• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλώς ήλθατε στην κόλαση του Αμβούργου

9 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αλέξης Ζακυνθινός

Αυτό που συνέβη τις δύο τελευταίες ημέρες στην ομορφότερη ίσως πόλη της Γερμανίας, ανέκαθεν προπύργιο της αριστεράς, είναι κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να το φαντασθεί κανείς – ειδικά σε μία χώρα που θεωρείται πρότυπο για την οικονομία του πλανήτη, για την οργάνωση, για τη μεθοδικότητα και για την αστυνόμευση της. Εύλογα επομένως αναρωτιέται κανείς εάν ξεκινήσουν από τη Γερμανία οι επαναστάσεις των αδικημένων από την παγκοσμιοποίηση – ή εάν αποτελέσει το «μαύρο κύκνο» των μελλοντικών εξελίξεων.

Spezialkräfte der Polizei stehen am 07.07.2017 im Schanzenviertel in Hamburg. Am 07. und 08. Juli kommen in der Hansestadt die Regierungschefs der führenden Industrienationen zum G20-Gipfel zusammen. Foto: Axel Heimken/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

Ασφαλώς οι 100.000 διαδηλωτές που βύθισαν την πόλη στην αναρχία και στο χάος κατά τη διάρκεια της G20, οι εκατοντάδες τραυματισμοί αστυνομικών, τα δεκάδες καμένα αυτοκίνητα στους δρόμους, οι λεηλασίες των καταστημάτων, οι εμπρησμοί με βόμβες μολότοφ και οι μάχες σώμα με σώμα, δεν δείχνουν μία χώρα που ευημερεί – ενώ αναδεικνύουν το πρόβλημα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών σε ένα κράτος που οι ομάδες του πληθυσμού δεν είναι λιγότερες από αυτές στις Η.Π.Α. ή στη Μ. Βρετανία.

Επίσης το ότι, όπως στις δύο αυτές χώρες, έτσι και στη Γερμανία ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων από πολλές δεκαετίες τώρα δεν βλέπει καμία αύξηση των πραγματικών του εισοδημάτων – ενώ βιώνει μία κατάρρευση του κοινωνικού κράτους άνευ προηγουμένου. Το μερίδιο δε των χαμηλόμισθων, οι οποίοι αμείβονται με μισθούς που δεν επιτρέπουν μακροπρόθεσμα την επιβίωση τους, αυξάνεται συνεχώς στη χώρα – στην πρωτεύουσα της οποίας οι άστεγοι είναι κατά πολύ περισσότεροι από αυτούς στην Αθήνα της κρίσης.

Περαιτέρω, μία από τις πλέον λανθασμένες αντιλήψεις είναι το ότι η Γερμανία αποτελεί την πρωταθλήτρια των εξαγωγών παγκοσμίως. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα στον πλανήτη, όσον αφορά τα προϊόντα, είναι η Κίνα – για πάρα πολλά χρόνια. Όσον αφορά τις εξαγωγές υπηρεσιών, προηγούνται σημαντικά οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι, με μερίδια της τάξης του 10,8% – ενώ οι Γερμανοί έχουν μόλις το 7,8%.

Η πραγματική αλήθεια είναι λοιπόν πως η Γερμανία κατέχει την πρώτη θέση στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών – στο ότι εξάγει περισσότερα από ότι εισάγει. Έτσι αυτό το έτος τα πλεονάσματα της θα ανέλθουν στα 260 δις $ ή κατά 100 δις $ περισσότερα από αυτά της Κίνας, απλά και μόνο επειδή η χώρα εισάγει πολύ λιγότερα εμπορεύματα – ενώ, επειδή το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αντιστοιχεί με έλλειμμα στο ισοζύγιο κεφαλαίων (το σύνολο τους είναι μηδέν), τα χρήματα εκρέουν σε άλλα κράτη, με αποτέλεσμα να εργάζονται οι Γερμανοί για να απολαμβάνουν τους κόπους τους οι άλλοι λαοί.

304

Σε κάθε περίπτωση τα τεράστια πλεονάσματα της Γερμανίας δεν οφείλονται στη μεγάλη ανταγωνιστικότητα της, αλλά στο ότι δεν καταναλώνει, αποταμιεύει περισσότερο και εισάγει πολύ λιγότερα σχετικά με άλλα κράτη του δικού της μεγέθους – κάτι που σωστά όρισε το Economist ως «το γερμανικό πρόβλημα». Αντίθετα, στο θέμα της ανταγωνιστικότητας η χώρα δεν έχει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια – ενώ πιθανότατα το οικονομικό της μοντέλο στην εποχή που η παγκοσμιοποίηση υποχωρεί, ενώ επιταχύνεται η ψηφιοποίηση, μάλλον δεν είναι το σωστότερο.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό της, είναι μεν ισοσκελισμένος, αλλά κυρίως λόγω των 200 δις € περίπου που εξοικονομεί ο κ. Σόιμπλε από τα μηδενικά επιτόκια δανεισμού της χώρας με τη βοήθεια της ΕΚΤ – ενώ είναι εξαιρετικά πιθανόν να πάψουν να ανέχονται την απομύζηση τους αρκετοί εταίροι του ευρώ, με πρώτο όλων την Ιταλία. Τέλος, το χρηματιστήριο της Γερμανίας είναι τουλάχιστον κατά 50% υπερτιμημένο – οπότε αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στη σωστή του αποτίμηση, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην πραγματική οικονομία.

analyst.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο εξορκιστής προειδοποιεί: Η εμμονή με τους εξωγήινους είναι μια προσπάθεια να αντικαταστήσουν τον Χριστιανισμό
Slider

Ο εξορκιστής προειδοποιεί: Η εμμονή με τους εξωγήινους είναι μια προσπάθεια να αντικαταστήσουν τον Χριστιανισμό

by admin
2 ώρες ago
The Clown King
Slider

The Clown King

by admin
4 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Νεο-παπισμός, νεο-ηγουμενισμός, νεο-επισκοπισμός, νεο-δεσποτισμός νεο-οικουμενισμός, νέα αποστασία και Ορθοδοξία.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Νεο-παπισμός, νεο-ηγουμενισμός, νεο-επισκοπισμός, νεο-δεσποτισμός νεο-οικουμενισμός, νέα αποστασία και Ορθοδοξία.

by admin
1 ημέρα ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Γιατί στενάζει η κτίση;
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Γιατί στενάζει η κτίση;

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Τουρκία: Ολοκληρώνεται η «πορεία για τη δικαιοσύνη» κατά του Ερντογάν

Τουρκία: Ολοκληρώνεται η «πορεία για τη δικαιοσύνη» κατά του Ερντογάν

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΗΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! ΑΘΛΙΟΙ..

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΗΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! ΑΘΛΙΟΙ..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr