• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Πρίγκηπας Κάρολος είναι “κρυπτό Ορθόδοξος ” ;

7 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Σύμφωνα με μαρτυρία του Πατέρα Μεταλληνού 
 Ἡ Ὀρθοδοξία ἔχει τέτοια πνευματικότητα ποὺ ὁ Κάρολος καὶ ἡ Καμίλα ἔγιναν ἀπὸ τὸν παπα Ἐφραὶμ τοῦ Βατοπεδίου Ὀρθόδοξοι γι’ αὐτὸ καὶ ὁ Γουίλλιαμ θὰ εἶναι ὁ διάδοχος γιατί πρέπει ὁ βασιλιὰς τῆς Ἀγγλίας νὰ εἶναι προστάτης τῆς μασονίας καὶ τῆς Ἀγγλικανικῆς ἐκκλησίας……….

Πρίγκιπας Κάρολος: Η σχέση του με την Ορθοδοξία και οι φήμες για κρυφή βάπτιση

Η φημολογούμενη βάπτισή του τοποθετείται δεκαετίες πριν, από τον πατέρα Εφραίμ, αρχιμανδρίτη, ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο αίμα μου», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος. Θα υπέθετε κανείς ότι ξεστόμισε μία διπλωματική αβρότητα, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τον υιό της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος γνωρίζει άριστα το πρωτοκόλλο που προβλέπεται σε τέτοιες εθιμοτυπικές περιστάσεις.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Κάρολος δεν φαίνεται να υπερβάλλει. Εμφορείται εδώ και δεκαετίες από μία ιδιαίτερη ενδογενή έλξη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, σε σημείο που βρετανικές εφημερίδες, όπως η Guardian, έχουν ισχυριστεί ότι είναι «κρυπτοορθόδοξος».

Τη θεωρία αυτή έχει αντικρούσει αρκετές φορές το ίδιο το παλάτι, πράγμα διόλου παράδοξο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αγγλικανική Εκκλησία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον βρετανικό βασιλικό οίκο. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να την αναπαράγουν ευσχήμως ορισμένοι εκ των σταθερών συνομιλητών του σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Στην υπερβολική της εκδοχή, μάλιστα -που κανείς δεν μπορεί να υιοθετήσει, παρά μόνο να αναπαράγει ως φήμη- κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Κάρολος βαπτίστηκε δεκαετίες πριν από τον πατέρα Εφραίμ, αρχιμανδρίτη, ηγούμενο της γνωστής και πανίσχυρης Μονής Βατοπαιδίου.

Αν και κατά πολλούς η φήμη αυτή είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά, ο πατήρ Εφραίμ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξοικοίωση του πρίγκιπα Καρόλου με το Άγιον Όρος, που έγινε μετά από προτροπή Κυπρίων εφοπλιστών του Λονδίνου. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε η Μονή Βατοπαιδίου, όπου εγκαταβιούν κυρίως κυπριακής καταγωγής μοναχοί. Ο πρίγκιπας όχι μόνο μαγεύτηκε, αλλά βίωσε μία είδους πνευματική αφύπνιση που δεν θα μπορούσε να αποσυνδέσει κανείς από το παρελθόν του.

Πολλοί εκ των προγόνων του ήταν Ορθόδοξοι. Η γιαγιά του, πριγκίπισσα Αλίκη ήταν Ορθόδοξη και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε μοναστικά. Ο πατέρας του Δούκας Φίλιππος, ήταν Ορθόδοξος και έγινε Αγγλικανός, μόνο λόγω του γάμου του με την Ελισάβετ.

Επίσης, οι προ-θείες του, δούκισσες Αλεξάνδρα και Ελισάβετ, θεωρούνται μάρτυρες της Ορθοδοξίας, καθώς δολοφονήθηκαν από τους Μπολσεβίκους κατά τη διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης. Αυτές είναι που ενέπνευσαν και το ενδιαφέρον του για τους διωγμούς των Χριστιανών (Καθολικών, Κοπτών και Ορθόδοξων της Μέση Ανατολής. Έφτασε, μάλιστα, να κάνει πλούσιες δωρεές μέσω των φιλανθρωπικών του οργανώσεων για την προστασία τους.

Γεγονός παραμένει ότι η σχέση του πρίγκιπα με τη μονή Βατοπεδίου είναι κάτι περισσότερο από στενή. Οι επισκέψεις του στο μοναστήρι είναι δεκάδες και μετρούν σχεδόν δύο δεκαετίες, καθώς αναζήτησε την ηρεμία της μονής αμέσως μετά τον θάνατο της Νταϊάνας.

Τον Μάιο του 2004 πραγματοποίησε την τρίτη κατά σειρά επίσκεψή του μέσα σε έξι χρόνια. Όταν η πολυτελής θαλαμηγός γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας προσέγγιζε την αθωνική πολιτεία, οι πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου είχαν τις ίδιες σαφείς εντολές που είχαν λάβει και τις προηγούμενες φορές: να μην αποκαλύψουν το πρόσωπο του υψηλού προσκεκλημένου τους, αλλά και να τον αντιμετωπίσουν ως έναν ακόμα επισκέπτη, αποφεύγοντας κάθε επισημότητα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, μυήθηκε στο κλίμα της αθωνικής πολιτείας, γεγονός που αποδείχθηκε ιδιαίτερα εξυγιαντικό σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη και δυσμενή περίοδο για τον ίδιο.

Ακόμα και σήμερα, όταν διαμένει εκεί, περνάει τις ώρες του σ’ ένα γυμνό διαμέρισμα 30-40 τετραγωνικών, το οποίο διαθέτει ένα κρεβάτι, μερικές εικόνες, μια Καινή Διαθήκη, και μια απλωταριά. Κάποιοι τον κατηγορούν για πολυτέλεια, επειδή έχει το δικό του μπάνιο! Ο ίδιος, όμως, μοιάζει να απολαμβάνει όσο τίποτα άλλο την θέα στο βόρειο Αιγαίο. Το προγραμμά του εκεί προσαρμόζεται με αυτό των μοναχών. Ξυπνάει το χάραμα, παρακολουθεί τη θεία λειτουργία και απολαμβάνει ιδιαίτερα θεολογικές και φιλοσοφικές συζητήσεις με τους μοναχούς.

Κάποιοι από αυτούς έχουν ισχυριστεί ότι εκεί εκδηλώνει και ένα ακόμα ταλέντο του: αυτό της ζωγραφικής. Έχει, μάλιστα, αφήσει αρκετά έργα του ως «ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία της μονής». Ακουαρέλες που φιλοτέχνησε κάποτε στην αθωνική πολιτεία βγήκαν σε δημοπρασία, με τα σχετικά ποσά να διατίθενται υπέρ της Μονής Βατοπαιδίου.

Με δική του χρηματοδότηση αναστηλώθηκε προ ετών ο ναός του Αγίου Ευδόκιμου, στην είσοδο του Βατοπαιδίου. Τα εγκαίνια του έκανε μάλιστα ο ίδιος. Στενή είναι και η σχέση του με τη Μονή Χιλανδαρίου, η καταστροφή της οποίας από φωτιά, στάθηκε η αφορμή για την ίδρυση του συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Όρους» στο Λονδίνο.

Διατηρεί στενές σχέσεις και με τον μητροπολίτη Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο, ο οποίος είναι πάντοτε καλεσμένος στις μεγάλες βασιλικές τελετές μαζί με προκαθημένους άλλων Εκκλησιών και δογμάτων.

Όπως και να έχει, ο πρίγκιπας έχει επιλέξει να μεταφέρει κάτι από την ορθόδοξη αυτή αύρα και στην προσωπική του κατοικία, στο Highgrove. Ο τοίχος του σαλονιού του είναι γεμάτος από βυζαντινές εικόνες, δώρα μοναχών του Αγίου Ορους.

Η αγάπη του για την Ελλάδα αποτυπώνεται και στον κήπο του, ο οποίος αποτελεί το ησυχαστήριο του, έχοντας παραδεχτεί ότι ασχολείται εκεί με τις ώρες.

Δεν επιτρέπει, μάλιστα, σε κανέναν από το προσωπικό του παλατιού να βοηθήσει στις εργασίες. Εκεί μέσα έχει κατασκευάσει και ένα είδος ιερού. Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει σχήμα σταυρού και η γεωμετρία του είναι επηρεασμένη από τα βιβλία και τη φιλοσοφία του Πλάτωνα. Είναι κατασκευασμένο από πέτρα, ξύλο και τούβλα και κοσμείται από διάφορες εικόνες, ενώ σε αυτό υπάρχουν και πολλά ορθόδοξα κείμενα.

Λέγεται ότι συχνά πυκνά και όταν το επιτρέπει ο καιρός εκεί απολαμβάνει το τσάι του με την σύντροφό του Καμίλα, στην οποία λέγεται ότι έχει εμφυσήσει την αγάπη του για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

protothema.gr


……Το γενεαλογικό του δέντρο
η καθημερινότητα του ,στις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος

και πολλά πολλά άλλα

Tα “σημεία ” μερικές φορές είναι υπέρ αρκετά για να εκδοθούν συμπεράσματα ..

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
7 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ: ΔΕΙΤΕ τον Μπαράκ Ομπάμπα ντυμένο σαν τον…ΣΑΤΑΝΑ…!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΑΖ!!!

ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ: ΔΕΙΤΕ τον Μπαράκ Ομπάμπα ντυμένο σαν τον…ΣΑΤΑΝΑ…!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΑΖ!!!

Yπεγράφη η συμφωνία για τα ανταλλακτικά των Mirage

Yπεγράφη η συμφωνία για τα ανταλλακτικά των Mirage

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr