αν και μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φιλική. «Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μια σειρά από θεμελιώδεις διαφορές σχετικά με τη Συρία. Μιλάμε για το μέλλον της Ιντλίμπ και την κατάσταση στις κουρδικές περιοχές. Όλα αυτά μπορούν να επιδεινώσουν τις μεταξύ μας αντιθέσεις», εξήγησε ο συνομιλητής.
Ο Kortunov επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί τη Σύμβαση του Μοντρέ, χωρίς να αφήνει πλοία άλλων χωρών στη Μαύρη Θάλασσα. «Η Τουρκία προσπαθεί να ακολουθήσει τη δική της πολιτική. Προφανώς, αυτές οι αποφάσεις δεν επηρεάζουν τόσο τη Ρωσία, αλλά την ίδια στιγμή την επηρεάζουν άμεσα», πρόσθεσε ο Κορτούνοφ.

Με τη σειρά του, ο ανατολίτης Kirill Semenov πιστεύει ότι η Τουρκία έχει κάνει ένα τέτοιο βήμα, «για το οποίο η Ρωσία δεν μπορεί καν να την κατακρίνει». «Μια χώρα του ΝΑΤΟ παρείχε στρατιωτικές προμήθειες για ένα κράτος εχθρικό προς το ΝΑΤΟ και δεν παραβίασε τη συμφωνία, αλλά την εκπλήρωσε μέχρι το τέλος, αλλά απλώς δεν την επέκτεινε», σημειώνει ο ειδικός.

Αλλά η Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο βήμα ως επιχείρημα ως απάντηση στους ισχυρισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ, οι οποίοι κατηγορούν την Άγκυρα για ανεπαρκείς προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

«Εδώ [αυτή] κάπως το έκανε, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία», πρόσθεσε. Ο Σεμένοφ πιστεύει επίσης ότι η απόφαση της Τουρκίας «δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα» για τη Ρωσία, «καθώς το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου που απαιτείται για τη ρωσική ομάδα παραδίδεται από πολιτικά πλοία, για τα οποία τα στενά της Μαύρης Θάλασσας είναι ακόμη ανοιχτά».

«Προσωπικό και ακόμη και ολόκληρες μονάδες με όπλα μπορούν ακόμα να φτάσουν στη Συρία μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν και του Ιράκ. Και σε περίπτωση στρατιωτικής απειλής, μεγάλα τμήματα στρατευμάτων μπορούν να μεταφερθούν εκεί με τον ίδιο τρόπο, ακολουθώντας το παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μια ρωσική ομάδα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του CSTO στο Καζακστάν τον Ιανουάριο », κατέληξε ο Semenov.”

directus.gr

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
6 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
8 ώρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

by admin
14 ώρες ago
Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο
Slider

Μια Θαραλέα Γιαγιά Υπέρμαχος της Ελευθερίας του Λόγου ΝΙΚΗΣΕ το Ηνωμένο Βασίλειο

by admin
16 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Υπομονή, η θεία χάρις θα επέμβει – Μια ποιητική-προφητική κατάθεση για τη σημερινή ημέρα πίκρας και την αιώνια ελπίδα του Γένους

Υπομονή, η θεία χάρις θα επέμβει – Μια ποιητική-προφητική κατάθεση για τη σημερινή ημέρα πίκρας και την αιώνια ελπίδα του Γένους

5 ημέρες ago
Ελλάδα: Χρυσοπληρώνουμε τις «έξυπνες» κάμερες AI για 7% ακρίβεια παραβάσεων και 100% παρακολούθηση!

Ελλάδα: Χρυσοπληρώνουμε τις «έξυπνες» κάμερες AI για 7% ακρίβεια παραβάσεων και 100% παρακολούθηση!

5 ημέρες ago
11 Προμήθειες Επιβίωσης για Κάθε Κρίση

11 Προμήθειες Επιβίωσης για Κάθε Κρίση

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: ήρθε ο θερισμός – αν τόσοι επώνυμοι φεύγουν, τότε πόσοι ανώνυμοι αναχωρούν;

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr