• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος, 1974: “Ο Αραπάκης μιλούσε με τον Καραμανλή, ο οποίος ενέκρινε την επιστολή του Μακαρίου προς Γκιζίκη!”….

.....δηλώνει ο Γεώργιος Σταύρου, διευθυντής γραφείου του Δ. Ιωαννίδη

3 μήνες ago
in ΚΥΠΡΟΣ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κύπρος, 1974: “Στείλαμε στον Μακάριο τον Σάββα Κωνσταντόπουλο για να τα βρούμε μετά την επιστολή του και μας απέρριψε!” δηλώνει ο Γεώργιος Σταύρου, διευθυντής γραφείου του Δ. Ιωαννίδη
“Ο Αραπάκης και ο Παπανικολάου συμφώνησαν στο συμβούλιο και μετά έκαναν άλλα!””

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γεώργιος Σταύρου, διευθυντής του γραφείου του Δημήτρη Ιωαννίδη, στο δημοσιογράφο Μάνο Γρυπάρη, έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν στο πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Καταρχήν ο Γεώργιος Σταύρου δήλωσε ότι ο αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης: “Μιλούσε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή διαρκώς. Τον καλούσε από τα γραφεία της Καθημερινής, τα οποία εκείνη την περίοδο ήταν κλειστά. Αυτό μας το ομολόγησε άνθρωπος που δούλευε ως σεκιουριτάς”. Επίσης ο κ. Σταύρου πρόσθεσε ότι “Ο Αραπάκης και ο Παπανικολάου μιλούσαν με τους Αμερικανούς. Ο δε αντιπτέραρχος Αλέξανδρος Παπανικολάου “Δεν μιλούσε με τον Δημήτρη Ιωαννίδη και εγώ μετέφερα τις πληροφορίες από τον ένα στον άλλο”.

Ο Γεώργιος Σταύρου δήλωσε επίσης τι συνέβη μετά την επιστολή του Μακαρίου προς Γκιζίκη, που αιτούνταν την απόσυρση των Ελλαδιτών Αξιωματικών: “Την επιστολή την έστειλε πρώτα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και μετά σε εμάς. Και ο Δημήτρης Ιωαννίδης, λίγες ημέρες μετά την επιστολή, έστειλε στον Μακάριο τον Σάββα Κωνσταντόπουλο, για να διαπραγματευτεί μαζί του. Ο Κωνσταντόπουλος του μετέφερε, ότι ο Μακάριος μπορούσε να διαλέξει όποιους Ελλαδίτες αξιωματικούς ήθελε, ώστε να αντικαταστήσει όποιους θέλει. Τελικώς είπε όχι. Ο Ιωαννίδης βρέθηκε προ διλήμματος και αποφάσισε να του πραγματοποιήσει πραξικόπημα, στο οποίο δε συμμετείχαν μόνο δυνάμεις του στρατού και όχι η ΕΟΚΑ Β’. Κατά την Τουρκική εισβολή, αποφασίστηκε στο συμβούλιο να σταλούν τα Phantom και τα υποβρύχια, όμως οι Παπανικολάου και Αραπάκης δεν τα έστειλαν και έκαναν άλλα πράγματα”.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:
https://www.youtube.com/watch?v=MzTfRSSyGnw

Στην κατάθεσή του μετά τα γεγονότα της Κύπρου το 1974, ο Παπανικολάου είχε δηλώσει ότι: “Τα F-4 Phantom δεν στάλθηκαν στην Κύπρο γιατί δεν είχαν επαρκή ακτίνα δράσης, δεν διέθεταν σύστημα αυτοπροστασίας έναντι εχθρικών πυρών και το όποιο εγχείρημα εγκυμονούσε τον κίνδυνο τα ελληνικά αεροπλάνα να καταρριφθούν ή να καταλήξουν να παραδοθούν σε τρίτες χώρες λόγω εξάντλησης καυσίμων”. Ο δε Αραπάκης, έλαβε εντολή από τον Μπονάνο να αποσύρει τα υποβρύχια. Όλοι οι τότε στρατηγοί διατηρήθηκαν και επί κυβέρνησης Καραμανλή, προάχθηκαν και κανείς τους δεν κατηγορήθηκε για τα όσα έπραξαν το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο. Ο δε Δημήτρης Ιωαννίδης, φυλακίστηκε μόνο για το καθεστώς της 21ης Απριλίου.

Η συνάντηση στο σπίτι του Πάνου Κόκα στο Παρίσι
Να σημειώσουμε ότι ο Γεώργιος Σταύρου επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση του στρατού, μετά τα γεγονότα της Τουρκικής εισβολής, έλαβε πληροφορίες για την συνάντηση Καραμανλή, Ετσεβίτ και Κίσσινγκερ τον Μάιο του 1974, στο σπίτι του δημοσιογράφου Πάνου Κόκα στο Παρίσι, για την οποία έγραψε στο βιβλίο του ο τότε πρέσβης του καθεστώτος, Κωνσταντίνος Παναγιωτάκος:
https://www.youtube.com/watch?v=ZZmmv9JojUU

Δείτε επίσης την συνέντευξη της Φανούλας Αργυρού, σχετικά με τις συναντήσεις του Μακαρίου στην Αγγλία, μετά το πραξικόπημα, στις 17/7, όταν σύμφωνα με τα Βρετανικά έγγραφα ζήτησε την βοήθεια της Τουρκίας για την αποκατάστασή του στην εξουσία:
https://www.youtube.com/watch?v=nGvbkhlXT9Q

Μάνος Γρυπάρης
Δημοσιογράφος,
Λευκωσία – Αθήνα

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: ΜΕΡΟΣ Ε’ – Τουρκική εισβολή – Ημερολογιακά τραγικός Ιούλιος και Αύγουστος 1974
ΚΥΠΡΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: ΜΕΡΟΣ Ε’ – Τουρκική εισβολή – Ημερολογιακά τραγικός Ιούλιος και Αύγουστος 1974

by admin
6 ημέρες ago
ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: ΜΕΡΟΣ Δ’- Τουρκική Εισβολή – Ημερολογιακά τραγικός Ιούλιος και Αύγουστος 1974
ΚΥΠΡΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: ΜΕΡΟΣ Δ’- Τουρκική Εισβολή – Ημερολογιακά τραγικός Ιούλιος και Αύγουστος 1974

by admin
2 εβδομάδες ago
52 χρόνια από τον «Αττίλα»: Η Κύπρος δεν ξεχάστηκε.
ΚΥΠΡΟΣ

52 χρόνια από τον «Αττίλα»: Η Κύπρος δεν ξεχάστηκε.

by admin
2 εβδομάδες ago
ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: Ο Δρ Ερόλ Κεϊμάκ ξεκαθάρισε: «Η Διζωνική δεν συμβιβάζεται με αρχές δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα»
ΚΥΠΡΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: Ο Δρ Ερόλ Κεϊμάκ ξεκαθάρισε: «Η Διζωνική δεν συμβιβάζεται με αρχές δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα»

by admin
3 εβδομάδες ago
Next Post
«Λιγνίτης: Είναι ψέμα πως μας υποχρέωσε η ΕΕ να διακόψουμε τη χρήση. Άλλωστε …οι ρύποι δεν έχουν σύνορα»

«Λιγνίτης: Είναι ψέμα πως μας υποχρέωσε η ΕΕ να διακόψουμε τη χρήση. Άλλωστε ...οι ρύποι δεν έχουν σύνορα»

Πύρινος Λόγιος: “Μας κυβερνάνε βιαστές και δολοφόνοι”! Η κραυγή που δεν μπορεί να…κοπεί!

Πύρινος Λόγιος: "Μας κυβερνάνε βιαστές και δολοφόνοι"! Η κραυγή που δεν μπορεί να...κοπεί!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr