• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Η “θεωρία” του Θεού

7 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος. 2 Ούτος ην εν αρχή προς τον Θεόν. 3 πάντα δι’ αυτού εγένετο, και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ό γέγονεν.

Αρχικά ήταν ο Λόγος. Και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος. 2.Αυτός ήταν αρχικά προς τον Θεό. 3.Όλα έγιναν μέσω αυτού, και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έγινε.

” Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω .
Βλέπουμε λοιπόν πόσο σημαντικός είναι ο “Λόγος ”
Εμείς όμως είτε αδιαφορούμε ,λόγω της υπερηφάνειας, υπεροψίας ,αλαζονείας ή έπαρσης μας έναντι των άλλων .Τα οποία είναι “δαιμονικές” επιρροές πάνω μας ,αποτέλεσμα των παθών μας και εμπόδια για την πνευματική μας ολοκλήρωση .

«Υπερηφάνοις Κύριος αντιτάσσεται» (Α΄ Πέτρ. ε΄ 5)
«Ακάθαρτος παρά Κυρίω πάς υψηλοκάρδιος» (Παροιμ. ιστ΄ 5)
Είτε προσπαθούμε να το “συνειδητοποιήσουμε” να καταλάβουμε το νόημα να συλλάβουμε “το ΠΝΕΥΜΑ” την αόρατη έννοια που “περιφέρεται” στον αέρα και δημιουργείται από τον ΛΟΓΟ. Όσο περισσότερο ταπεινοί είμαστε τόσο ευκολότερα συλλαμβάνουμε οτιδήποτε .Μην το θεωρήσετε εύκολο ,γιατί ήδη και μόνο με αυτή την “Θεώρηση” ,την πατήσατε !!!

“Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστίν η Βασιλεία των Ουρανών”

Αυτό το ΠΝΕΥΜΑ έχει δύο και μόνο όψεις ,δύο ΘΕΩΡΙΕΣ είναι ή ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει “ΦΩΣ” ή ” ΣΚΟΤΑΔΙ” .

Μία “αόρατη διαδικασία ” συντελείτε στον αόρατο “Πνευματικό χώρο ” . Ο “ΛΟΓΟΣ ” εκφράζεται με πολλούς και ποικίλους τρόπους ,εσωτερικά με σκέψεις και εξωτερικά με την επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας , που νομίζουμε “τυχαία” .Σε μία συνεχόμενη διαδικασία που κάποιοι ,αν όχι οι περισσότεροι από εμάς ,δεν έχουμε καταλάβει ότι γίνεται συνεχώς ,εκφράζουμε και νομίζουμε ότι αντιλαμβανόμαστε .

Είτε περνάει στην συνείδηση μας ,εκεί που εδράζεται ο “πραγματικός εαυτός ” μας ,είτε απορρίπτεται από την εσωτερική μας κατάσταση .
Η “κακή” εσωτερική μας κατάσταση απορρίπτει οτιδήποτε “καλό” και θέλει να παραμείνει στο “κακό ” αφού την δεσμεύουν τα δαιμόνια που μας κατέχουν και πατάνε στα πάθη μας .
(με ζάλισες με τον Χριστό ,άστα αυτά δεν νοιώθω καλά τελευταία που με χώρισε η άλλη) …

Ενώ η “καλή ” εσωτερική μας κατάσταση απορρίπτει το ” κακό ” και δέχεται το καλό που προσελκύουν οι αρετές μας .
(ρε φίλε πήγα βρήκα τον Πνευματικό που μου είπες ,εξομολογήθηκα ,κοινώνησα ,να είσαι καλά με βοήθησες πολύ ,σ’αγαπάω ρε φίλε…)

Η Αρχαία Ελληνική γλώσσας χρησιμοποιήθηκε ,για την διάδοση του ΛΟΓΟΥ του ΘΕΟΥ ,του Ευαγγελίου .Η γλώσσα μας ,ή γλώσσα των προγόνων μας ,όπως και η Βυζαντινή Μουσική είναι “Δώρα Θεού ” που με λύσσα προσπαθούν να μας αποκόψουν από αυτά .Για ευκολία μας υποτίθεται ,αλλά στην πραγματικότητα ο λόγος είναι ο “Πνευματικός ευνουχισμός” και η εύκολη χειραγώγηση μας προς την καταστροφή .Αυτός είναι ο βαθύς και όχι ο επιφανειακός λόγος και όχι ο πλουτισμός τους , που νομίζουμε ότι είναι ο σκοπός τους .

Το ” κακό ” μας τάζει πλούτο,δόξα ,φήμη για να υποταχθούμε σε αυτό . Κρέμεται στα πάθη μας και μας υποδουλώνει και όταν το καταφέρει .Αρχίζει να μας οδηγεί στην Πνευματική ,Ψυχική καταστροφή και μας χρησιμοποιεί σαν όργανα για την Πνευματική ,Ψυχική καταστροφή και των άλλων ,”μας έχει πλέον”.
(Αμέτρητοι φαινομενικά πλούσιοι ,πασίγνωστοι ,με διεθνής σε παγκόσμια κλίμακα καριέρα .

Πετυχημένοι φαινομενικά και ευτυχείς αυτοί που αυτοκτονούν ,αλλά και ποιος ξέρει “οι υποψήφιοι ” εσωτερικά κατεστραμένοι ” πόσοι είναι άραγε ; θα μάθουμε στις μελλοντικές αυτοκτονίες ,χωρισμούς ,διάλυση των οικογενειών τους ,ας ευχηθούμε να μετανοήσουν ,όπως αυτός ο μικρός δούλος του θεού ,ας ελπίσουμε να μην υποκρίνεται !!!

Justin Bieber: «Η σχέση μου με τον Θεό είναι ότι πιο cool!» [εικόνα] 

Τι είναι όμως αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην αντίληψη του “ΛΟΓΟΥ ” δηλαδή στην ” ΘΕΩΡΙΑ ”

“ΘΕΩΡΙΑ” η νοητική επεξεργασία ενός ζητήματος δηλαδή ; πως βλέπω (ὁρῶ ) τα πράγματα με το μυαλό μου ή μήπως με την “ψυχή ” μου .

Η Θεωρία λοιπόν δεν είναι όπως και εγώ πίστευα πριν λίγο καιρό ,να διαβάζω για παράδειγμα και να μαθαίνω κάτι και μετά να το κάνω “πράξη ” .

Θεωρία είναι ,ο τρόπος που βλέπω ,αντιλαμβάνομαι ,νοιώθω τα πράγματα ,σχηματίζω μία “άποψη ” για το καθετί .

Γιατί περί απόψεως πρόκειται ,ο τρόπος που “θεωρεί ” τα πράγματα ο” άθεος” ,ο τρόπος που “θεωρεί ” τα πράγματα ο “θεομάχος ” ,ο τρόπος που “θεωρεί ¨ τα πράγματα ο “ζηλωτής ” και τέλος ο τρόπος που θεωρεί τα πράγματα ο “πιστός”

Ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο ,ένας Θεός ξέρει………………………………

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ,ο καθένας μας να καταλάβει, αν θέλουμε να γνωρίσουμε την αιτία της ύπαρξης μας ,ότι είμαστε καταρχήν “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ” να έχουμε όποια “θεωρία ” θέλουμε .

Η “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ” όμως είναι “ΕΥΘΥΝΗ” μας βαρύνει η οποιαδήποτε επιλογή μας και έχει αντίκτυπο στην “Πνευματική μας κατάσταση” .
Σε κανέναν δεν μπορούμε να επιμερίσουμε την εύθυνη για αυτή μας την επιλογή .

«Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι».

Δική μας η “ΘΕΩΡΙΑ ” και η επιλογή ,αλλά δική μας η ευθύνη ,δική μας η λύπη ,δική μας και η χαρά !!

Καλό Αγώνα

Πνευματικό εννοώ πάντα ..

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας

[email protected]

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Ο Πούτιν στην καλύτερη των περιπτώσεων οδεύει προς “συνταξιοδότηση”
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Ο Πούτιν στην καλύτερη των περιπτώσεων οδεύει προς “συνταξιοδότηση”

by admin
14 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (20/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (20/6/2026)

by admin
1 ημέρα ago
Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ο ψηφιακά αφηνιασμένος Κυρ. Μητσοτάκης
Slider

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ο ψηφιακά αφηνιασμένος Κυρ. Μητσοτάκης

by admin
1 ημέρα ago
Ηλίας Καλλιώρας: Ιδού οι στοχευμένες κατανομές και διανομές των παρτίδων εμβολίων!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: Ιδού οι στοχευμένες κατανομές και διανομές των παρτίδων εμβολίων!

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Η Αχτσιόγλου δίνει άδεια διαμονής σε όλους τους παράνομους μετανάστες

Η Αχτσιόγλου δίνει άδεια διαμονής σε όλους τους παράνομους μετανάστες

Διάβημα Παλαιστίνης στην Αθήνα για τον East Med: «Δεν έχετε δικαίωμα να υπογράφετε αγνοώντας μας»

Διάβημα Παλαιστίνης στην Αθήνα για τον East Med: «Δεν έχετε δικαίωμα να υπογράφετε αγνοώντας μας»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr