• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Μανώλης Κοττάκης : Αρχή μιας μεγάλης εθνικής οπισθοχώρησης

Τα πρώτα αποτελέσματα της Διακήρυξης των Αθηνών, την οποία η εφημερίδα μας χαρακτήρισε «σύμφωνο εγκατάλειψης εθνικών θέσεων», είναι αμέσως ορατά: οι κοινές περιπολίες!

2 έτη ago
in Slider, ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε προχθές το βράδυ τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη αν ο πρωθυπουργός θα λάβει πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο τον Μάιο.

O Aλέξης Παπαχελάς σχολίασε χθες στο άρθρο του στην «Καθημερινή» ότι η Ελλάδα «πήρε ένα υπερβολικό ρίσκο στηρίζοντας την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία με κάθε τρόπο», και αυτό δημιουργεί σε έμπειρους διπλωμάτες την αντίληψη ότι «ο πιστός σύμμαχος διατρέχει τον κίνδυνο να θεωρηθεί αγκιστρωμένο ψάρι».

Η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκάλυψε χθες ότι σε μυστική συνάντηση των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδος – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Δεμίρη και Καλίν, συμφωνήθηκαν «κοινές περιπολίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο για το Μεταναστευτικό». Η αλληλουχία των γεγονότων (πέραν του ότι δικαιώνει τις βασικές εκτιμήσεις μας – διατυπώθηκαν την επομένη της υπογραφής της Διακήρυξης των Αθηνών, που κατά τους Τούρκους συνιστά τη «μετεξέλιξη της Μαδρίτης») ευλόγως δημιουργεί το ερώτημα: τι συμβαίνει; Γιατί πυκνώνουν αίφνης τα σύννεφα ξανά; Προς τι η βιασύνη και η κινητικότης;

Θα αποπειραθούμε να απαντήσουμε. Το 2024 εικάζεται ότι θα είναι έτος μεγάλης στροφής της Αμερικής στις σχέσεις της με την Τουρκία – φιλοτουρκικής στροφής, εννοείται. Και, στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Ερντογάν θα λάβει πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο. Ηδη η Βικτόρια Νούλαντ κάλεσε τους Τούρκους να μετάσχουν στη «μεγάλη οικογένεια των F-35», υπό τον μοναδικό όρο «να επιλύσουν το θέμα με τους S-400». Πιθανότατα με την πώληση των ρωσικών πυραύλων στο φιλικό τους Αζερμπαϊτζάν. Αυτός είναι ο μοναδικός όρος. Ούτε οι Κούρδοι ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε η Κύπρος ούτε οι παραβιάσεις στο Αιγαίο ούτε οι υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας είναι όρος για την πώληση. Τίποτε. Μόνον οι ρωσικοί πύραυλοι.

Η κυβέρνηση μάλλον έχει πάρει είδηση ότι ο Ερντογάν της Χαμάς θα λάβει πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο την άνοιξη και σπεύδει να κάνει εγκαίρως επικοινωνιακή διαχείριση της στρατηγικής ήττας εντυπώσεων που θα υποστεί η Ελλάς. Για αυτό σπεύδει να αφήσει ανοιχτό ο κύριος Γεραπετρίτης στον Νίκο Χατζηνικολάου το ενδεχόμενο της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Για να έχουμε να λέμε ότι «εμείς πήγαμε πρώτοι». Κωμικό, αλλά ισχύει. Για αυτό άλλαξε ο κύριος Μητσοτάκης τον μήνα της επίσκεψής του στην Αγκυρα από τον Μάρτιο στον Μάιο. Για να ισχυριστεί ότι έχει… match point.

Τώρα, η φράση «αγκιστρωμένο ψάρι» είναι πολύ βαριά. Και δεν νομίζουμε ότι αφορά μόνο τη χώρα. Περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της «σωστής πλευράς της Ιστορίας» προσωπικώς. Ηδη η έκθεση του Οργανισμού «Transparency International» για την έκταση της διαφθοράς στην Ελλάδα (την οποία ανέμιζε κάθε χρόνο ο κύριος Μητσοτάκης στον ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της αντιπολίτευσης) είναι καταπέλτης για τη φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνησή μας. Πέφτει η Ελλάδα 10 θέσεις στην κατάταξη της διαφθοράς. Αρα, είναι δεμένα τα χέρια της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη στον χειρισμό μιας σειράς από θέματα εθνικού συμφέροντος.

Τα πρώτα αποτελέσματα της Διακήρυξης των Αθηνών, την οποία η εφημερίδα μας χαρακτήρισε από την επομένη κιόλας μέρα, «σύμφωνο εγκατάλειψης εθνικών θέσεων» είναι αμέσως ορατά: οι κοινές περιπολίες! Κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο για το Μεταναστευτικό σημαίνουν αρχή συνδιαχείρισης και διχοτόμησης του Αιγαίου. Αυτό ακριβώς για το οποίο προειδοποίησε από την Αλεξανδρούπολη στις 10 Δεκεμβρίου ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος, αφού έκανε λόγο για «γκρίζες ρυθμίσεις που έχουν στόχο τη συνδιαχείριση του Αρχιπελάγους», τόνισε ότι «αυτές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Το ίδιο ισχύει και για τα F-16. Oι όροι που ζητούσαμε από τους Αμερικανούς για να τα πουλήσουν στους Τούρκους πήγαν περίπατο. Ειδικώς όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Κογκρέσο.

Πρώτον, γιατί οι ΗΠΑ δεν θεωρούν παραβίαση την πτήση τουρκικού μαχητικού μεταξύ 6-10 μιλίων στον εναέριο χώρο μας και, δεύτερον, διότι οι ΗΠΑ με επιστολή Πομπέο στο Κογκρέσο το 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος «East Med Act», δεν θεωρούν παραβίαση ούτε την πτήση βαθιά μέσα στα 6 μίλια! Το επιχείρημά τους grosso modo; «Επειδή δεν υπάρχουν στρατιωτικά σύνορα, δεν μπορούμε να μετρήσουμε».

Είμαστε, λοιπόν, στην αρχή μιας μεγάλης εθνικής οπισθοχώρησης. Τα φλας και οι photo opportunities δεν αρκούν αυτή τη φορά. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν κανονικά.

newsbreak.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σε τροχιά ενεργειακού χάους: Η κόντρα ΗΠΑ–ΕΕ για το φυσικό αέριο απειλεί να βυθίσει και την Ελλάδα στο έρεβος
Slider

Σε τροχιά ενεργειακού χάους: Η κόντρα ΗΠΑ–ΕΕ για το φυσικό αέριο απειλεί να βυθίσει και την Ελλάδα στο έρεβος

by admin
4 λεπτά ago
Αποστόλου: 24η Ιουλίου: Γιορτάζουμε τη Δημοκρατία ή την αργή αποδόμησή της;
Slider

Αποστόλου: 24η Ιουλίου: Γιορτάζουμε τη Δημοκρατία ή την αργή αποδόμησή της;

by admin
21 λεπτά ago
Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει δίψα και εκτροπή ποταμών
Slider

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει δίψα και εκτροπή ποταμών

by admin
55 λεπτά ago
“ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΟΔΟΜΟΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΟΔΟΜΟΝΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ! ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ”
Slider

“ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΟΔΟΜΟΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΟΔΟΜΟΝΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ! ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ”

by admin
3 ώρες ago
Next Post
Εσπευσμένη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία- Η τύχη των “Τουρκικών” S-400 -Ο ρόλος της Αιγύπτου και τα σχέδια του Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο κατά της Ελλάδας

Εσπευσμένη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία- Η τύχη των "Τουρκικών" S-400 -Ο ρόλος της Αιγύπτου και τα σχέδια του Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο κατά της Ελλάδας

Κατάπτυστη παραποίηση! Το Netflix παρουσιάζει τον Μ.Αλέξανδρο ομοφυλόφιλο

Κατάπτυστη παραποίηση! Το Netflix παρουσιάζει τον Μ.Αλέξανδρο ομοφυλόφιλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr