• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ιδού γιατί ανατράπηκε ο Καντάφι στη Λιβύη …Από την ανάγνωση της αλληλογραφίας της Κλίντον

9 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Από την ανάγνωση της αλληλογραφίας της Κλίντον που δημοσιεύθηκε σχετικά πρόσφατα (προφανώς πρέπει να ευχαριστήσουμε την κ. Κλίντον και την Ρωσία για την ενημέρωσή μας), προκύπτουν συγκλονιστικές πληροφορίες για πολλά θέματα.

Γράφει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές τις πληροφορίες, καθ’ ότι αποσπασματικές, δεν είναι δυνατόν να οδηγήσουν προς το παρόν σε ασφαλή συμπεράσματα για όλα τα θέματα στα οποία αναφέρονται, στην υπόθεση όμως της Λιβύης η εικόνα πλέον είναι ξεκάθαρη και όλα τα κομμάτια έχουν μπει στην θέση τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι όταν θίγονται πολύ μεγάλα συμφέροντα, οι επιπτώσεις για μία χώρα ή χώρες, μπορεί να είναι τραγικές. Στην περίπτωση της Λιβύης επαναλήφθηκε το σενάριο ενός υπερφίαλου και διεφθαρμένου δικτάτορα, που πέφτει θύμα του Εγώ του και της Μεγαλομανίας του.

Ο Καντάφι υπήρξε πάντα μεγαλομανής αλλά πάντα «μασκάρευε» τη μεγαλομανία του με μεγαλοϊδεατισμούς, ή μεγαλεπήβολα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν η δημιουργία της «Πανφρικανικής Ένωσης», που θα του έδινε την ευκαιρία να κάτσει ως ισότιμο μέλος με τους ισχυρούς του κόσμου στις εκάστοτε διαπραγματεύσεις / διαβουλεύσεις. Οι απόπειρες αυτές του Καντάφι στο παρελθόν απέτυχαν λόγο της παρέμβασης Αγγλίας και Γαλλίας που έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη Μαύρη Αφρική.

Το σχέδιο που σηματοδότησε το τέλος του Καντάφι είναι το ακόλουθο: Η Λιβύη έχει μεγάλα αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δεν έχει όμως άλλα πολύτιμα και στρατηγικά μέταλλα ή ορυκτά όπως έχουν οι νότιοι γείτονες της (ιδιαίτερα οι γαλλόφωνες αφρικανικές χώρες), που έχουν τεράστια αποθέματα στρατηγικών μετάλλων. Την εξόρυξη όλου αυτού του πλούτου έχουν πολυεθνικές εταιρίες Ευρωπαϊκών συμφερόντων.


Όλες οι πρώην Γαλλικές αποικίες έχουν ένα κοινό νόμισμα, το CFA, κοινώς το Αφρικανικό Φράγκο. Το νομισματικό αυτό σύστημα δημιουργήθηκε καθ’ υπόδειξη της Γαλλίας και είχε μία σταθερή ισοτιμία, αρχικά με το Γαλλικό Φράγκο και αργότερα με το Ευρώ. Το νομισματικό αυτό σύστημα λειτουργούσε επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών, εφόσον κατάφερνε να ελέγχει την νομισματική πολιτική όλων αυτών των χωρών και να αποφεύγει τη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων, άρα και τη σταθερότητα των τιμών.

Αυτό που κυρίως ενδιέφερε βεβαίως, ήταν η σταθερότητα τιμών των μεταλλευμάτων που πωλούνταν στην διεθνή αγορά. Πέραν όμως των όποιων οικονομικών πλεονεκτημάτων του συστήματος, υπήρχε και ένα άλλο πλεονέκτημα, πολύ πιο σημαντικό, το πλεονέκτημα να ελέγχει η Γαλλία τη νομισματική πολιτική αυτών των τόσο πλούσιων σε ορυκτό πλούτο χωρών και κατ’ επέκταση τις οικονομίες τους.

Εννοείται ότι μέσω της Γαλλίας επωφελείτο και ολόκληρη η ΕΕ. Ο Καντάφι συνέλαβε το σχέδιο του λεγόμενου Χρυσού Δηναρίου, ένα νόμισμα που θα χρησιμοποιούσε τον χρυσό και άλλα ευγενή μέταλλα ως αποθεματικό, για να πραγματοποιεί τις εξαγωγές της χώρας του σε πετρέλαιο αλλά και τις εξαγωγές ορυκτών των γειτονικών χωρών σε πρώτη φάση.

Η προοπτική ήταν το σύστημα αυτό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με στρατηγικές εξαγωγές. Αν πετύχαινε το σχέδιο, θα έθετε το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα συναλλαγών σε αναθεώρηση, κάτι το οποίο κανείς πλην του Καντάφι επιθυμούσε…

Το σχέδιο αυτό πανικόβαλε τη Γαλλία και κατ’ επέκταση και όλους τους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η εντολή της ανατροπής του Καντάφι δόθηκε αμέσως και αυτό που ακολούθησε είναι πλέον το γνωστό μέρος της Ιστορίας.

defence-point.gr

Tags: slide8
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ολλανδία: ΣΟΚ! Η πρώτη ευθανασία παιδιού κάτω των 12 ετών – Το σύστημα που μετατρέπει τον θάνατο σε ιατρική διαδικασία
Slider

Ολλανδία: ΣΟΚ! Η πρώτη ευθανασία παιδιού κάτω των 12 ετών – Το σύστημα που μετατρέπει τον θάνατο σε ιατρική διαδικασία

by admin
8 ώρες ago
“Χάραγμα του Θηρίου” προ των Πυλών; Η Τεχνολογία του Γκέιτς Συνδυάζει Εμβόλια & Αόρατους Ψηφιακούς Δείκτες
ΔΙΕΘΝΗ

“Χάραγμα του Θηρίου” προ των Πυλών; Η Τεχνολογία του Γκέιτς Συνδυάζει Εμβόλια & Αόρατους Ψηφιακούς Δείκτες

by admin
8 ώρες ago
ΕΚΤΑΚΤΟ Απόπειρα δολοφονίας του Άσαντ από Ουκρανούς με drone!
Slider

ΕΚΤΑΚΤΟ Απόπειρα δολοφονίας του Άσαντ από Ουκρανούς με drone!

by admin
10 ώρες ago
Η ταινία “Citizen Vigilante” αποκαλύπτει το ζήτημα της εγκληματικότητας των μεταναστών και προκαλεί οργή
Slider

Η ταινία “Citizen Vigilante” αποκαλύπτει το ζήτημα της εγκληματικότητας των μεταναστών και προκαλεί οργή

by admin
10 ώρες ago
Next Post
Η παγίδα του χρέους

Η παγίδα του χρέους

Έκκληση Λαβρόφ στις ΗΠΑ: Παραμερίστε τους «Ρωσόφοβους»…

Έκκληση Λαβρόφ στις ΗΠΑ: Παραμερίστε τους «Ρωσόφοβους»…

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr