• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Ηλεκτροσόκ: Οι Ιρανοί έτοιμοι για «προληπτικό» σφυροκόπημα στο Ισραήλ με εκατοντάδες βαλλιστικούς – Χρησμός χάους από JD Vance

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν εκτιμούν ότι οι εκλογές στο Ισραήλ θα προκαλέσουν νέο γύρο σύγκρουσης και ετοιμάζουν «προληπτικό πλήγμα» στο Ισραήλ με «εκαντοντάδες πυραύλους»

3 ώρες ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πίσω από το εύθραυστο Μνημόνιο επί του οποίου διαπραγματεύονται οι ΗΠΑ και το Ιράν, κρύβεται ο σπόρος της νέας σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή,  καθώς η Τεχεράνη διαμηνύει τώρα σε όλο τον πλανήτη ότι ετοιμάζει «εκατοντάδες πυραύλους» για ένα προληπτικό πλήγμα κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με διαρροή της ιρανικής ηγεσίας που είδε το φως της δημοσιότητας στις 3 Ιουλίου.

 

BREAKING: A source close to Iran’s chief negotiator says Tehran is actively weighing a preemptive strike against Israel—with the military on its highest alert and hundreds of missiles and drones prepared for a coordinated attack.

The source said intelligence suggests Netanyahu,…

— The Hormuz Report (@HormuzReport) July 3, 2026

Μάλιστα, ο ιρανικός στρατός, εν μέσω της κηδείας του Ali Khamenei, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο επιφυλακής και εκατοντάδες πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν προετοιμαστεί για μια συντονισμένη επίθεση.
Η ιρανική πηγή αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν πως ο Benjamin Netanyahu, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, ενδέχεται να επιδιώξει νέα επίθεση κατά του Ιράν, με στόχο την ενίσχυση της εσωτερικής πολιτικής του θέσης.
Παράλληλα, η παραδοχή του JD Vance πως η εκεχειρία αποτελεί απλώς ένα «τακτικό διάλειμμα» κρίνεται από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες ως ένδειξη ότι η αμερικανική διπλωματία λειτουργεί ως προσχηματική τακτική, το Ιράν θεωρεί τις εξελίξεις αυτές άμεση υπαρξιακή απειλή.
Πλέον, η Μέση Ανατολή μετατρέπεται εκ νέου σε ένα καζάνι που βράζει, ενώ οι διεθνείς αναλυτής συντείνουν στο συμπέρασμα ότι το… τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις ΗΠΑ θα φέρει (τρομακτικές) εκπλήξεις για την περιοχή του Περσικού Κόλπου…

Βόμβα Ιράν: Είμαστε έτοιμοι να πλήξουμε το Ισραήλ με εκατοντάδες πυραύλους

Σύμφωνα με πηγή που φέρεται να βρίσκεται κοντά στον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ιράν, η Τεχεράνη εξετάζει ενεργά το ενδεχόμενο προληπτικού πλήγματος κατά του Ισραήλ, ενώ ο στρατός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο επιφυλακής και εκατοντάδες πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν προετοιμαστεί για μια συντονισμένη επίθεση.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν πως ο Benjamin Netanyahu, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, ενδέχεται να επιδιώξει νέα επίθεση κατά του Ιράν, με στόχο την ενίσχυση της εσωτερικής πολιτικής του θέσης.

Παράλληλα, με τη νέα αμφίβια ανάπτυξη δυνάμεων των ΗΠΑ στον Κόλπο και την εκτίμηση της Τεχεράνης ότι η παραδοχή του JD Vance πως η εκεχειρία αποτελεί απλώς ένα «τακτικό διάλειμμα» συνιστά ένδειξη ότι η αμερικανική διπλωματία λειτουργεί ως προσχηματική τακτική, το Ιράν θεωρεί τις εξελίξεις αυτές άμεση υπαρξιακή απειλή.
«Το Ιράν δεν πρόκειται να περιμένει άλλο.
Στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον Κόλπο έχουν ήδη πληγεί σοβαρά στο παρελθόν.
Αυτή τη φορά, η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στο Ισραήλ — εκατοντάδες πύραυλοι και drones σε ένα ενιαίο, συντριπτικό πλήγμα. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης το ταυτόχρονο κλείσιμο των Στενών του Hormuz και του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ».

Χρησμός Vance: «Ο πόλεμος θα ξεκινήσει ξανά αν καταρρεύσει το Μνημόνιο με το Ιράν»

Διόλου τυχαία αντιπρόεδρος των ΗΠΑ JD Vance δήλωσε την Πέμπτη 2/7 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επαναλάβουν τη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, εάν μια εκεχειρία 60 ημερών κατέρρεε χωρίς ειρηνευτική συμφωνία, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην επιχειρήσει την ανασυγκρότηση του πυρηνικού της προγράμματος ή την απειλή διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Οι δηλώσεις αυτές υπογράμμισαν την προθυμία της Ουάσιγκτον να επιστρέψει στη χρήση στρατιωτικής ισχύος, την ώρα που συνεχίζονται οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό εβδομάδων σύγκρουσης στο Κατάρ.

«Ο πρόεδρος δεν πρόκειται να στείλει ξανά τον στρατό μας αν δεν χρειαστεί απολύτως, αν δεν υπάρχει ένας σαφώς καθορισμένος σκοπός», δήλωσε ο JD Vance σε δημοσιογράφους μετά από ομιλία του στη Ναυτική Αεροπορική Βάση Oceana στο Virginia Beach της Virginia.
«Αν χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα, αυτό εξαρτάται από τους Ιρανούς.
Αν προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα, αν αρχίσουν ξανά να στοχεύουν εμπορικά πλοία, αυτό θα αλλάξει πλήρως τον υπολογισμό μας», ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Όλες οι στρατιωτικές επιλογές παραμένουν στο τραπέζι

Ο JD Vance σημείωσε ότι ο πρόεδρος Donald Trump έχει δώσει εντολή στους Αμερικανούς διαπραγματευτές να επιδιώξουν διπλωματική λύση, διατηρώντας παράλληλα όλες τις στρατιωτικές επιλογές στο τραπέζι.
«Αυτό που έχει πει ο πρόεδρος είναι: πηγαίνετε να πετύχετε συμφωνία, διαπραγματευτείτε καλή τη πίστει, και αυτό ακριβώς μας έχει εξουσιοδοτήσει να κάνουμε», ανέφερε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν τηρούν εύθραυστη εκεχειρία από τον Απρίλιο, μετά από επτά εβδομάδες αμερικανικών στρατιωτικών πληγμάτων κατά ιρανικών στόχων, τα οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση Trump, είχαν ως αιτία την προώθηση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα διαπραγματευτικό παράθυρο 60 ημερών μετά από μια προκαταρκτική κατανόηση στις 17 Ιουνίου.
Οι έμμεσες συνομιλίες, με διαμεσολάβηση του Κατάρ και του Πακιστάν, συνεχίζονται στη Ντόχα, όπου ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Steve Witkoff και άλλοι αξιωματούχοι πραγματοποιούν τεχνικές συνομιλίες με Ιρανούς εκπροσώπους.

Ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ δείχνει… αναπόφευκτη κλιμάκωση

Eπισημαίνεται, ότι ο Donald Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η αποτροπή απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν παραμένει βασικός στόχος της Ουάσιγκτον.
«Η αποπυρηνικοποίηση του Ιράν προχωρά καλά», δήλωσε ο Donald Trump σε δημοσιογράφους την Τετάρτη 1/7.
«Είχαν πολύ καλές συναντήσεις και θα δούμε».
Ο JD Vance δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιτύχει τον βασικό στρατιωτικό τους στόχο.
«Έχουμε όλα τα χαρτιά στις διαπραγματεύσεις», είπε σε συνέντευξή του στο Fox News που μεταδόθηκε την Τετάρτη.

«Θέλουμε φυσικά να είναι επιτυχής η διαδικασία, αλλά ακόμη κι αν δεν είναι, έχουμε πετύχει την κύρια αποστολή, που είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Ιρανοί δεν θα αποκτήσουν ποτέ πυρηνικό όπλο».
Πρόσθεσε επίσης ότι ο Donald Trump «διατηρεί πολλές επιλογές», συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας νέων αεροπορικών πληγμάτων σε περίπτωση αποτυχίας της διπλωματίας.
Ο Donald Trump είχε προηγουμένως αστειευτεί ότι ο JD Vance θα φέρει την ευθύνη αν οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν.
«Αν πετύχει, θα πάρω τα εύσημα. Αν δεν πετύχει, θα κατηγορήσω τον JD», δήλωσε ο Donald Trump σε δημοσιογράφους.

Η «νέα αρχή για το Ιράν» και η κυριαρχία της Τεχεράνης στο Hormuz

Με τις τελετές για την κηδεία του εκλιπόντος ανώτατου ηγέτη να ξεκινούν την Παρασκευή 3/7, ο πρόεδρος του Ιράν Masoud Pezeshkian δήλωσε ότι ο θάνατος του ανώτατου ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei άνοιξε μια «νέα σελίδα» για τη χώρα.
Σε μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 2/7, ο Masoud Pezeshkian ανέφερε ότι ο θάνατος του Ayatollah Ali Khamenei από αμερικανο-ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στις 28 Φεβρουαρίου «δεν ήταν το τέλος του δρόμου, αλλά η αρχή ενός νέου κεφαλαίου αλληλεγγύης, ανθεκτικότητας και ανάπτυξης».

Τόνισε ότι η κηδεία θα αποτελέσει επίδειξη εθνικής ενότητας και μήνυμα ότι η χώρα παραμένει ενωμένη στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της.
Το Ιράν εξέδωσε επίσης νέα προειδοποίηση για τα Στενά του Ορμούζ, έναν από τους σημαντικότερους θαλάσσιους ενεργειακούς διαδρόμους παγκοσμίως.

Φρουροί της Επανάστασης: Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Hormuz

Παράλληλα, το Κεντρικό Στρατηγείο Khatam al-Anbiya δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόπειρα των Ηνωμένων Πολιτειών να παρέμβουν στην ασφάλεια ή να διαταράξουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή θα προκαλέσει «άμεση και αποφασιστική» στρατιωτική απάντηση.
«Τα Στενά του Ορμούζ δεν είναι παιδική χαρά για τις επιθετικές Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά περιοχή υπό την κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση σε ανακοίνωσή της.
Πρόσθεσε ότι όλα τα πετρελαιοφόρα και εμπορικά πλοία πρέπει να συμμορφώνονται με τις διαδρομές που ορίζουν οι ιρανικές αρχές κατά τη διέλευση, προειδοποιώντας ότι όσα δεν τηρούν τα πρωτόκολλα θα αντιμετωπίσουν «άμεση και αποφασιστική» απάντηση.

Το ίδιο στρατηγείο κατηγόρησε επίσης τις συνεχείς επανδρωμένες και μη επανδρωμένες πτήσεις των ΗΠΑ πάνω από τα Στενά του Ορμούζ ότι υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί όσα θεωρεί κυριαρχικά του δικαιώματα στην περιοχή.
Η τελευταία ανταλλαγή προειδοποιήσεων αναδεικνύει την εύθραυστη φύση της εκεχειρίας και το υψηλό διακύβευμα των διαπραγματεύσεων, με μια πιθανή αναζωπύρωση των εχθροπραξιών να απειλεί τόσο τη σταθερότητα της περιοχής όσο και την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ερώτηση αναγνώστη στον κύριο Νικόλαο Ζώτο: σχετικά με το άρθρο Το μεγάλο ψέμα της αντίστασης: Όταν αρνείσαι την ηλεκτρονική ταυτότητα αλλά κρατάς βιομετρικό διαβατήριο, η πλάνη είναι οικτρή
Slider

Ερώτηση αναγνώστη στον κύριο Νικόλαο Ζώτο: σχετικά με το άρθρο Το μεγάλο ψέμα της αντίστασης: Όταν αρνείσαι την ηλεκτρονική ταυτότητα αλλά κρατάς βιομετρικό διαβατήριο, η πλάνη είναι οικτρή

by admin
3 ώρες ago
Ο Δρ. Φούλμιχ έθεσε για άλλη μια φορά σε δοκιμασία το ποινικό δικαστήριο του Γκέτινγκεν.
Slider

Ο Δρ. Φούλμιχ έθεσε για άλλη μια φορά σε δοκιμασία το ποινικό δικαστήριο του Γκέτινγκεν.

by admin
3 ώρες ago
Το μήνυμα στον πρωτοετή φοιτητή – 47 χρόνια μετά: Οι συμβουλές που άλλαξαν τη ζωή μου του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου
Slider

Το μήνυμα στον πρωτοετή φοιτητή – 47 χρόνια μετά: Οι συμβουλές που άλλαξαν τη ζωή μου του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

by admin
4 ώρες ago
Βρετανία: Όχλος επιτέθηκε σε νεαρό – Η αστυνομία συνέλαβε το θύμα
Slider

Βρετανία: Όχλος επιτέθηκε σε νεαρό – Η αστυνομία συνέλαβε το θύμα

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Ερώτηση αναγνώστη στον κύριο Νικόλαο Ζώτο: σχετικά με το άρθρο Το μεγάλο ψέμα της αντίστασης: Όταν αρνείσαι την ηλεκτρονική ταυτότητα αλλά κρατάς βιομετρικό διαβατήριο, η πλάνη είναι οικτρή

Ερώτηση αναγνώστη στον κύριο Νικόλαο Ζώτο: σχετικά με το άρθρο Το μεγάλο ψέμα της αντίστασης: Όταν αρνείσαι την ηλεκτρονική ταυτότητα αλλά κρατάς βιομετρικό διαβατήριο, η πλάνη είναι οικτρή

Εθνικό έλλειμμα 1 τρισ. ευρώ: Η λεηλασία των Ταμείων και ο κίνδυνος για τον ΕΦΚΑ

Εθνικό έλλειμμα 1 τρισ. ευρώ: Η λεηλασία των Ταμείων και ο κίνδυνος για τον ΕΦΚΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr