• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο στόχος του Ερντογάν είναι να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

10 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Αγία Σοφία είναι κάτι σαν brand name για τον Ερντογάν. Η «κατάκτησή» της είναι επίδειξη δύναμης προς τους Έλληνες, αλλά και προς τους Ρώσους.

Δεν είναι τυχαίο ασφαλώς το γεγονός της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Ο Ερντογάν είχε υποσχεθεί στους Τούρκους, από την εποχή ακόμη που ήταν δήμαρχος της ΚΠολης, ότι θα καταστήσει τζαμί την Αγία Σοφία, και αργά αλλά μεθοδικά, θεωρεί πως έφτασε η στιγμή να το επιχειρήσει.

Συμφώνως προς την τουρκική πολιτική, όταν δεν μπορεί να επιτευχθεί κάτι άμεσα, τότε γίνονται μικρά βήματα, και μόλις σταθεροποιηθεί σ’ αυτά, προχωρεί στο επόμενο.

Άρχισε πρώτα το ναμάζι (= προσευχή μουσουλμάνων) στο εξωτερικό χώρο της Αγίας Σοφίας, με ομάδες εγκαθέτων να απαιτούν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ακολούθησε η ανάγνωση του Κορανίου, μόνον κατά την έναρξη του Ραμαζανίου, κατά διαστήματα δημοσιεύονταν φωτογραφίες ιμάμηδων που προσεύχονταν εντός του ναού, κι αφού δεν υπήρξαν καταλυτικές αντιδράσεις, προχώρησε τώρα ο Ερντογάν σε πολυήμερη ανάγνωση του Κορανίου, με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση (με πολλές κάμερες και λήψη σε χολυγουντιανό ύφος).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τελικός σκοπός είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μη παρασύρει κάποιους το γεγονός ότι ο Ερντογάν επέτρεψε την λειτουργία σε κάποια χαλάσματα ναών.

Αυτό γίνεται αφενός για ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, αφετέρου για «στάχτη στα μάτια», προκειμένου να παρουσιαστεί η Τουρκία ως… ανεξίθρησκη χώρα.

Την Αγία Σοφία θέλει. Και υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό. Το 2012, χαρακτηρίστηκε προκλητική από διπλωματικούς κύκλους η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων να μετατρέψει σε τζαμί τον βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Νίκαια της Βιθυνίας (όπου τελέστηκε και η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος). Με αψίδες που θυμίζουν τους στίχους του Κορανίου και χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες αλλαγές από το ιστορικό μνημείο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, οι Τούρκοι ανήγγειλαν τη άμεση λειτουργία του τζαμιού για να τιμηθεί το «Κουρμπάν Μπαϊράμι».

Το 2013, κι ενώ ο χριστιανικός κόσμος ενθουσιαζόταν επειδή «άνοιξαν ναοί», ο Ερντογάν μετέτρεπε την Αγία Σοφία Τραπεζούντας σε τζαμί, καταστρέφοντας τις αγιογραφίες, και παρά τις διαμαρτυρίες Τούρκων αρχιτεκτόνων, για την βεβήλωση ενός επίσης πολιτιστικού μνημείου.

Υπάρχουν και άλλοι πολλοί ναοί στην Τουρκία, που φέρουν την ονομασία Αγία Σοφία, και όλες είναι τζαμιά.

Και το πλέον χαρακτηριστικό. Οι Τούρκοι κατασκευάζουν τζαμί στο Άμστερνταμ και του δίνουν το όνομα… Aγία Σοφία!

Πιστεύω ακράδαντα, ότι η Αγία Σοφία είναι κάτι σαν brand name για τον Ερντογάν. Η «κατάκτηση» της Αγίας Σοφίας αποτελεί επίδειξη δύναμης, όχι μόνο προς τους Έλληνες, αλλά και προς τους Ρώσους, των οποίων το Πατριαρχείο Μόσχας καλείται Νέα Ρώμη, και από την εποχή των Τσάρων ακόμη εποφθαλμιούσαν την ΚΠολη. Μπορεί οι εύπιστοι Έλληνες να περίμεναν τον Μόσκοβο να νικήσει τη τουρκιά και να μας δώσει την ΚΠολη, αλλά δεν γνώριζαν την ύπαρξη επιστολών της Μεγάλης Αικατερίνης, που επιθυμούσε μεν την απελευθέρωση της ΚΠολης από τους Οθωμανούς, αλλά με Ρώσο αυτοκράτορα. Για ποιο λόγο άλλωστε να απελευθερώσουν την ΚΠολη και να μας την χαρίσουν, αντί να την κρατήσουν εκείνοι;

Ο νέο-οθωμανικός μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν, τον οδηγεί στα βήματα του Μωάμεθ του Πορθητή, όπως άλλωστε υπομιμνήστηκε εφέτος κατά τις τελετές για την 29 Μαΐου. Ο Μωάμεθ, μπορεί να είχε κατακτήσει όλη σχεδόν την βυζαντινή αυτοκρατορία, αλλά μόνον όταν εισήλθε πανηγυρικά στην Αγία Σοφία ως «Πορθητής» και προσευχήθηκε στον Αλλάχ, αποκάλεσε τον εαυτό του «Αυτοκράτορα των Ρωμαίων», προσθέτοντας και τον τίτλο του «Καίσαρα».

Ο Ερντογάν, θεωρώντας τον εαυτό του ως διάδοχο του Μωάμεθ -μη έχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτό- με την «κατάκτηση» της Αγίας Σοφίας, καταφέρει οριστικό πλήγμα στον κεμαλισμό και στέλνει μήνυμα ως Οθωμανός Σουλτάνος. Αν το επόμενο βήμα είναι να ανεβεί ιμάμης στον μιναρέ, μη εκπλαγείτε.

Μακεδών

voria

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Μεγάλη Αυτοχειρία των Ελλήνων Eφοπλιστών-Μηντιαρχών. Σύντομα δεν θα τους ανήκει Τίποτε και θα είναι ευτυχισμένοι
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Μεγάλη Αυτοχειρία των Ελλήνων Eφοπλιστών-Μηντιαρχών. Σύντομα δεν θα τους ανήκει Τίποτε και θα είναι ευτυχισμένοι

by admin
3 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Η Ωκεανία του Όργουελ είναι εδώ – Το Chat Control και η σταδιακή κατάλυση της δημοκρατίας
Slider

Παναγόπουλος Αλέξιος: Η Ωκεανία του Όργουελ είναι εδώ – Το Chat Control και η σταδιακή κατάλυση της δημοκρατίας

by admin
4 ώρες ago
Μαρία Δεναξά: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!
Slider

Μαρία Δεναξά: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!

by admin
5 ώρες ago
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «Μάγος Υψηλού Επιπέδου» που Ασκεί Μυστικιστικές Δυνάμεις, λέει Ιέρεια της Νέας Εποχής
Slider

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «Μάγος Υψηλού Επιπέδου» που Ασκεί Μυστικιστικές Δυνάμεις, λέει Ιέρεια της Νέας Εποχής

by admin
11 ώρες ago
Next Post
ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ: Τα αποτελέσματα του βομβαρδισμού του Ντόνετσκ!!![Video].

ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ: Τα αποτελέσματα του βομβαρδισμού του Ντόνετσκ!!![Video].

Το Εκδοτικό Προνόμιο Του Χρήματος Ειναι Το Κλειδί Της Εξουσίας!

Το Εκδοτικό Προνόμιο Του Χρήματος Ειναι Το Κλειδί Της Εξουσίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr