• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

EPOCH TIMES – Μπλίνκεν: Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει «θανατηφόρο» βοήθεια στη Ρωσία

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin speaks with Chinese President Xi Jinping before an extended-format meeting of heads of the Shanghai Cooperation Organization summit (SCO) member states in Samarkand, Uzbekistan September 16, 2022. Sputnik/Sergey Bobylev/Pool via REUTERS

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin speaks with Chinese President Xi Jinping before an extended-format meeting of heads of the Shanghai Cooperation Organization summit (SCO) member states in Samarkand, Uzbekistan September 16, 2022. Sputnik/Sergey Bobylev/Pool via REUTERS

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλάει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ πριν από τη συνάντηση των επικεφαλής των κρατών μελών της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022. (Sputnik/Sergey Bobylev/Pool μέσω Reuters)

Το κινεζικό καθεστώς θα μπορούσε να εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής θανατηφόρας βοήθειας στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελούσε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της παρουσίας της Κίνας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Σε μεγάλο βαθμό, η Κίνα έχει εμπλακεί στην παροχή ρητορικής, πολιτικής, διπλωματικής υποστήριξης στη Ρωσία. Αλλά έχουμε πληροφορίες που μας προκαλούν ανησυχία ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν θανατηφόρο υποστήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή “This Week” του ABC την Κυριακή, μετά τη συνάντησή του με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας, Γουάνγκ Γι, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο Γουάνγκ μίλησε στη διάσκεψη στις 18 Φεβρουαρίου και δήλωσε ότι το κινεζικό καθεστώς εργάζεται πάνω σε μια «ειρηνευτική πρόταση» για τη συμφιλίωση των δύο πλευρών της σύγκρουσης. Ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι η προβλεπόμενη πρόθεση φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με όσα αναφέρονται στις πληροφορίες που κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπάρχουν διάφορα είδη θανατηφόρας βοήθειας που τουλάχιστον σκέφτονται να παράσχουν, συμπεριλαμβανομένων των όπλων», δήλωσε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα πρόσθετες λεπτομέρειες. Προειδοποίησε ότι η εν λόγω βοήθεια του Πεκίνου προς τη Ρωσία θα σημάνει «σοβαρές συνέπειες» για τη σχέση ΗΠΑ-Κίνας.

Η συνάντηση του Γουάνγκ και του Μπλίνκεν σηματοδότησε την πρώτη προσωπική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών μετά το περιστατικό με το μπαλόνι παρακολούθησης που προκάλεσε σάλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανάγκασε τον Μπλίνκεν να ακυρώσει μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση, ο Γουάνγκ χαρακτήρισε την κατάρριψη από τις ΗΠΑ του κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ χωρίς άδεια ως «υστερική», «αδιανόητη» και παραβίαση των διεθνών κανόνων.

Το κινεζικό καθεστώς επιμένει ότι το κατασκοπευτικό αερόστατο είναι ένα μετεωρολογικό αερόστατο που προορίζεται κυρίως για ερευνητικούς σκοπούς- οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό λέγοντας ότι εντόπισαν άλλο εξοπλισμό επί του αερόστατου και κατέρριψαν το κατασκοπευτικό αερόστατο με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22.

Σε ανακοίνωσή του μετά την ανταλλαγή απόψεων ΗΠΑ-Κίνας στη Γερμανία, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι «δεν αποδέχεται την ενοχοποίηση ή ακόμη και τον εξαναγκασμό των ΗΠΑ με στόχο τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας» και, όσον αφορά την περίπτωση του μπαλονιού, απείλησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα πρέπει να είναι έτοιμες να αναλάβουν όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από μια κλιμάκωση».

«Εισιτήριο στον Τιτανικό»

Αφού ο Μπλίνκεν μίλησε στο ABC την Κυριακή, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ (R-S.C.) προειδοποίησε στην ίδια εκπομπή ότι η παροχή στρατιωτικής βοήθειας από το Πεκίνο στη Μόσχα θα είχε «καταστροφικές» συνέπειες για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

«Αυτό που είπε ο υπουργός Μπλίνκεν είναι μεγάλη είδηση για μένα. Πιστεύει ότι οι Κινέζοι βρίσκονται στα πρόθυρα της παροχής θανατηφόρων όπλων στον [Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν», δήλωσε ο Γκράχαμ. «Και για τους Κινέζους, αν πηδήξετε στο τρένο του Πούτιν, είστε πιο χαζοί από το χώμα. Θα ήταν σαν να αγοράζεις εισιτήριο για τον Τιτανικό αφού έχεις δει την ταινία».

«Το πιο καταστροφικό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στη σχέση [ΗΠΑ-Κίνας], κατά τη γνώμη μου, είναι η Κίνα … να αρχίσει να δίνει θανατηφόρα όπλα στον Πούτιν σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό θα άλλαζε τα πάντα για πάντα», δήλωσε ο Γκράχαμ, υπενθυμίζοντας τα σχόλια της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις στις 18 Φεβρουαρίου σχετικά με τον χαρακτηρισμό των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σε ξεχωριστή συνέντευξη στο CNN, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, επανέλαβε τα σχόλια του Γκράχαμ.

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε και να ανακοινώσουμε τι σκοπεύουμε να κάνουμε, αλλά ξεκαθαρίσαμε στους Κινέζους ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση που λάβουν αυτή την ατυχή απόφαση», δήλωσε η Τόμας-Γκρίνφιλντ, προειδοποιώντας ότι η θανατηφόρος υποστήριξη του κινεζικού καθεστώτος προς τη Ρωσία θα αποτελέσει «κόκκινη γραμμή».

theepochtimes.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
ΔΙΕΘΝΗ

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
3 ώρες ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
Slider

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
3 ώρες ago
Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
12 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
12 ώρες ago
Next Post
Ο Πούτιν ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗ …- ΕΚΤΑΚΤΟ!! Η ΔΥΣΗ, Η Ελλάδα και ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ!! Α και το ΚΟΥΠΟΥΝΙ….

Ο Πούτιν ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗ …- ΕΚΤΑΚΤΟ!! Η ΔΥΣΗ, Η Ελλάδα και ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ!! Α και το ΚΟΥΠΟΥΝΙ....

Αποστόλου : Συστημικός “λαγός” η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αποστόλου : Συστημικός "λαγός" η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr