• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Πιθανή ζώνη ελληνοτουρκικής σύγκρουσης η Α.Μεσόγειος και το Αιγαίο αναφέρει Ισραηλινός ειδικός

4 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Τα σενάρια και το μέλλον του αγωγού East Med από Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ

Πολλοί ειδικοί και αξιωματούχοι ανησυχούν για τον αγωγό EastMed, ο οποίος σχεδιάζεται να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη, η οποία πλήττεται από μια τρομερή ενεργειακή κρίση.

Περιφερειακοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ταυτόχρονα όμως, ότι η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα μπορούσε να είναι ο «θάνατος» των έργων που στοχεύουν στη μεταφορά φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη, η οποία βιώνει αυτήν την ενεργειακή κρίση.

Ο ειδικός του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, εμπειρογνώμονας για την Τουρκία Δρ. Hay Eytan Cohen δήλωσε :

«Υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το εάν το έργο του EastMed είναι πλέον βιώσιμο. Δεδομένων των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δεν νομίζω ότι καμία πολυεθνική εταιρεία θα ήταν διατεθειμένη να κάνει αυτό το επικίνδυνο βήμα και να επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε μια πιθανή ζώνη σύγκρουσης».

Η Ανατολική Μεσόγειος διαθέτει σημαντικούς πόρους φυσικού αερίου και θεωρείται σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα για τις χώρες της περιοχής.

Οι ηγέτες της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου υπέγραψαν το έργο EastMed στις αρχές του 2020.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ απέσυραν την υποστήριξή τους νωρίτερα φέτος, δηλώνοντας ότι το έργο δεν ήταν βιώσιμο.

Ωστόσο, με την ενεργειακή κρίση που εμφανίστηκε αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρώπη άρχισε να ενδιαφέρεται ξανά για αυτό το έργο.

“Εάν πρόκειται να φτάσει το φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Κύπρος και η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστούν.

Αλλά αυτό μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η Άγκυρα επανειλημμένα κατηγορεί την Αθήνα ότι παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες οχυρώνοντας στρατιωτικά τα νησιά στην περιοχή, ενώ οι Έλληνες κατηγορούν την Τουρκία για παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η Ελλάδα υπερασπίστηκε τη στάση της στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι προστατεύει τα εν λόγω νησιά από πιθανή τουρκική επίθεση”, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ο ανώτερος ερευνητής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής με έδρα την Αθήνα, Δρ. Γιώργος Τζογόπουλος δήλωσε: «Η ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας είναι πολύ πιο βαριά από τις ενέργειές της. Ο αντίκτυπος της παγκόσμιας αστάθειας και οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Άγκυρας στον πυρήνα των ελληνοτουρκικών διαφορών καθιστούν δύσκολη την πρόβλεψη για το μέλλον».  

Οι ειδικοί βλέπουν τον αγωγό EastMed ως ένα σημαντικό έργο που θα μπορούσε να δώσει λύση στα συνεχιζόμενα ενεργειακά προβλήματα της Ευρώπης ως αποτέλεσμα του περιορισμού των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Δεδομένου ότι το έργο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί υπό αυτές τις συνθήκες, το Ισραήλ προσπαθεί να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους για να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Τον Ιούνιο, το Ισραήλ συμφώνησε να στείλει αέριο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη μέσω αιγυπτιακών εργοστασίων υγροποίησης.

Η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Karine Elharrar, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισραήλ έχει ενισχύσει τις εξαγωγές του στην Ευρώπη, με την παραγωγή φυσικού αερίου να αυξάνεται κατά 22% το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι εξαγωγές προς τις γειτονικές χώρες του Ισραήλ αυξήθηκαν κατά 35% την ίδια περίοδο, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 50% σε περίπου 253 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ συζητείται το μέλλον του έργου EastMed, το κύριο ερώτημα στο μέλλον είναι ποια θα είναι η τύχη της Τουρκίας για να βγει η Ευρώπη από την κρίση φυσικού αερίου και πώς θα μοιραστούν και θα διαμορφωθούν οι ποσότητες φυσικού αερίου που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

pentapostagma.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

SOS: Με το άρθρο 154 του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανοίγει ο δρόμος για τρομερές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία
Slider

SOS: Με το άρθρο 154 του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανοίγει ο δρόμος για τρομερές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία

by admin
12 ώρες ago
«Αν υποχωρήσετε στην Κύπρο, ο Ερντογάν θα πάρει και το Αιγαίο»! Ένας αμερικανός γράφει όσα η Αθήνα φοβάται να πει
ΕΘΝΙΚΑ

«Αν υποχωρήσετε στην Κύπρο, ο Ερντογάν θα πάρει και το Αιγαίο»! Ένας αμερικανός γράφει όσα η Αθήνα φοβάται να πει

by admin
3 ημέρες ago
«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «ΕΝΤΑΞΗ» ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ
ΕΘΝΙΚΑ

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «ΕΝΤΑΞΗ» ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

by admin
4 ημέρες ago
Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!
ΕΘΝΙΚΑ

Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!

by admin
7 ημέρες ago
Next Post
Σφοδρή επίθεση Medvedev στη Γερμανία: Είναι εχθρική χώρα, διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας – Δίνει όπλα στους Ουκρανούς

Σφοδρή επίθεση Medvedev στη Γερμανία: Είναι εχθρική χώρα, διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας - Δίνει όπλα στους Ουκρανούς

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει και θα είναι τρομακτικός…! Αμβρόσιος Λαζάρης

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει και θα είναι τρομακτικός…! Αμβρόσιος Λαζάρης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr