• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κύρα Αδάμ : H κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει ναυαγούς στον αέρα του Αιγαίου…

6 έτη ago
in ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Της Κύρας Αδάμ

Καθώς οι παράνομες τουρκικές επιθετικές δραστηριότητες συνεχίζονται αδιάκοπα και απρόσκοπτα στο Αιγαίο και την Αν Μεσόγειο , η έκδοση ελληνικών και τουρκικών NAVTEX αποτελούν πλέον τη «νέα καθημερινότητα» και χρησιμοποιούνται εμφανώς από την ελληνική κυβέρνηση ως μέσο «αποκλιμάκωσης της έντασης» τουλάχιστον μέσω των φιλικών της ΜΜΕ.

Η Τουρκία εξακολουθεί με ρυθμούς ραπτομηχανής να εκδίδει NAVTEX για το Ορους Ρέις στην περιοχή Ρόδου Καστελόριζου, ολοένα κοντύτερα στο Καστελόριζο και σε ολοένα μεγαλύτερη περιοχή ερευνών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιδρά πλέον.

Απλώς μέσω των διαφόρων φερέφωνων της «καθησυχάζει» την κοινή γνώμη ότι θα αντιδράσει αν το τουρκικό πλοίο..πατήσει τα 6νμ των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Παραλλήλως όμως η ελληνική κυβέρνηση …ανακάλυψε προσφάτως την ήπια, ασαφή, αλλά άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα βιομηχανία έκδοσης ελληνικών NΑVTEX, για τις ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Με την κρυφή ελπίδα- που διαψεύστηκε όμως αμέσως- ότι η Τουρκία θα σταματήσει να βγάζει καταγγελτικές απαντητικές ΝΑVΤΕΧ όπως έκανε μέχρι τώρα.

Τις αγγελίες των ελληνικών ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ έχει αναλάβει πλέον η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού από τους σταθμούς στο Ηράκλειο και τη Λήμνο.

Έτσι σύμφωνα με την νέα ελληνική «πρακτική» Η NΑVTEX του Ηρακλείου 616/21.10. 2020 αναγγέλλει: « Νότιο Αιγαίο Πέλαγος-Νότια νήσου Ικαρίας ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ από 22.Οκτωβρίου 05. 00 έως 09.00» και παραθέτει τις συντεταγμένες της περιοχής
Επίσης η NAVTEX 225/21.10.2020 του σταθμού Λήμνου αναγγέλλει: « Κεντρικό Αιγαίο Πέλαγος ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ από 23 Οκτωβρίου 2020 05.00 έως 09.00» και παραθέτει τις συντεταγμένες της περιοχής.

Η Τουρκία όμως δεν «τσίμπησε» και άρχισε και αυτή να χρησιμοποιεί NAVTEX για να «απαιτήσει» από την Ελλάδα την αποστρατιωτικοποίηση της Σαμοθράκης, Λήμνου Αη Στράτη Ψαρά κλπ. καθόσον , όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, με τις ναυτικές ασκήσεις της στα νησιά η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης (σ.σ. επισημαίνεται ότι ο Αη Στράτης δεν περιλαμβάνεται σε καμμία Συνθήκη…)

Με τις ελληνικές NAVTEX αντί των νόμιμων ΝΟΤΑΜ, το ΠΝ στέλνει την κυβέρνηση στο Αιγαίο να ψάχνει να βρει…ναυαγούς στον αέρα που αποτελεί διασυρμό της χώρας, η οποία έτσι παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και θέτει σε κίνδυνο ξανά την ασφάλεια των αεροναυτιλομένων.

Και τούτο διότι:

Οι NAVTEX είναι αρμοδιότητα του ΙΜΟ και αφορούν σε δραστηριότητες από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι και το βυθό, ενώ αντιθέτως οι αεροναυτικές ασκήσεις είναι αρμοδιότητας του ICAO και αφορούν σε δραστηριότητες από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι συγκεκριμένο ύψος.

Για τις αεροναυτικές ασκήσεις αποκλειστικά υπεύθυνη και αρμόδια είναι η ΥΠΑ, η οποία υποχρεούται βάση του ICAO πρέπει να εκδίδει διεθνείς αγγελίες ( ΝΟΤΑΜ) και όχι το ΠΝ να εκδίδει NAVTEX, εκτός πλέον και η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει να βρει…ναυαγούς στον αέρα, παραβιάζοντας από προχειρότητα ή μπουρδούκλωμα τη διεθνή νομιμότητα του ICAO και ΙΜΟ.

Οι NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις εκτός του ότι είναι παράνομες αποτελούν καρμανιόλα για την αεροπλοΐα. Σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια υπάρχει το αρμόδιο γραφείο ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ από το οποίο ενημερώνονται οι πιλότοι για τις περιοχές αεροναυτικών ασκήσεων, προκειμένου να τις αποφύγουν για τον κίνδυνο σύγκρουσης.
Αντίστοιχο γραφείο NAVTEX δεν υπάρχει στα αεροδρόμια. Έτσι σε περίπτωση πολιτικού αεροπορικού ατυχήματος λόγω NAVTEX το τίμημα για τη χώρα θα είναι τραγικό και προφανώς η Τουρκία θα επωφεληθεί τα μέγιστα
Και τούτο διότι η ελληνική κυβέρνηση διαγράφει την ΥΠΑ, αλλά και τις αρμοδιότητες που έχουν παραχωρηθεί σ αυτήν από τον ICAO από το 1950, όταν καθορίστηκαν τα όρια των FIR Αθηνών/Κων-λης. Αυτό και μόνον επιτρέπει στην Άγκυρα να απαιτήσει αναδιάταξη του FIR Αθηνών/Κων-λης – λόγω επικίνδυνης ανικανότητας της Αθήνας- με αποτέλεσμα τον κίνδυνο ICAO και ΙΜΟ να εκχωρήσουν στην Τουρκία τον έλεγχο του μισού Αιγαίου, που αποτελεί πάγια τουρκική διεκδίκηση.

militaire.gr
Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα: Εξωτερική απειλή και εσωτερική αδυναμία – Η ανάλυση Μωραΐτη για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, τα 12 μίλια, και την ανάγκη εθνικής στρατηγικής

by admin
3 εβδομάδες ago
Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!
Slider

Σε ΑΜΟΚ οι Τούρκοι με χάρτη της ΕΕ που δείχνει την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια!

by admin
4 εβδομάδες ago
Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο
Slider

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» σύγκρουση με την Ελλάδα το φθινόπωρο

by admin
1 μήνα ago
«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η πληγωμένη» Τουρκία γίνεται επικίνδυνη – Στρατηγός Ταμουρίδης: Απειλές, αναθεωρητισμός, και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου – Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα νησιά «απόρθητα κάστρα»

by admin
1 μήνα ago
Next Post
Προφητείες Αγίων μας για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά

Προφητείες Αγίων μας για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά

Ετοιμότητα ακόμη και για «βύθιση του Oruc Reis» έχουν τα Υ/Β του ΠΝ

Ετοιμότητα ακόμη και για «βύθιση του Oruc Reis» έχουν τα Υ/Β του ΠΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr